kielzu 04.12.2019 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 http://www.lutech.pl/fotki/g75m.jpg tu masz przykład wentylatora- posiada 2 klapki 1 duża na gorze i o niej piszę abyś ją przysłonił pozostawiając szparę jak na zdjęciu 2 z podwójna śrubą z boku o której Ty piszesz - ta powinna poruszac się swobodnie. działa trochę jak przepustnica- jak wiatrak pracuje ona się uchyla tym mocniej im mocniej dmucha. gdy wiatrak stoi klapka opada zamykając dopływ powietrza do palnika. tak powinna być wyregulowana. jeśli nie posiadasz tej na górze to pozostanie Ci regulacja siły nadmuchu sterownikiem jedynie. tak PID wyłącz aby sterownik przestawił się w tryb dwustanowy. podtrzymanie zostaw. najpierw trzeba ogarnąć fazę pracy abyś nie marnował swoich pieniędzy Witam mam piec sas multi 14kw. Czy możliwe, że na wentylatorze nie mam klapy fabrycznie zamontowanej, czy "fachowcy" jej nie zamontowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 04.12.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 To zależy jaki wentylator , u mnie też żadnej klapki nie mam ,mam wpa 117 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 05.12.2019 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 wszystko zależy od wersji wentylatora. może nie mieć zadnej przesłony, może miec jedną a może mieć też miarkownik czyli kompletny zestaw jak na zdjęciu. żadne braki nie są błedem tylko obecnościa lub nie dodatkowego wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts