slawenty509 22.11.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Witam jestem nowy na tej stronie. Zarazem jestem też laikiem w budownictwie. Wziąłem się za remont swojego pokoju. Z jednej ściany odchodził tynk więc go zerwałem, nałożyłem 2 warstwy gipsu i pomyślałem że już pora na gładź gipsową. Jak głupi pomyślałem że położe tylko jedną warstwę, lecz była ona za gruba i po nocy gładz opadła pojawiły się szczeliny i bąble. Moje pytanie to co teraz zrobić? czekać aż wszystko przeschnie, zetrzeć papierem i szpachlować jeszcze raz? czy po prostu zerwać to wszystko? Proszę Was o pomoc bo już aż ręce opadają. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.11.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A dlaczego nie dasz zarobić szpachlarzom czy też malarzom ? Zerwij to co zrobiłeś. Popukaj szpachelką/kielnią czy też obok gdzieś nie odchodzi. Zagruntuj dobrym gruntem np. CT17(raczej użyj do gruntowania pędzla) poczekaj aż wyschnie później zaszpachluj (pierwsza warstwa) druga warstwa ma zakryć i wychodzić za "pole/obszar" pierwszej warstwy. I jak będziesz malował to proszę nie gruntuj tym gruntem ani żadnym innym. Do gruntowania służą farby gruntujące !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołaczyński 24.11.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Dokładnie zgodzę się z przedmówcą. Z tym już nic się nie da zrobić. Zerwać, porządnie zagruntować i kłaść jeszcze raz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts