Badi1 22.11.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Witam, Jestem w trakcie oczekiwania na kredyt, jednak już się zastanawiam nad urządzeniem mojego pierwszego M Jest to małe mieszkanko od dewelopera (sypialnia, pokój dzienny z aneksem, mały przedpokój i łazienka). Chciałabym przerobić je tak, aby uzyskać jeszcze jeden bardzo mały pokój. Czy jest to możliwe?? Dodam, że budynek już stoi i wszystkie instalacje są już gotowe, nie ma tylko wylewek i tynków. W załączniku dodaję rzut mieszkania. Na czerwono zaznaczyłam to co chcę zrobić. Z góry dziękuję za wszelkie informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 22.11.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Moim zdaniem jedyny problem stanowi rura odpływowa ze zlewu. Wydaje mi się, że aby to zrobić musiałabyś podnieść wylewkę w miejscu "nowej" sypialni. Z rurami doprowadzającymi wodę będzie najmniejszy problem, bo można je puścić w wylewce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.11.2013 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 w nowym miejscu kuchni nie ma pionu wentylacyjnego i pionu do podpięcia wyciągu, co powoduje, ze nie da się przenieść kuchni. Dziwię się chichot_23, ze o tym nie wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 23.11.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 w nowym miejscu kuchni nie ma pionu wentylacyjnego i pionu do podpięcia wyciągu, co powoduje, ze nie da się przenieść kuchni. Dziwię się chichot_23, ze o tym nie wiesz... Zawsze można temu zaradzić. W obydwu pomieszczeniach zrobić sufity podwieszane w nich zamontować rury do wyciągów i wentylacji. Na rynku są dostępne płaskie kanały wentylacyjne o przekroju prostokąta w różnych rozmiarach, które będą się do tego nadawały. Nie potrzeba na nie dużo miejsca, więc śmiało można je ukryć w syficie podwieszanym. Kratkę wentylacyjną też można umieścić w suficie podwieszanym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badi1 25.11.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Dziękuję za odpowiedź. Właśnie najbardziej martwi mnie ta rura... Może zapytać u dewelopera czy jest taka możliwość? Nie wiem już sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badi1 27.11.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 A może ktoś ma jakieś pomysły jak mogę uzyskać jeszcze jeden mały pokój? Wystarczy, aby zmieściło się łóżko i jakaś mała szafka/półka... Proszę o pomoc i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts