Robek Budowniczy 13.05.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Witam, Chciałbym się Was zapytać, jaki zapas folii kubełkowej powinien wystawać nad grunt. Czy wystarczy 10 cm ? Mam jeszcze pytanie jak głęboko daliście folię kubełkową i dlaczego. Czy trzeba ją dać do samego spodu ław fundamentowych, czy można płycej, czy może trzeba głębiej? Pozdrowienia dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 13.05.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Folię kubełkową wykańcza (zamyka) się od góry listwą, która zabezpiecza przed wodą opadową i pozawla na odparowanie ewentualnej wilgoci z przestrzeni między folią a ścianą, wystarczy więc, aby ponad grunt wystawała ta listwa (ma ok.5cm szerokości)Folię dałem aż do fundamentów: http://foto.onet.pl/upload/23/53/_241823_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 13.05.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Folię kubełkową wykańcza (zamyka) się od góry listwą, która zabezpiecza przed wodą opadową i pozawla na odparowanie ewentualnej wilgoci z przestrzeni między folią a ścianą, wystarczy więc, aby ponad grunt wystawała ta listwa (ma ok.5cm szerokości) listwa nie jest konieczna na ogol folia kubelkowa zakonczona jest plasko w takim wypadku listwa sluzy jako ozdoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 13.05.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 zakupiona przeze mnie była taka jak widać powyżej - listwa jest konieczna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Budowniczy 13.05.2004 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Dziękuję Wszystkim za porady. Ja tak czy owak wypuszczę folię minimum 10 cm. Tak więc mogę spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts