mest 23.11.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Mam szybkie pytanie. Posiadam zrobioną instalację C.O. Po całości podłogówka, dom ocieplony z zewnątrz 20 cm grafit i na gruncie 15 cm grafit,ale kotłownia jeszcze nie zrobiona, sufitów też jeszcze nie mam a woda zalana. W przyszłym tygodniu zapowiadają mrozy. Spuszczać wodę z instalacji czy zostawić? Ogrzewanie zacznę, może pod koniec grudnia. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 23.11.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Mam szybkie pytanie. Posiadam zrobioną instalację C.O. Po całości podłogówka, dom ocieplony z zewnątrz 20 cm grafit i na gruncie 15 cm grafit,ale kotłownia jeszcze nie zrobiona, sufitów też jeszcze nie mam a woda zalana. W przyszłym tygodniu zapowiadają mrozy. Spuszczać wodę z instalacji czy zostawić? Ogrzewanie zacznę, może pod koniec grudnia. Proszę o szybką odpowiedź. witam masz kilka wyjść - zostawić jak jest i obserwować temepraturę narazie nie prognozują dużych mrozów, jeżeli w domu spadnie poniżej 5'C, a nie będzie montowany kocioł to spuścić wodę i przedmuchać instalację - jak wyżej tylko wstawić jakieś alternatywne ogrzewanie - nagrzewnica elektryczna, koza... - dolać płynu niezamarzającego do intalacji - i go w niej "wymieszać" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.11.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 z bojlera elektrycznego zrób kocioł, do załączania sterownik za 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 26.11.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jutro będę jednak spuszczał wodę. Natomiast wczoraj wstawiłem termometr i pokazywał 4 stopnie. Dodam, że byłem w dzień a w nocy było -2 i dzisiaj też ma być -2. Cholera mam nadzieję, że jutro nie będzie niespodzianki bo mogą być duże straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 26.11.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jutro będę jednak spuszczał wodę. Natomiast wczoraj wstawiłem termometr i pokazywał 4 stopnie. Dodam, że byłem w dzień a w nocy było -2 i dzisiaj też ma być -2. Cholera mam nadzieję, że jutro nie będzie niespodzianki bo mogą być duże straty. witam rozumiem, że będziesz przedmuchiwał sprężonym powietrzem (po wielokroć) po kolei każdą z pętli ogrzewania podłogowego nie jest prosto spuścić całkowicie wodę z podłogówki życzę powodzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts