d0m1n1k_ 23.11.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich! Na wstępie - wydaje mi się, że jest to najlepszy dział, ale jeśli się mylę proszę o moderatora o korekcje i przeniesienie. Przejąłem po moich ojcu chrzestnym nieruchomość z budynkiem biurowym w formie blaszaka. Niewielki budynek który mówiąc dobitnie - tylko szpeci. Chciałbym wymienić elewację na zwykły tynk o strukturze kornika. Wiem wstępnie, że pod blachą jest styropian. Jednak nie wiem jak się za to zabrać. Czy poniższa kolejność działania będzie poprawna: 1. Ściągnąć blachę (jest prawie na 100% przymocowana gwoździami) 2. Sprawdzić stan styropianu, wadliwy wymienić 3. Klej szpachlowy 4. Siatka zbrojąca z włókien szklanych 5. Klej szpachlowy 6. Gruntowanie 7. Tynk ciękowarstwowy Sprawa tego "baraku" jest o tyle "skomplikowana", źe budynek jest tu ponad 20 lat, miał dwóch właścicieli przed moim chrzestnym i ma niewiadomą strukturę nośną. Ogólnie niewiadomy jest stan tej całej konstrukcji. Zależy mi aby ten etap remontu pozwolił to "wyładnić" i jeśli to możliwe bardziej uszczelnić/ocieplić Prace wykonywać będę raczej sam. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź. Z poważaniem d0m1n1k_ Poniżej prezentacja budynku: Edytowane 26 Listopada 2013 przez d0m1n1k_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d0m1n1k_ 26.11.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Proszę, niech ktoś mi odpowie na to pytanie - chcę zacząć kupować poszczególne elementy "układanki" a w gruncie rzeczy nie mam kogo się spytać poza forum. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts