Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont mieszkania w 80 letnim budynku i perypetnie z tym związane.

Sonicsquad

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam serdecznie.

Ciasto piekło się długo, było smaczne a spotkanie się udało. Remont a raczej wykończeniówka ciągnie się dniami. Za to co chwilę dokupujemy to lustro na przedpokój wraz z szafką na buty, to półka do łazienki.... W kuchni przybył okap kuchenny, wykończyłem bambus pod szafkami.....

Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki....

Pozdrawiam Sebastian.

• 2 weeks później...

Szafka w przedpokoju stoi:

2014-09-20 08.19.30.jpg

W kartonie czeka lustro. Przydałby się wieszak na ubrania....

W łazience przybył słupek na pierdoły:

2014-09-26 19.50.20.jpg

U góry widać deszczownicę. Świetna sprawa jeśli ktoś lubi posiedzieć pod prysznicem. Moja żona lubi :D Mnie też się zdarza...

Na dzisiaj tyle:)

Pozdrawiam Sebastian.

Na wstępie pozdrawiam i składam uszanowanie dla takiego przedsięwzięcia, mogę stwierdzić bez zaglądania w paragony że wydaliście więcej na remont niż na postawienie 70metrowego drewnianego domu :) , tyle tych kabli, kilometry ha ha

widzę też że jesteście miłośnikami karton-gipsu ja dla odmiany jak się dobieram do starego budownictwa to staram się jak najmniej zmieniać wręcz dokuwać do ścian tak aby mieszkanie w starej kamienicy nie przypominało nowoczesnego apartamentu tylko pasowało do klimatu dzielnicy,

Powiem jeszcze raz że jestem pod wielkim wrażeniem zapału i pracy którą uwieczniliście na zdjęciach, musicie kochać to miejsce!

a wracając do małej łazienki ja poradziłem sobie z nią tak, zrezygnowałem z brodzika i kabiny, na rzecz zasłonki z ikei bodajże w cenie 50zł+ szyna drugie tyle, efektem jest brak klaustrofobii

resztę zdjęć można zobaczyć na wątku w muratorze

" Tani Remont mieszkania w stylu Shabby Shic, Brama Grzeszników, Uczucia, Emocje,Miłość"

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230766-Tani-Remont-mieszkania-w-stylu-Shabby-Shic-Brama-Grzesznik%C3%B3w-Uczucia-Emocje-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87&p=6626405#post6626405

DSC_5300.jpg

DSC_7248c.jpgDSC_7255.jpgDSC_7256.jpgDSC_7259.jpg

Edytowane przez Mr NiB

• 3 weeks później...

Do tego do sypialni kupiliśmy sobie szafeczki nocne z litego drewna. Na razie są polakierowane, ale z czasem chcemy lakier usunąć i nadać im kolor zbliżony do koloru łóżka...

2014-10-23 19.45.48.jpg

W przedpokoju przybyło lustro wieszak na ubrania. Czeka go jeszcze wykończenia, ale ileż to radości i porządku wprowadza taki drobiazg...

2014-10-24 12.24.58.jpg

Na dole w kotłowni pracują panowie, misternie łącząc rurki od ogrzewania. Czeka mnie jeszcze montaż okna piwnicznego, bo aktualne jest nieotwieralne.

Do zobaczyska.

Pozdrawiam Sebastian.

Edytowane przez Sonicsquad

Witam. Ale jazda!

Idealnie skończyliśmy z montażem ogrzewania w przeddzień nadejścia przymrozków!

Instalacja skończona i w rurach płynie gorąca woda. W grzejnikach przyjemne ciepełko i cichy szum pompy w piwnicy :)

2014-10-25 21.38.16.jpg

2014-10-25 21.38.48.jpg

2014-10-25 21.38.34.jpg

Panowie od wody radzą, by zainstalować jeszcze pompę cyrkulacyjną do wody użytkowej. Rzeczywiście po odkręceniu kranu w kuchni czy w umywalce trzeba trochę odczekać na ciepłą wodę. Z kolei z kranu pod prysznicem ciepła leci prawie od razu....

A za odpowiednią temperaturę w pomieszczeniach odpowiadają pokazane wcześniej sterowniki :D

2014-10-26 20.36.10.jpg

Zaprogramowałem im dane temp i czasy i spokojnie w tle sobie pomrukują cichutko domykając czy otwierając zawory :D

Jutro może zabiorę się za demontaż starego i montaż nowego okna w piwnicy :)

Pozdrawiam Sebastian.

Edytowane przez Sonicsquad

• 2 weeks później...