Sonicsquad 22.08.2014 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam. Dzisiaj cały dzień zszedł nam na montażu blatu i całej reszty... Oto on - przymiarka: pomiary; i w domu drugi z bambusem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 22.08.2014 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) przymiarka płyty: i już: W poniedziałek (bo weekend mam zajęty) lecimy z resztą szuflad i może już bambus nad blaty. Najdalej w środę przeprowadzkę czas zacząć.... Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 25.08.2014 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam. Dzisiaj dużo się nie działo.... Zmontowałem resztę szuflad, zamontowałem drugi blat, zjedliśmy pierwszy obiad z indukcji i przepaliliśmy piekarnik jutro listwy w salonie i deska pomiędzy szafkami Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 27.08.2014 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj zamontowałem listwy przypodłogowe w salonie i deski nad blatem do tego zrobiłem otwór pod baterię i zamontowałem całość: Jutro przeprowadzka... Bus zamówiony, meble właśnie rozkręcamy.... Heh... Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.08.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 zaglądałam czasami podziwiając Wasz wkład pracy w mieszkanie. Powodzenia i dobrego mieszkania w nowym mieszkanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 27.08.2014 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Dziękuję serdecznie Trochę jeszcze przed nami.... Ale to już nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 30.08.2014 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Ufff.... prawie wszystkie graty przewiezione.... Część mebli w sypialni złożona: zamontowałem drzwi do łazienki: w salonie mała przebudowa: tv i lodówka na miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 30.08.2014 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) i efekt po delikatnym sprzątaniu: Jutro pierwsi goście. Trzeba upiec ciasto.... Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 19.09.2014 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Witam serdecznie. Ciasto piekło się długo, było smaczne a spotkanie się udało. Remont a raczej wykończeniówka ciągnie się dniami. Za to co chwilę dokupujemy to lustro na przedpokój wraz z szafką na buty, to półka do łazienki.... W kuchni przybył okap kuchenny, wykończyłem bambus pod szafkami.....Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki....Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 02.10.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Witam serdecznie. Czasu mało więc i krótko napiszę Łóżko w sypialni stoi już trochę - wypróbowane i sprawdzone Śpi się super. Materac twardy dla mnie świetny wybór. Rozmiar 160x200 sprawia że miejsca jest aż nadto: W kuchni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 02.10.2014 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Szafka w przedpokoju stoi: W kartonie czeka lustro. Przydałby się wieszak na ubrania.... W łazience przybył słupek na pierdoły: U góry widać deszczownicę. Świetna sprawa jeśli ktoś lubi posiedzieć pod prysznicem. Moja żona lubi Mnie też się zdarza... Na dzisiaj tyle:) Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr NiB 03.10.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Na wstępie pozdrawiam i składam uszanowanie dla takiego przedsięwzięcia, mogę stwierdzić bez zaglądania w paragony że wydaliście więcej na remont niż na postawienie 70metrowego drewnianego domu , tyle tych kabli, kilometry ha ha widzę też że jesteście miłośnikami karton-gipsu ja dla odmiany jak się dobieram do starego budownictwa to staram się jak najmniej zmieniać wręcz dokuwać do ścian tak aby mieszkanie w starej kamienicy nie przypominało nowoczesnego apartamentu tylko pasowało do klimatu dzielnicy, Powiem jeszcze raz że jestem pod wielkim wrażeniem zapału i pracy którą uwieczniliście na zdjęciach, musicie kochać to miejsce! a wracając do małej łazienki ja poradziłem sobie z nią tak, zrezygnowałem z brodzika i kabiny, na rzecz zasłonki z ikei bodajże w cenie 50zł+ szyna drugie tyle, efektem jest brak klaustrofobii resztę zdjęć można zobaczyć na wątku w muratorze " Tani Remont mieszkania w stylu Shabby Shic, Brama Grzeszników, Uczucia, Emocje,Miłość" http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230766-Tani-Remont-mieszkania-w-stylu-Shabby-Shic-Brama-Grzesznik%C3%B3w-Uczucia-Emocje-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87&p=6626405#post6626405 Edytowane 3 Października 2014 przez Mr NiB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 18.10.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Dzięki za miłe słowa. Koszt wyniósł więcej niż liczyliśmy, ale to nasze gniazdko Będę śledził wasze zmagania z ciekawością Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 25.10.2014 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam. Ech... Znów się dzieje.... Piwnica zmienia się w kotłownię. Panowie od wody instalują piec, zbiornik na wodę, pompy i całą resztę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 25.10.2014 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 (edytowane) Do tego do sypialni kupiliśmy sobie szafeczki nocne z litego drewna. Na razie są polakierowane, ale z czasem chcemy lakier usunąć i nadać im kolor zbliżony do koloru łóżka... W przedpokoju przybyło lustro wieszak na ubrania. Czeka go jeszcze wykończenia, ale ileż to radości i porządku wprowadza taki drobiazg... Na dole w kotłowni pracują panowie, misternie łącząc rurki od ogrzewania. Czeka mnie jeszcze montaż okna piwnicznego, bo aktualne jest nieotwieralne. Do zobaczyska. Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 25 Października 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 26.10.2014 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Witam. Ale jazda! Idealnie skończyliśmy z montażem ogrzewania w przeddzień nadejścia przymrozków! Instalacja skończona i w rurach płynie gorąca woda. W grzejnikach przyjemne ciepełko i cichy szum pompy w piwnicy Panowie od wody radzą, by zainstalować jeszcze pompę cyrkulacyjną do wody użytkowej. Rzeczywiście po odkręceniu kranu w kuchni czy w umywalce trzeba trochę odczekać na ciepłą wodę. Z kolei z kranu pod prysznicem ciepła leci prawie od razu.... A za odpowiednią temperaturę w pomieszczeniach odpowiadają pokazane wcześniej sterowniki Zaprogramowałem im dane temp i czasy i spokojnie w tle sobie pomrukują cichutko domykając czy otwierając zawory Jutro może zabiorę się za demontaż starego i montaż nowego okna w piwnicy Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 26 Października 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 08.11.2014 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Witam serdecznie. Okno w piwnicy zamontowane: a na przedpokoju trwają prace nad oświetleniem Niestety prace muszą zostać przerwane z powodu wizytacji teściowej Miłego dnia! PS: Wklejam zdjęcie pięknej Wrocławskiej jesieni dla poprawy humoru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 10.11.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Sonicsquad mam pytanie. Zastanawia mnie sposób montażu płyt k-g do sufitu? Widzę, że nie ma żadnych profili i kantówek. Płyty były przykręcane bezpośrednio do "starego sufitu"? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 11.11.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam. Dokładnie. Sufit był równy ale nietrwały (gdzieniegdzie tynk pękał) . Pod warstwa tynku deskowanie. Płyty zostały przykręcone wkrętami i zaszpachlowane uniflottem z taśmami fizelinowymi. Wszystko się jak na razie trzyma i nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 11.11.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedź, pytam bo będę chciał zrobić podobnie. Te wkręty to jakiej długości dawałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts