Sonicsquad 30.05.2014 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 A w salonie została położona już pierwsza płyta na ścianie gdzie znajdzie się telewizorek Po lewej na poczwórnej listwie znajdą się dwa podwójne gniazda elektryczne i po jednym RJ45 i SAT. Po prawej potrójna listwa z włącznikami świateł na suficie plus LEDy na pilota Kabelki już czekają Na dzisiaj tyle. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 31.05.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam serdecznie. Dziś kolejny dzień remontu. Na początek poszła ściana na której będą meble kuchenne. Jakiś czas temu skuty został tynk. Dziś nadszedł czas na oczyszczenie ściany i zagruntowanie. Zajęła się tym moja żonka Efekt? Ja wcześniej zabrałem się za klejenie ścian płytami GK. W międzyczasie łazienkę trzeba zabezpieczyć, bo moja z wiertarką i szczotą nakurzyła niemiłosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 31.05.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 A jako że zapylenie było niemiłosierne, zabrałem się za lamę na przedpokoju: Początek: i koniec: Konstrukcja nitowana jak zwykle. Można teściową powiesić Jutro szybkie zakupy i na remoncik ... Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 01.06.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 w łazience podłoga została pokryta folią w płynie Ceresit : [ATTACH=CONFIG]262894[/ATTACH] i widok ogólny na łazienkę: [ATTACH=CONFIG]262896[/ATTACH] po położeniu płytek podłogowych zostanie tylko docięcie płytek na dole ścian i położenie mozaiki koło lustra i na obudowie umywalki. Potem tylko montaż samego lustra, umywalki, armatury i brodzika. :yes::yes: Według mnie powinieneś jeszcze narożniki zabezpieczyć specjalnymi taśmami, bo tak to folia nie spełni do końca swojego zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 01.06.2014 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Spokojnie Taśma (Ceresit CL 152) jest wokoło brodzika i ubikacji . Nie widać bo zasmarowana folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 01.06.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Masz tyle czerwonej cegły - fajnie Ja bym gdzieś ją zostawił, jakiś odkryty fragment, bo szkoda to zakrywać płytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 01.06.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Szczerze był taki pomysł, ale: - Cegła stara i sypiąca się - brzydko stawiana (chociaż niektórym się podoba) - w miejscu gdzie walnęła w czasie wojny bomba, ubytki murowane inną z wyglądu cegłą - zaprawa sypie się jak piasek Można by zostawić, ale akurat tam gdzie moglibyśmy ją eksponować wygląda fatalnie. Ale za chwilę relacja z dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 01.06.2014 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Dzisiaj przed wizytą u teściów wpadliśmy na chwilę porobić coś, bo termin przeprowadzki to sierpień, a czasu już niedużo... żona zajęła się szpachlowaniem płyt w pokojach, a ja klejeniem salonu z kuchnią... Żeby było mniej strat w płytach postanowiliśmy płytę kleić w poprzek. Profil pozostały po ścianach przykręciliśmy 1.20 od sufitu i na nim oparliśmy płytę. Wystarczyło wymierzyć i wyciąć otwór na gniazdo do okapu i już płyta na ścianie. Ale żeby był łatwiej podzieliliśmy płytę na dwie części: i po chwili: Jeszcze tylko płyta na ścianę coby nie było że niedziela zmarnowana: na dole wypuszczona skrętka do internetu i eleganckie otwory na rurki od grzejnika Tyle na dzisiaj.. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 02.06.2014 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj miła niespodzianka dla nas Siedzę sobie w pracy, a tu przychodzi zdjęcie od naszego fachowca od płytek po chwili: i kilka godzin później Aż się gęba cieszy Miało być w karo, ale wzór na płytkach szedł by po skosie :/ A tak niedługo łazienka gotowa Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 14.06.2014 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Jako że tydzień temu zrobiliśmy sobie mały wypad nad jezioro ( a weekend był przepiękny i gorący ), dopiero dzisiaj rozpoczęliśmy dalsze zmagania z remontem naszego gniazdka I właśnie o tym za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 14.06.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 W łazience podłoga prawie skończona: z kibelka można korzystać W salonie ściana pod oknami prawie skończona: Ściana na której będzie kamień została już przez małżonkę wyczyszczona i zagruntowana. Jutro lecimy z płytami. Za to w przedpokoju ruch Kawałek ściany został zakryty płytą GK i schnie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 14.06.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Za to na suficie zabudowałem sobie i podłączyłem lampę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 14.06.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 W kolejnym pomieszczeniu światełko Zostało tylko szpachlowanie i już Do zobaczyska jutro. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 15.06.2014 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj krótko bo niedziela W salonie płyty położone na ścianie gdzie będzie kamień ozdobny Nad drzwiami będzie wentylator, stąd mała modyfikacja w elektryce. Dodałem gniazdko dla niego. Jedyne na razie działające gniazdko w salonie W czasie gdy szalałem z klejem, żonka szpachlowała moją lampę w pokoju syna A co.... Tyle na dzisiaj. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 16.06.2014 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Witam. Tak na sekundę przed wyjściem do pracy.... Żona wieczorem wymyśliła sobie kamień na ścianie "pod skosem". O coś takiego: ' Kamień gipsowy Abra. Ładnie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 17.06.2014 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Witam. Z takich fajniejszych rzeczy to odebraliśmy ze sklepu płytę indukcyjną Japa się cieszy Niby pierdoła ale jednak Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 19.06.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Dzisiaj jako że wolny dzień, to czas na remont Żeby nie hałasować za bardzo sąsiadom, dzisiaj tylko klejenie płyt. W przedpokoju : Przed: po: Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 19.06.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 W kuchni tylko płyty GK za szafkami: Docinka z reszty po łazience Jutro zabieram się za lampę w salonie.... Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 20.06.2014 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Dzisiaj najwięcej czasu zajęła mi budowa stelaża w przedpokoju. Ale o tym za chwilę. W salonie przyklejona została płyta nad drzwiami i próbnie zamontowany wentylator Nie patrzcie na ułamany róg. Jutro dokleję Ale za to latem będzie chłodniej W przedpokoju trochę zmian. Róg ściany nośnej dzielącej przedpokój na 2 części był w tak opłakanym stanie, że postanowiłem zamiast ładować w niego tony kleju, obuduję go stelażem i na to przyjdzie płyta GK. Stelaż a jakże - nitowany. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 20.06.2014 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Tutaj schowana będzie półka na router i inne bajery typu dyski usb Potem przyszedł czas na płyty: Docięta - jutro będzie klejona. Reszta jak zwykle następnego dnia Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts