Sonicsquad 21.06.2014 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Dziś kolejny dzień zmagań z remontem Na początek żona szalała z szorowaniem cegieł więc zabrałem się za montaż puszek elektrycznych Pod zmywarkę i pralkę: i okap: Zostały jeszcze poczwórne nad blatami i do mediów od telewizora oraz parę innych Potem przyszedł czas okablować półkę na router: Trzeba tam doprowadzić skrętki oraz zasilanie. Płyta na ścianie została przyklejona: w otworze znajdzie się włącznik podwójny do światła na przedpokoju, oraz czujnik ruchu do ledów w listwach przypodłogowych. żonka przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 21.06.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 ściana po oczyszczeniu jest różnica Teraz płyta na narożnik: Pozostał tylko sufit podwieszany w pozostałej części przedpokoju: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 21.06.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 W międzyczasie położyłem sobie płyty nad oknem : Ale co najważniejsze - łazienka poszła do przodu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 21.06.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 I próba z brodzikiem Pozostaje tylko fugowanie, umywalka i lustro Jutro znów na chwilkę. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 22.06.2014 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Dzisiaj wpadliśmy tylko na chwilkę. W końcu niedziela. Na przedpokoju podwiesiłem sufit, zrobiłem elektrykę i zamontowałem oczka: Dodatkowo zamontowałem płytę nad przejściem. Pod sufitem położyłem zasilanie dla routera a bokiem pójdzie zasilanie dla ledów. Niby nic, ale prawie 3 godziny strzeliły na wszystko nie wiadomo kiedy Do domu zabrałem obudowę do umywalki. Pokryłem ją betonkontaktem Cekol GS-83 i jutro położę na nią mozaikę. Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 25.06.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj żona zrobiła sobie rajd po farbach i już wybrane.... Beckers Designer Colour .... Kolorów jest chyba z 7 na całe mieszkanie.... Kolor w przedpokoju to Cherry. Salon to Chot Chockolade plus Almond. Pokój syna to Aqua plus Marina Blue. Sypialnia niestety ma wchodzić w lekki róż z fioletem... Dobrze że w sypialni mam przeważnie zamknięte oczy bo śpię Tyle w temacie... Pewnie na mnie spadnie malowanie... Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 27.06.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj znów porcja zdjęć z remontu.... Drzwi już obrobione: wejście do salonu także: Dokończyłem półkę na router nad drzwiami: W tle widać kolegę fugującego płytki w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 27.06.2014 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Żonka w tym czasie szpachlowała sobie ściany i okna. Chodzi dumna bo kupiła ładne oczka do salonu w dodatku od razu z Ledami... Tyle z dzisiaj. Jutro znów do roboty Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 01.07.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Witam serdecznie. Miałem wcześniej wkleić zdjęcia, ale czasu i zdrowia brakło... W sobotę wpadłem żeby zrobić dużo, a zrobiłem niewiele... Zawsze obróbka okien zajmowała mi wiele czasu. na przedpokoju żona szpachlowała narożniki: do tego doszły drobne sprawy jak puszki elektryczne itp... Niby nic a cały dzień zleciał.... Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 09.07.2014 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj kolejna odsłona naszego remontu. Ściany poszpachlowane i w większości wyszlifowane, więc czas na podłogę. W kuchni musiałem wymienić kawałek podłogi z desek, ponieważ poprzedni właściciel nie za bardzo podchodził do cieknących kranów i wszelkich napraw hydraulicznych. Po prostu przegnił w miejscu gdzie ciekła woda. Jako że deski mają 3 cm grubości zastosowałem połączenie płyt OSB grubości 18 i 12 mm. Płyty położone na legarach na zakładkę. Zdjęcia zrobię jutro bo dziś czasu nie było Ale za to są zdjęcia z układania płyt w sypialniach i na przedpokoju Płyty kładzione są na starą deskę podłogową. Pomiędzy daję piankę typową pod panele grubości 2mm. Daję dlatego, że nie zawsze da się dokładnie sprzątnąć np piasek czy zbity tynk z podłogi a drobiny pod deskami potrafią nieźle ocierać o płyty. Będzie teraz spokój a dodatkowo wyrówna się odrobinę poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 09.07.2014 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) i pod kaloryferem Jutro do mnie należy podłoga w salonie plus reszta przedpokoju, a żonka leci dalej ze szpachlą Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 9 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casa 10.07.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam,ja z kolei bawię się z remontem w 130 letnim budynku ;P, mam pytanko - jakiej grubości płyty OSB kładziesz pod panele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 10.07.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam serdecznie. Płyty kładę grubości 15 mm. Cena niska i grubość odpowiednia jak dla mnie. A dzisiaj? Ciąg dalszy płyt.. Został salon i przedpokój: Przepraszam za bałagan, ale tak wygląda przerzucanie z kąta w kąt... Przedpokój: Na wszystkie płyty poszło ok 1000 wkrętów 6x45, 15 płyt OSB 15mm prawie 50 m2 pianki i plecy bolące jak po pielgrzymce na kolanach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 10.07.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) A teraz najfajniejsze Próbka paneli do salonu: przedpokój: i sypialnie: Kolory oczywiście lekko przekłamane, w szczególności te pierwsze. Panele do salonu AC5 V-fuga impregnowana Classen, do sypialni AC4 także Classen a do przedpokoju AC5 Vereg również z fugą i strukturą symetryczną (układane po długości słoje schodzą się i tworzą jeden wzór). Do tego szersze od zwykłych Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casa 11.07.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 ok dzięki za informacje a pod płytki też taka grubość czy lepiej dać grubsze - sztywniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 11.07.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam. Pod płytki radziłbym mimo wszystko grubszą płytę. Na moich deskach mimo śrubowania co 20-30 cm płyta pracuje. Do tego "betonkontakt", klej elastyczny lub do podłoży krytycznych - nienasiąkliwych (superelastyczny) i można walczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 13.07.2014 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Witam serdecznie.... Oj działo się w ten weekend sporo Niestety nie pod względem remontu, ale zakupów do mieszkania Od pół roku planowaliśmy kuchnie. zmieniały się style mebli i materiał jak i dostawca. Obejrzeliśmy meble z Bodzia, Black Red White i innych . Postawiliśmy na Ikea. Wiem. Pewnie spora część myśli że to jednak tandeta, ale uwierzcie mi, oglądając dziesiątki kuchni wybrałem tą właśnie za dopasowanie i wygodę aranżacji. Wybraliśmy obudowy w kolorze czarnym i fronty EDSERUM: plus blaty EKBACKEN Do kompletu ciche samodomykające się szuflady, amortyzatory drzwiczek i wiele innych Edytowane 13 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 13.07.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Paczek było sporo i czeka mnie wiele godzin skręcania, ale że mam wprawę to raczej źle nie będzie. Wygląd ogólny: Lodówkę mamy Indesit więc i dokupiliśmy do niej piekarnik i zmywarkę. Będzie ładny komplet Transport ustaliliśmy na sobotę, bo teraz za dużo miejsca nie mamy Edytowane 13 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 13.07.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Pozostaje kupno zlewu i okapu. O ile zlew raczej nie będzie problemem, to okap jest jeszcze do ustalenia - czy pod szafkowy czy klasyczny ze szklaną obudową... A tymczasem w łazience pojawiła się na podłodze fuga... i miejsce na umywalkę Edytowane 13 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 13.07.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 W czwartek więcej wiadomości z placu boju. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts