sterowiec40 14.07.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam Jeśli jeszcze nie kupiłeś zlewu to też proponuję Ci z IKEA, albo chociaż sam syfon z IKEA jeśli da się dopasować do innego zlewu. IKEA ma funkcjonalnie zbudowane syfony, nie odstają tak mocno w dół od zlewozmywaka, co konsekwencji daje więcej miejsca w szafce pod zlewem. Ale Ty tu rządzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 14.07.2014 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Wygląda ciekawie i... płytko A w sprawie remontu.... W czwartek przychodzi człowiek od szyb. Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę ale w kuchni mamy zasłonięte folią okno. Zasłania ona rozbitą szybę. W zeszłym roku szedł sobie ulicą pijaczek i trach cegłą w nasze okno.... Sąsiedzi za telefon do nas i po chwili leżał i czekał na policję. Wyrok dopiero niedawno zapadł i sprawca ma naprawić szkodę , ale i tak wiemy że tego nie zrobi bo nie ma dochodów i pieniędzy..... Trzeba naprawiać na własny koszt. Tak więc szyby zamówione i w czwartek ma być montaż. Do tego zamówiliśmy lustro do łazienki na wymiar. Jeszcze jedna ciekawostka. Jako że mieszkanie jest na parterze, a ja nie lubię jak ktoś mi zagląda przez okno, postanowiłem że u tego samego człowieka od okien zamówię sobie folię na szyby z efektem lustra weneckiego. Nie widać z zewnątrz co w środku i w dodatku redukuje refleksy na tv. Stosował już ktoś? Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 14 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 15.07.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Dzięki @sterowiec40 - Dzięki tobie przejrzałem ofertę Ikea ze zlewami i okazało się, że MAJĄ NORMALNE ZLEWY Wybrałem 2 komorowy BOHOLMEN z nierdzewki: Ładnie wygląda i jest głęboki. Zastanawia mnie określenie "wtopiony" - czyżby chodziło o to że jest wpuszczany w blat? Dodatkowo zamówiłem w hurtowni osprzęt elektryczny - gniazdka, włączniki itp. Wybraliśmy Ospel Impresja kolor ecru. Mają naprawdę duży wybór elementów i co dla mnie ważne pojedyńcze gniazdo antenowe typu F - do satelitki. Dużo z oglądanych ma potrójny zestaw razem z gniazdem na radio i tv zwykłą. Mi to nie potrzebne. Do tego gniazdo RJ45 do netu i elegancko Aha. Żona kupiła dzisiaj listwę nad lustro - niech ma Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 15 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 17.07.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Dziś na godzinkę wpadł fachowiec od szkła i naprawił nam okna Dwie piękne szyby (bo czyste) zostały fachowo i szybko wstawione w miejsce popękanych następnym krokiem będzie folia "lustro wenecki" na szybach W łazience pojawiło się lustro: Fachman przykleił je do płytek bo nie chcieliśmy mocowań na kołki. Edytowane 17 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 17.07.2014 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) W salonie skończyłem stelaż zabudowy oczek: Skończyłem podłogę w salonie: I doprowadziłem wentylację do łazienki : Jutro znów do roboty Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 17 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 18.07.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 WitamSebastian jaki jest koszt tej foli (lustro weneckie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 18.07.2014 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam. Koszt od ok 120 zł za metr z robocizną. Ale folie są różne i ceny zależne od efektu. Wzornik liczył chyba 12 pozycji. A u mnie będzie robił znajomy więc pewnie taniej. Dzisiaj zadowolony jestem, bo przyjechał kurier z osprzętem elektrycznym. 2 sierpnia wpada kolega elektryk i będzie leciał rejony Poza tym lampa w salonie prawie prawie skończona zasilacz: sterownik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 18.07.2014 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Kolory i widok z przodu: Edytowane 18 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 18.07.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) i po płytowaniu: I z oczkami: Edytowane 18 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 18.07.2014 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Poza tym w łazience zawisła umywalka i została obłożona płytkami jej obudowa. Pokój syna został zagruntowany i niedługo będzie przyklejana tapeta. Ale to we wtorek. Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 18.07.2014 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 I zapomniałbym - trafilismy na kamień Merapi w niezłej cenie za m2: Kupiliśmy do salonu 6 metrów - będziemy kleić jak znajdziemy chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 23.07.2014 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witam serdecznie. Parę dni minęło i trochę się zmieniło Obudowa sufitu została skończona. I tu parę uwag. Nie wykończyłem lampy standardowym bokiem zakrywającym taśmę LED. Zrobiłem to po swojemu zostawiając ją na widoku i wykańczając tylko boki. Tak nam się podoba i tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 23.07.2014 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 W łazience pojawiła się umywalka i nie tylko doszła i listwa nad lustrem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 23.07.2014 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) I z włączonym światłem A w salonie położyłem kamień: Edytowane 23 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 23.07.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Za to żona szalała na drabinie Wygląda jak bitwa na paintball Aha... w pokoju syna położyliśmy na ścianie z GK tapetę w włókna szklanego. Będzie fajna struktura. Na tyle dzisiaj. Jutro po pracy lecimy szlifować i gruntować Potem malowanie. Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 24.07.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Witam późnym wieczorkiem. Dziś na chwilę po pracy wpadliśmy żeby zamocować oświetlenie kamienia i poszpachlować co nieco I jest jeszcze jedna sprawa Od przedstawiciela dostałem taki kalendarz: Chyba przykleję go na ścianie między oknami i dorzucę po bokach otoczkę z płytek Będzie ładnie wyglądał, a gdy kalendarz będzie nie aktualny, pod kartkami jest ładnie wykończone miejsce Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 26.07.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Dziś po 14 godzinach wreszcie w domu. Uffff... Ale za to: Przyjechał sprzęt AGD - zmywarka i piekarnik salon został wyszlifowany: Edytowane 26 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 26.07.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 następnie zagruntowany i pomalowany farbą gruntującą białą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 26.07.2014 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 i pomalowane na kolor Kolory trochę przekłamane wyszły i narożniki nie wykończone... Na ścianie bez kamienia będzie lodówka i tv. Jutro właśnie jadę do sklepu po zlew i rozejrzeć się za jakimś tv Tak z 46 - 50 cali Na urodziny..... Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 27.07.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witam serdecznie. Sterowiec40 - jeszcze raz dzięki za info o zlewie. Dzisiaj zakupiłem plus baterię: Zona wybrała i zadowolona jest z wyglądu. Zlew ciężki z grubej blachy. Ładnie wygłuszony. Mnie także się podoba Pozdrawiam Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts