darek2009 23.11.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Pytanie jak w temacie. W koncepcji mam ścianę trójwarstwową z klinkierem , bo taką chciałem. Architekt przestrzega mnie przed wieloma rzeczami a między innymi przed montażem okien w takiej ścianie. Że trudniejsze i przede wszystkim droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 24.11.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 W warstwie ocieplenia oczywiście. I nie jest to takie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.11.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 WitamPytanie jak w temacie. W koncepcji mam ścianę trójwarstwową z klinkierem , bo taką chciałem. Architekt przestrzega mnie przed wieloma rzeczami a między innymi przed montażem okien w takiej ścianie. Że trudniejsze i przede wszystkim droższe. I miał rację jest droższe i trudniejsze do wykonania - jeżeli ma być zgodnie ze sztuką W warstwie ocieplenia oczywiście. I nie jest to takie trudne. oczywiście, że w warstwie ocieplenia ale czy nie jest trudne ? hmmmm wg moich obserwacji jest dla 90% firm montażowych wręcz Mount Everestem sztuki:) osiągalnym dla nielicznych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthizmoo 26.11.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Okna montujesz na konsolach SFS, w ten sposób zamontowałem wszystkie okna w swoim domu. Choć z montażem nie miałem nigdy do czynienia nie było to dla mnie wielkim problemem. Mam ścianę 3W z cegłą ręcznie formowaną. 24/20/3/10. Pamiętaj, że okna montuje się po wykonanej elewacji a nie na odwrót. Jeśli chcesz na PW mogę podać miejsca w których kupowałem systemy do ścian 3W, konsole SFS itd. Mam również namiary na super ekipę do klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts