painless 23.11.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Witajcie,właśnie dziś moja ekipa budowlana zakończyła stan surowy otwarty. Dach został odeskowany i położona została papa, jako wierzchnie krycie. Dach docelowo zamierzam pokryć wiosną przyszłego roku. Obecnie rozważam, jaki zastosować materiał: blacha czy dachówka. Zastanawiam się jednak, czy są jakieś wskazania odnośnie materiału, którym należy przykryć odeskowany i przykryty papą dach? Czy blacha nadaje się na papę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.11.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Papa chroni dach przed zamoknięciem i nie ma potrzeby jej czymkolwiek przykrywać. Nie wiem jaki materiał masz na myśli pisząc "blacha". Większość materiałów pokryciowych nie montuje się bezpośrednio na kryciu wstępnym (w Twoim przypadku na papie) tylko na ruszcie z łat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 24.11.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Papa chroni dach przed zamoknięciem i nie ma potrzeby jej czymkolwiek przykrywać. Nie wiem jaki materiał masz na myśli pisząc "blacha". Większość materiałów pokryciowych nie montuje się bezpośrednio na kryciu wstępnym (w Twoim przypadku na papie) tylko na ruszcie z łat. Pozdrawiam. Witaj, dziękuję za odpowiedź. Pisząc "blacha" miałem na myśli blachodachówkę. Dach w moim budynku został przykryty papą, żeby przeczekać zimę, a może i dwie (w zależności od funduszy). Czy w związku z tym, co napisałeś, mam rozumieć, że z chwilą przykrywanią dachu materiałem docelowym, muszę najpierw zdjąć papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.11.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Nie. Przed kryciem docelowym dekarz oceni stan papy. Jak będzie szczelna to nic nie trzeba będzie robić. Pozdrawiam. Edytowane 24 Listopada 2013 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 24.11.2013 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Panie Andrzeju, BIBB1991, dziękuję za odpowiedź i cenne uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts