radekww 24.11.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 WitamJako że jestem laikiem z góry przepraszam za nie mądre pytania kupuje dom pietrowy od małego developera pow. parter 54m plus garaż 18m piętro 52m zbudowany z porotherm 25 + 15 styro poddasze wełna 20. zaprojektowane jest ogrzewanie podłogowe w 3 łazienkach+grzejniki, kuchni i wiatrołapie w poz. pomieszczeniach grzejnikikocioł kondensacyjny die dietrichna rekuperację jest juz za pózno, zatanawiam sie nad zmianą ogrzewania na podłogowe lecz w salonie i w pokojach na pietrze chceułożyc panele itu mam zagadkę co fachowiec to inna rada.firma montujaca ogrzewanie w tym budynku wstepnie wyliczyła mi dopłatę do podłogówki na 4tys. (jakieś sterowniki,pompy)z przeczytanych postów na forum wynika że to dużo, doradzaja mi też żeby na dole zrobić podłogówke a na piętrze grzejniki-maja i to wyliczyć do jutraale zastanawiam sie czy to nie jest wpędzanie w nie potrzebne kosztyProsił bym o radę kogos kto juz uzytkuje podłogówke od kilku lat jak to się sprawdza czy przynosi oszczedności ekonomiczne,jak jest z komfortem mieszkańców, jak z suszeniem prania-nie mam juz wpływu na wentylację, jak podłączyć grzejniki w łazienkach i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sie spotkał z takim urządzeniem jak Stabiler, czy ma to sens http://www.stabiler.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts