Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beckers Vaggfarg Colour.Czy ktoś zna ten produkt?

grani

Recommended Posts

Witam

Znalazłem w Castoramie farbę lateksową Beckers Vaggfarg Colour http://www.castorama.pl/vaggfarg-colour-caffe-latte-2-5-l.html

Cena przystępna a dodatkowa dodają do każdej zakupionych 5l koloru 3l białej na sufit.

Problem w tym że nigdzie, nigdzie nie mogę znaleźć słowa o tej farbie w internecie

Proszę o opinie jeżeli ktoś ma doświadczenia z tym produktem.

Pozdrawiam

edit. dodam że nigdzie nie można tej farby kupić, a na stronie Beckersa też jej nie ma

Edytowane przez grani

Ja znam, mam pomalowane mieszkanie kolorami: Vanilla Mousse, Light Grey, Stony Grey, Satin Blue. Fachowiec nie narzekał przy malowaniu, trzeba było na pewno położyć dwie warstwy, szybko przestałam czuć zapach farby i wygląda bardzo ładnie, bez smug i zacieków. Wybrałam tą firmę dlatego, że mają dostępne testery. Ta sama farba Beckers dostępna jest w Castoramie i Leroy Merlin, różnią się nazwami kolorów, ale kolory są te same.

Nie wiem jak u innych, ale te 3litry białej co dają to bardziej woda niż farba(w sumie dają ją za 1zł do 5litrów) , także ostrzegam.

Jakich taśm używaliście do oddzielenia kolorów ?? Używałem niebieskie/żółtej blue dolphin, serixa i wszystko samo odpada od ścian pomalowanych Beckersem. Tesa jako tako trzyma, ale puszcza. Słyszałem w Castoramie, że to niestety wada tych farb.

Edytowane przez blender

• 2 weeks później...

Witam.

Ja także używałem i używam nadal tych farb. Maluję nowo wybudowany dom, kupa metrów. Mam porównanie do Nobilesa, różnica porażająca w powłoce na ścianie na korzyść oczywiście Beckersa. Ale....miałem potworny problem z oddzieleniem kolorów, Ani Blue Dolphin, ani mnej żółta, ani bardziej żółta taśma tej farby się nie trzyma!

Witam.

Ja także używałem i używam nadal tych farb. Maluję nowo wybudowany dom, kupa metrów. Mam porównanie do Nobilesa, różnica porażająca w powłoce na ścianie na korzyść oczywiście Beckersa. Ale....miałem potworny problem z oddzieleniem kolorów, Ani Blue Dolphin, ani mnej żółta, ani bardziej żółta taśma tej farby się nie trzyma!

Ja użyłem zwykłej przezroczystej taśmy dociskając z jednej strony, bo już miałem dość zacieków pod taśmami. Jak dla mnie Blue Dolphin jest strasznie przereklamowany. Z Beckersa (kolor Sunset) też nie jestem zadowolony niby takie och achy, ale przy ciemnych kolorach trzeba nawet 3 razy kryć, chyba, że dla Castoramy taki szajs robią.