wibra 24.11.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Tydzień temu wylalem posadzke o grubosci 8cm.W posadzce idzie ogrzewanie podłogowe które obecnie nie jest włączane.Pytanie moje brzmi kiedy i czy wogóle podczas schniecia posadzki mozna włączyc podlogówkę.Pomiar z wczoraj wilgotności podloża.Ponad 5%.Podłoże pod teak ma byc na poziomie max 1,8%.Czy mogę wspomóc schniecioe podłogówką?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 27.11.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 a masz włączone ogrzewanie w reszcie mieszkania? Dobrze jest wentylowane? Lepiej poczekać jeszcze trochę żeby nic nie popękało bo wylewka pod deskę powinna być równiusieńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.11.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Tydzień temu wylalem posadzke o grubosci 8cm.W posadzce idzie ogrzewanie podłogowe które obecnie nie jest włączane.Pytanie moje brzmi kiedy i czy wogóle podczas schniecia posadzki mozna włączyc podlogówkę.Pomiar z wczoraj wilgotności podloża.Ponad 5%.Podłoże pod teak ma byc na poziomie max 1,8%.Czy mogę wspomóc schniecioe podłogówką?Dzieki tak dlugo jka trw hydratacja cementu czyli tworyenie sie skamieliny tj. minimum 21 dni nie wolno w zaden sposob przyspieszac schniecia. Wrecz powinienes po ulozeniu wylewki ja przykryc folia na 10 dni. Wylewka ma 8cm. Jej hydratacja potrwa dluzej powiedzmy 28 dni. Hydratacja trwa w zasadzie takdlugo jak dlugo w wylewce znajduje sie wolna woda. Wciagu miesiaca wylewka powinna uzyskac wytrzymalosc okolo 20NImm2. Pryestan narazie myslec o grzaniu podlogowki. Zniszczysz wylewke. Poniewaz jest gruba na 8cm to bedzies musial wygrzewac ja dwa razy. Wartosc maksymalna 1,8% jest dla parkieciarzy. Pytanie czy pryejmie odpowiedzialnosc za taki wynik pomiaru. Napewno nie przejma odpowiedzialnosci takze ci, ktorzy wymyslili te wartosci maksymalne, chocby pomiar byl wykonany perfekcyjnie. Pospiech jest tutaj bardzo zlym doradca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 30.01.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Pośpiech zawsze złym doradcą ale czasem nie da się inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 30.01.2014 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Teak na ogrzewanie podłogowe to nie najlepszy pomysł. To miękkie oleiste drewno. Świetnie sprawdza się w łazienkach i wilgotnych pomieszczeniach ale do podłogówki to nie. Przykrywanie ogrzewania izolatorem ciepła jakim jest drewno to generalnie nie najlepszy pomysł ale jeśli już to stabilnymi gatunkami o dużej gęstości np merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts