Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam, być może tu znajdę podpowiedzi osób doświadczonych, gdzie warto pobudować się w szczecinie? chodzi mi o jakiś teren niedrogi, ale taki na którym coś w przyszłości się zadzieje, jakieś inwestycje itd, żeby wiadomo ziemia poszła do góry. z góry dziękuję:rolleyes:

witam, być może tu znajdę podpowiedzi osób doświadczonych, gdzie warto pobudować się w szczecinie? chodzi mi o jakiś teren niedrogi, ale taki na którym coś w przyszłości się zadzieje, jakieś inwestycje itd, żeby wiadomo ziemia poszła do góry. z góry dziękuję:rolleyes:
W stoczni coś się na pewno będzie działo. jak PiS dojdzie do władzy to Brudziński własnymi ręcami dopilnuje by stoczniowcy mieli gdzie zarabiać. W stoczni się buduj, tam jest dużo wolnego miejsca a i teren przyszłościowy.

Witam. Polecam 'Osiedle Gruszki' pod Szczecinem. To nowa inwestycja. Znajdują się tam solidnie wykonane, funkcjonalne, zbudowane z dobrych materiałów domy. Ludzie tam mieszkający mogą poświadczyć dobrą opinią. Jest tam łatwy dojazd z drogi gminnej i przystanek autobusowy 'pod nosem' (200m). Polecam Tobie i każdemu, kto szuka spokoju i nowoczesnej wygody Ich strona: www.gruszkowa.pl )
Gruszki na wierzbie?

Bolo 72, zapytaj w szczecińskiej grupie budującej, poza tym powinieneś najpierw określić swoje preferencje. "Coś się będzie działo", "ziemia poszła do góry". Wróżek tu nie ma poza tym na pewno chcesz mieszkać w miejscu w którym będzie się dużo działo? Co to dla ciebie oznacza "dużo będzie się działo"?

• 2 weeks później...
Ja mieszkam w Szczecinie, moge powiedziec jakbys chcial gdzie i ile sie dzieje, tylko musisz ew. zapytac o konkretn eosiedle no i jak koega powiedzial-wiecej preferencji. . z Pewnoscia osiedle, ktore bedzie roslo na wartosci i ziemi i atrakcyjnosci to Stołczyn. duzo czytalem i slyszalem - ok moze dzis faktycznie cudnie nie wyglada ale to co tam ma w najblizszych latach powstac - marzonko, jak miejsce na zamieszkanie calej rodziny, czy mlodych ludzi - duzo mozliwosci na przyszlosc. dobra komunikacja juz dzis, fajne widoki tam na wzgorzu/stoku w kierunku odry - slicznie jest. jakbynm mial kase to chjetnie zamienilbym poludnie szczecina na stołczyn.

jak dla mnie Stołczyn dobry wybor - ok nie bylo tam kiedys zaciekawie, ale wszystko sie zmienia - stolczyn tez. ja tam mieszkam od 3 lat. i chyba zadne osiedle tylu zmian nie mialo co nasze osiedle:) nie narzekam na dojazd czy co dentrum czy w inne rejony. no i w weekendy jest co robic na swiezym powietrzu.

Nie jestem ze Szczecina ale ten Stołczyn o którym tyle dobrego piszecie nie jest dobrą inwestycją. Dla siebie można tam wybudować dom... ale wzrost wartości jeśli będzie to "niezauważalny" ;)
A skąd to wiesz? Obiektywnie rzecz biorąc to dzielnica która ma bardzo duży potencjał. Są tam naprawdę ładne miejsca na dom, z pięknym widokiem na Odrę i Dąbskie. Problemem jest, patrząc przyszłościowo charakter tej dzielnicy. Miejsca które są atrakcyjne czyli położone tuż przy Odrze pozajmowane są przez jakieś wysypiska, tereny poprzemysłowe i podobne. Nie wiadomo co tam będzie w przyszłości. Popatrz na okolice ulicy Nehringa i dalej Ornej. Dom z widokiem na jezioro Dąbie i 40 km dalej. Marzenie!

Skąd wiem? Inwestyję w nieruchomości. Szczególnie w działki: rolne, budowlane. Jest tak jak mówię: dla siebie taką działkę można kupić i się wybudować. Ale jeśli chcesz na działce (np rolnej) lub na budowie domu na sprzedaż zarobić to nie zarobisz lub zarobisz niewiele - w kryzysie nawet niewiele jest wątpliwe... ;)

kolega pytal o dobre miejsce na zamieszkanie, i ja dalej potwierdzam ze stołczyn to przyszlosc. fajnie jest mieszkac na osiedlu, na ktorym wiesz ze jeszcze duzo moze zmienic sie na plus niz na osiedlu, ktore juz z kazdym rokiem podumiera bo zrobili wszystko co mogli i nic wiecej nie zrobia.

• 1 month później...
Panowie i Panie - przeanalizowalem wszystkie ZA i PRZECIW :) i co finalnie? Wybrałem Stołczyn! Dzialka w bardzo przytulnym miejscu - czytalem ze w okolicy maja byc fajne budynki i zagospodarowanie tych terenow tez ma byc atrakcyjne. Tak wiec czekam :) ale dzialeczka juz jest... ciezko o nia bylo:) teraz czas pozysliwac srodki na budowe. Zyczcie mi powodzenia!

Panowie i Panie - przeanalizowalem wszystkie ZA i PRZECIW :) i co finalnie? Wybrałem Stołczyn! Dzialka w bardzo przytulnym miejscu - czytalem ze w okolicy maja byc fajne budynki i zagospodarowanie tych terenow tez ma byc atrakcyjne. Tak wiec czekam :) ale dzialeczka juz jest... ciezko o nia bylo:) teraz czas pozysliwac srodki na budowe. Zyczcie mi powodzenia!
Gratuluję! Stołczyn na górze czy na dole?