cihys 25.11.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam Drogich Forumowiczów, Pod koniec roku stanę się właścicielem swojej kawalerki. Jako, że będzie w stanie deweloperskim, jestem na etapie urządzania go – przyznam od razu, bardzo ciężko mi to idzie, dlatego szukam na tym forum pomocy. Przejrzałem połowę Internetu w poszukiwaniu inspiracji. Znalazłem kilka interesujących mnie pomysłów, ale zwykle są one dla dużych salonów, co w przypadku kawalerki ciężko wdrożyć. Podobają mi się ciemne kolory. Pomimo powszechnej opinii, że to jednak jasne kolory powiększają optycznie mieszkanie, chciałbym spróbować wrzucić ciemne elementy (grafity, szarości) z połączeniem z niebanalnymi sposobami oświetlenia – mam nadzieję, że to się uda. Przechodząc do tematu. Rzut kawalerki prezentuje się następująco: Jeśli chodzi o pomysły, które mi się podobają: 1) Najłatwiej było z łazienką (może dlatego, że jest najmniejsza i nie ma wielkich możliwości zmian). Poniżej kilka opcji, które wpadły mi w oko. 2) Kuchnia – tutaj dostałem propozycję od znajomego projektanta taki pomysł: (zdjęcia w poście poniżej - przekroczony limit zdjęć na 1 post) Załóżmy, że taki zostaje. 3) Salon - zagadka. I w tym punkcie najbardziej potrzebuję pomocy, pomysłu. Rozważałem też projektanta wnętrz, ale po rozeznaniu rynku wydał mi się zdecydowanie zbyt drogi (= ostateczność). W salonie spodziewam się mieć kanapę/miejsce do spania, biurko, szafki na książki itp., TV + sprzęt grający, ewentualnie dodatkowe szafki na ubrania (większość ciuchów mam zamiar przechowywać w szafach przy wejściu do mieszkania, przy łazience). Tak jak napisałem, chciałbym go mieć w ciemnych barwach z połączeniem z ładnym oświetleniem. I znów kilka zdjęć, które mi się spodobały: (zdjęcia w poście poniżej - przekroczony limit zdjęć na 1 post) Pytanie: Czy to ma szanse zaistnieć w moim M? Jak to zrobić, żeby wszystko współgrało z kuchnią (z łazienką?)? Proszę Was o opinie. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady/pomysły co do wykończenia. Z góry dziękuję. Radosław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cihys 25.11.2013 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Zdjęcia kuchnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cihys 25.11.2013 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Zdjęcia salon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.11.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Kuchnia wygląda fajnie,może jeszcze tak:http://imageshack.us/a/img132/214/q424.jpginspiracjahttp://imageshack.us/a/img19/575/veir.jpghttp://bi.gazeta.pl/im/fotomon/bryla/f640x640/74/57/7017d0244b.jpg Edytowane 26 Listopada 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cihys 25.11.2013 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ciekawa propozycja - muszę się dowiedzieć czy jest możliwość takiej konfiguracji.Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 27.11.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Aranżacja super tylko teraz kwestia jak idą przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cihys 27.11.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 @mortor Przyłącza w kuchni idą tak, jak zaprojektowana jest kuchnia (widać na 3 zdjęciu kuchni). Co do ewentualnych zmian - jeszcze nie wiem czy to możliwe. Przyznam szczerze, że dużo bardziej martwię się salonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts