papi240 25.11.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam zabrałem się za montaż okien wraz z dociepleniem nadproża pod rolety dom z maxa, nadproże w ten sposób że 1/2 maxa (k3) od zewnątrz, w środku beton + zbrojenie, od wewnątrz też 1/2 maxa (k3) dzisiaj przed montażem okien oczywiście z zewnątrz podkułem połowę z tej cegły k3 któa jest na zewnątrz w nadprożupowstało coś w stylu cofniętego nadproża o 4 cmokno wysunięte na zewnątrz poza lico muru o 4 cmw ten sposób od zewnątrz okna do środka nadproża mam ok 8cm na ocieplenie nadprożachcę to zrobić styrodurem 5cm który już mam, zostanie mi 3 cm i teraz zastanawiam się czy mogę prosto do niego przykręcić roletę ?czy tył rolety musi być zlicowany ze stroną zewnętrzną okna - planuję rolety krispol kalima rzhttp://www.krispol.pl/produkty/dla-domu/rolety-zewnetrzne/do-zabudowy/kalima-rzroleta ma się znaleźć po styropianem, narazie nie wiem jeszcze jaki będzie gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.11.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Roleta musi sie licować z czołem okna. Nie jest ona w żaden sposób przykręcana do muru a jedynie do prowadnic zamontowanych na oknie.Jeżeli okna masz wysunięte 4 cm i chcesz zastosować taką roletę to w przypadku drzwi balkonowych Twoje ocieplenie musi przekroczyć 22 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papi240 26.11.2013 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts