adrianoos966 26.11.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Więc tak, mam czysty tynk własnej roboty , może zdecyduje się na gładź. Ale co robić dalej? Jakaś gęsta farba podkładowa istnieje??? gładź pewnie zagruntować, a ściany malować kilka razy? Tynk trochę miękki ale absolutnie nic nie odpada. Uderzając mocno młotkiem tynk sie trochę wgniata. Edytowane 26 Listopada 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek1504 26.11.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) I zagruntować tynk gruntem uniwersalnymII dwu lub trzy krotnie położyć gładźIII zeszlifować gładźIV Zagruntować gładźV pierwsze malowanieVI teraz wychodzą wszystkie niedoskonałości których wcześniej nie było widać -> poprawiamy je szpachlą i szlifujemyVII Malować na gotowo Edytowane 26 Listopada 2013 przez krzysiek1504 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 26.11.2013 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 No to mnie czeka robótki. Dziękuje wiem co chciałem wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 29.11.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 No to mnie czeka robótki. Dziękuje wiem co chciałem wiedzieć Tylko proszę nie gruntuj już gładzi (po wyszlifowaniu) gruntem. Tylko farbą gruntującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 20.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Szanowny Panie, ścianę należy zagruntować Gruntem Polimerowym Głęboko Penetrującym ACRYL-PUTZ® GP41 http://www.sniezka.pl/pl/produkty/szpachlowanie/grunty/acrylputz-gp-41-grunt-gleboko-penetrujacy.html a następnie wykończyć powierzchnię za pomocą gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ http://www.sniezka.pl/pl/produkty/szpachlowanie/oferta-podstawowa/acrylputz-fs-20-finisz.html. Tak przygotowaną ścianę trzeba przeszlifować i dokładnie odpylić. Do malowania proponuję wykorzystać farbę MAGNAT CERAMIC http://www.magnatfarby.pl/produkty/produkty-farby/art,7,ceramiczna-farba-do-wnetrz.html Przed malowaniem podłoże należy zagruntować Lateksową Farbą Gruntującą do Wnętrz MAGNAT http://www.magnatfarby.pl/produkty/produkty-farby/art,1,lateksowa-farba-gruntujaca-do-wnetrz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta008 13.02.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Ścianę należy odpylić zagruntować, nałożyć podkład stabilizujący chłonność i powierzchnie ściany, dobra farba nawierzchniowa i "ogień":wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HelaDziobak 08.07.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Witajcie Mam takie pytanko. Czym najlepiej odpylić ściany po gładzi? Ściany nie są całe pokryte gładzią, tylko tam gdzie łączenia, czy jeśli po odpyleniu, dobrze je zagruntujemy to będzie ok? Edytowane 8 Lipca 2014 przez HelaDziobak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 11.07.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Odpyl miotłą, pomaluj farbą gruntującą i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 12.07.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Mam zrobione tynki gipsowe zagruntowane gruntem śnieżki pomalowane caparolem 3 elf i efekt nie jest zadowalający. Czy na caparola mogę położyć farbę dekorala jest prawie 2 razy tańszy od caparola ? Czy te farby nie będą się gryzły ? ściany były malowane pistoletem kolor biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 31.07.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Może ktoś poradzić jak (i czym, najlepiej coś sprawdzonego) malować tynki cementowo wapienne lub gładzie cementowo wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 11.08.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam, też chce mieć tynki cementowo wapienne.pytanie mam - czy trzeba dostosować rodzaj gruntu do farby - czy są jakieś systemy ? czy nie ma to znaczenia i np. grunt brac jak najtańszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 16.08.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Kup najtańszy i najlepszy czyli flugger wall primer white. Pomaluj nim bez rozcienczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts