Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z grzejnikami aluminiowymi

grochal86

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zostawiłem kryze na 5 przez cała noc i nic jak było tak jest

zaworu nie kojaże

przejde sie po godzinie 8 po sasiadach i zobacze jak u nich

a jak nie to pewnie wizyta mnie czeka w biurze obsługi klienta w ciepłowni w mieszkaniu jest 21 stopni

Edytowane przez grochal86

Witam wszystkich jako nowy na tym forum

- od początku sezonu grzewczego grzeją mi tylko 2-3 żeberka na 10 żeberkowych grzejnikach.

grzejniki odpowietrzałem ale w ogóle z nich nie szło powietrze, mogę spuszczać po 10 l wody grzejnik zrobi się ciepły cały ( sama góra grzejnika) po jakiś 15-20 min wszystko wraca do początku czyli 2-3 żeberka grzeją reszta nie

-nk

Najpierw piszesz ,że grzeją 3 ,a reszta nie

A teraz ,że gór cała grzeje , dół nie

To dwie różne sytuacje

Może być tak ,że przez jakiś czas masz odwrotny ruch wody w grzejniku (sąsiad ma otwartą głowice na grzejniku)

głowica może to robić sama

Taka sytuacja nadal świadczy o rozkryzowaniu ,ale też o zbyt małej kryzie podpionowej (zapchanej) lub zbyt słabej pompie CO (może ktoś obniżył bieg pompy

bylem u siasiada na ostatnim pietrze - blok 2 pietrowy jak przekreciłem kryze nie mówiąc mu o tym przestał mu grzać grzejnik w kuchni tyle że oni mają grzejniki stare te stalowe czy to robi różnice?

grzeja mi 3 żeberka tylko jak spuszczę - odpowietrzę ( powietrze nie idzie) wodę z grzejnika robi sie cała góra grzejnika ciepła , przestane spuszczać wodę lub odpowietrzać wszystko wraca do tego że grzeją 3 żeberka

dla wszystkich którzy mieszkają w bloku::)

doszedłem co było problemem

montując odpowietrznik automatyczny zobaczyłem że grzejnik nie ma wogóle przeswiitu nie było widać śruby, wszystkie 4 grzejniki były nie samowicie zasyfione jakimś brudem , odkręcałem grzejniki i do łazienki i przepuszczałem przez nie wodę aby od syfić!

teraz grzeja jak powinny temperatura w mieszkaniu ladnie skoczyła