grochal86 26.11.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 to poczekamy i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal86 26.11.2013 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 no i niestety jest jak bylo;/ masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 26.11.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) a nie masz jakiegos zaworu po drodze, moze na klatce?moze cos sie zapchało?i zostaje opcja z wizyta u sasiada PSsprawdzłeś bez głowicy? Edytowane 26 Listopada 2013 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal86 27.11.2013 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) zostawiłem kryze na 5 przez cała noc i nic jak było tak jest zaworu nie kojaże przejde sie po godzinie 8 po sasiadach i zobacze jak u nich a jak nie to pewnie wizyta mnie czeka w biurze obsługi klienta w ciepłowni w mieszkaniu jest 21 stopni Edytowane 27 Listopada 2013 przez grochal86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.11.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Witam wszystkich jako nowy na tym forum - od początku sezonu grzewczego grzeją mi tylko 2-3 żeberka na 10 żeberkowych grzejnikach. grzejniki odpowietrzałem ale w ogóle z nich nie szło powietrze, mogę spuszczać po 10 l wody grzejnik zrobi się ciepły cały ( sama góra grzejnika) po jakiś 15-20 min wszystko wraca do początku czyli 2-3 żeberka grzeją reszta nie -nk Najpierw piszesz ,że grzeją 3 ,a reszta nie A teraz ,że gór cała grzeje , dół nie To dwie różne sytuacje Może być tak ,że przez jakiś czas masz odwrotny ruch wody w grzejniku (sąsiad ma otwartą głowice na grzejniku) głowica może to robić sama Taka sytuacja nadal świadczy o rozkryzowaniu ,ale też o zbyt małej kryzie podpionowej (zapchanej) lub zbyt słabej pompie CO (może ktoś obniżył bieg pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal86 27.11.2013 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 bylem u siasiada na ostatnim pietrze - blok 2 pietrowy jak przekreciłem kryze nie mówiąc mu o tym przestał mu grzać grzejnik w kuchni tyle że oni mają grzejniki stare te stalowe czy to robi różnice? grzeja mi 3 żeberka tylko jak spuszczę - odpowietrzę ( powietrze nie idzie) wodę z grzejnika robi sie cała góra grzejnika ciepła , przestane spuszczać wodę lub odpowietrzać wszystko wraca do tego że grzeją 3 żeberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal86 27.11.2013 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 był hydraulik i stwierdził że trzeba zamontować na próbę odpowietrznik automatyczny i zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal86 28.11.2013 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 dla wszystkich którzy mieszkają w bloku: doszedłem co było problemem montując odpowietrznik automatyczny zobaczyłem że grzejnik nie ma wogóle przeswiitu nie było widać śruby, wszystkie 4 grzejniki były nie samowicie zasyfione jakimś brudem , odkręcałem grzejniki i do łazienki i przepuszczałem przez nie wodę aby od syfić! teraz grzeja jak powinny temperatura w mieszkaniu ladnie skoczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts