emilch 26.11.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Sobotami kładę w domu (stan surowy zamknięty) instalację elektryczną i alarmową. Niestety zrobiło się zimno i bez jakiegoś ogrzewania nie dam rady. Dom jest średniej wielkości 156m2 pow. użytkowej. Na chwilę obecną kozą chyba nie ogrzeję całego budynku. Zastanawiam się nad jakąś przenośną nagrzewnicą ale nie wiem jakiej mocy będzie odpowiednia. Macie doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.11.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Widziałem ostatnio coś takiego w obi:http://allegro.pl/nagrzewnica-elektryczna-dmuchawa-farelka-5-kw-i3724260061.html ten model 3 kw jest na 220 v i powinien ci wystarczyć wg. mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.11.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Macie doświadczenia w tym temacie? Ja miałem dokładnie coś takiego, sprawdziło się w 100% później odsprzedałem ekipie wykańczającej bo nie wiedzieli, że to takie fajne a ja pozbyłem się urządzenia, choć niekiedy mi żal jak coś robię w nieogrzewanym garażu.....polecam ps. To promiennik promieni podczerwonych - jak cię widzi to Cię grzeje i odpowiednio nagrzewa przedmioty w zasięgu widoku urządzenia koszt obecnie to ok 400,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilch 26.11.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Dzięki za pomoc własnie kupiłem nagrzewnicę elektryczną 5kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.11.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Ech, delikatni jesteście... całą instalację wodkan i elektryczną zrobiłem w trzaskające mrozy, posiłkując się jedynie opalaną drewnem kozą stojącą w centralnym pomieszczeniu domu, a w pomieszczeniu, w którym pracowałem stawiałem sobie dodatkowo jeszcze 1,5kW grzejnik elektryczny. Dom w stanie SSZ, totalnie bez żadnych izolacji, dach tylko z deskowaniem, wiatr hulał jak chciał J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts