abdel85 26.11.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Witam.Mam małe pytanko. Potrzebuje przedłużyć krokwie u siebie ponieważ mają one 10cm a chce dać wełnę 15cm. Więc pomyślałem o dokręceniu do nich desek 16cm na 3,5cm co pozwoli na wciśnięcie wełny i schowanie w krokwi. Tylko mam pytanko. Znajomy mówi mi żeby dać sznurek około 1,5cm od membrany dachowej żeby wełna jej nie dotykała. Myśle czy jest to potrzebne ponieważ i tak jak dam wełne, to żeby ona się trzymała musze zasznurować pod deskami żeby nie wypadała. Poza tym potem chce dać jeszcze 10cm wełne i nie mam pomysłu jak to dać żeby potem przykręcić spokojnie na profilach regipsy. Wełna ma iść tylko 1,5 metra pomiędzy krokwiami reszta powyżej pójdzie spokojnie pomiędzy jętkami żeby nie ogrzewać niepotrzebnego miejsca ponad jętkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.11.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Aby wełna utrzymywała się pomiędzy profilami w drugiej warstwie, od wewnątrz profile powinny być wypełnione paskami wełny. Najlepiej jest w tej warstwie układać płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abdel85 29.11.2013 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 szkoda że nikt na temat sznurka sięjeszcze nie wypowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 29.11.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Czyli chcesz dać 15 między krokwie i 10 pod krokwie (czy te 10 ma być między jetkami), jeśli tak to czemu poprostu nie dać 10 między krokwie i 15 pod???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abdel85 01.12.2013 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Pomyślałem o przedłużeniu żeby potem mieć do czego przykręcić profile dla płyt GK, a do dokręconych i opuszczonych grubych desek można je przykręcić i pomiędzy nie wcisnąć wełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts