Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wymiana okien drewnianych

Recommended Posts

Przeczytałam o akcji firmy Sokółka, że ich doradca od okien przyjeżdża na budowę. Mieszkam ponad 100 km od najbliższego punktu sprzedaży firmy i mam do wymiany kilka okien.

Nie jest pewna czy opłaca się im przyjechać do mnie. Czy już ktoś korzystał z tej akcji i coś wie więcej na temat?

Używanie nazwy "akcja" sugerowałoby coś szczególnego. A to najzwyklejsza forma prowadzenia sprzedaży. Skoro fabryka nie chce przyznawać się do swoich danych dilerów (poniekąd uważam że w wielu przypadkach słusznie) to musi inaczej dotrzeć do klientów. Podobnie jak każda inna firma działająca w taj branży i która chce zdobyć dalsze rynki.

Jak kupisz -to będzie im się opłaciło .Chyba że wizyta doradcy też kosztuje, co także byłoby zrozumiałe. Gdy już będzie - zaptaj o takie szczegóły jak regulacje i serwis okien - czy /i ile to kosztuje by spełnić warunki gwarancji.

Witam Panią

Spieszę Panią poinformować, że wizyta absolutnie nic nie kosztuje. Nasza akcja jest wręcz skierowana do osób, które mieszkają w pewnej odległości od naszych salonów firmowych, i przejazd do takiego Salonu wiązałby się dla nich z pewną niedogodnością. Nasz pracownik, skontaktuje się z Panią i umówi się na wizytę w dogodnym dla Pani terminie. Uprzejmie proszę o podanie danych kontaktowych - numeru telefonu oraz maila. Mój mail to: [email protected]

Pozdrawiam

Witam Panią

Spieszę Panią poinformować, że wizyta absolutnie nic nie kosztuje. Nasza akcja jest wręcz skierowana do osób, które mieszkają w pewnej odległości od naszych salonów firmowych, i przejazd do takiego Salonu wiązałby się dla nich z pewną niedogodnością. Nasz pracownik, skontaktuje się z Panią i umówi się na wizytę w dogodnym dla Pani terminie. Uprzejmie proszę o podanie danych kontaktowych - numeru telefonu oraz maila. Mój mail to: [email protected]

Pozdrawiam

Faktycznie potwierdziłam telefonicznie - wizyta nic nie będzie kosztować. Jestem umówiona na pojutrze, Doradca ma przywieść materiały pomocne w doborze okien.

Używanie nazwy "akcja" sugerowałoby coś szczególnego. A to najzwyklejsza forma prowadzenia sprzedaży. Skoro fabryka nie chce przyznawać się do swoich danych dilerów (poniekąd uważam że w wielu przypadkach słusznie) to musi inaczej dotrzeć do klientów. Podobnie jak każda inna firma działająca w taj branży i która chce zdobyć dalsze rynki.

Jak kupisz -to będzie im się opłaciło .Chyba że wizyta doradcy też kosztuje, co także byłoby zrozumiałe. Gdy już będzie - zaptaj o takie szczegóły jak regulacje i serwis okien - czy /i ile to kosztuje by spełnić warunki gwarancji.

Akurat w przypadku Sokółki można stwierdzić śmiało, że to nowa akcja, ponieważ z tego co wiem dotąd działali głównie stacjonarnie - salony w największych miastach. Zbierałem latem oferty i musiałem trochę sam pojeździć, a przy pilnowaniu budowy to niepotrzebna strata czasu.

Małe sprawozdanie jestem winna: w poniedziałek był u mnie na budowie przedstawiciel Sokółki (za free:) ), obgadaliśmy szczegółowo temat moich okiennych preferencji i marzeń, pokazał mi jakie są możliwości, wymierzył i… mam już ofertę. Fajnie, że nie musiałam jechać do nich, a jeszcze lepiej, że o oknach rozmawialiśmy na żywej budowie, a nie “na sucho” przy biurku.”

Kupując samochód wolałbym jednak udać się do salonu i sobie go pooglądać a nie opierać się wyłącznie na ładnych słowach i katalogach. Masz ofertę - sprawdź u innych producentów ile będą kosztowaly Twoje okna to okaże się ile kosztuje to "free:)"

Pytanie sprawdzające: jaką dostaniesz gwarancję na te okna?

Kupując samochód wolałbym jednak udać się do salonu i sobie go pooglądać a nie opierać się wyłącznie na ładnych słowach i katalogach. Masz ofertę - sprawdź u innych producentów ile będą kosztowaly Twoje okna to okaże się ile kosztuje to "free:)"

Pytanie sprawdzające: jaką dostaniesz gwarancję na te okna?

Nie każdy mieszka w dużym mieście i ma salon na sąsiedniej ulicy. Fanie więc jak salon przyjechał do mnie :)

A o gwarancję oczywiście zapytałam. Jak zdecyduję się na montaż przez autoryzowaną ekipę i okresowe przeglądy to mam mieć gwarancje na 7 lat. To chyba ok?

• 6 months później...