adamk28 13.05.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Witam jestem Adam, mam pytanko kupilismy z żoną działkę ma ona charakter zabudowano - pastwiskowa. Stoi na niej już dom. Ale chcemy się na niej budowac bo jest taka możliowść. czy będę mógł odliczyć podatek za 2004 rozliczając się w 2005 r. Czy mam jeszcze jakieś ulgi?Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaJ 13.05.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Witaj. Niestety nie będziesz mógł odliczyć zakupu działki ani budowy domu. Ta ulga funkcjonowała tylko do końca 2001r. W tej chwili mógłbyś skorzystać tylko z tzw. "ulgi odsetkowej", tzn. jeżeli zaciągniesz kredyt na budowę, to będziesz mógł odliczyć odsetki od kredytu, ale są tam pewne warunki, np. że nie korzystałeś wcześniej, ani twoja żona z "dużej ulgi budowlanej", terminy zakończenia inwestycji itd. Trzeba dobrze poczytać warunki w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts