if22 28.11.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Czy poprawnie wykonane jest zadaszenie nad wykuszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.11.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Brak zapinek do gąsiorów. Wiatr dmuchnie i będzie wesoło. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
if22 28.11.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Brak zapinek do gąsiorów. Wiatr dmuchnie i będzie wesoło. Jan. Pytałem się o to cieśli, ponoc gąsiory sa przymocowane jakoś 'od spodu'. To możliwe? Coś może jak dachówka cięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.11.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Bzdura. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 28.11.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Bzdura. Jan. Oczywiście Jan ma rację , ta dachowka to chyba creaton, mam podobną , każdy gąsior musi być skręcony spinką ,pierwszy i ostatni wiercimy i dodatkowo przykręcamy nierdzewnym wkrętem zaklejonym potem lepikiem. Na zdjęciu gąsiory mocowane są wkretami pod zakładką i jak dmuchnie to popękają i zlecą niszcząc inne dachówki , jeden gąsior to około 40 zł więc będzie drogo. dekle do gąsiorów można kupić gotowe za jakieś 80-100 zł lub samemu wyciąć z karpiówki za 2,5 zł ja tak zaoszczędziłem 300zł Edytowane 28 Listopada 2013 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
if22 28.11.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Oczywiście Jan ma rację , ta dachowka to chyba creaton, mam podobną , każdy gąsior musi być skręcony spinką ,pierwszy i ostatni wiercimy i dodatkowo przykręcamy nierdzewnym wkrętem zaklejonym potem lepikiem. Na zdjęciu gąsiory mocowane są wkretami pod zakładką i jak dmuchnie to popękają i zlecą niszcząc inne dachówki , jeden gąsior to około 40 zł więc będzie drogo. dekle do gąsiorów można kupić gotowe za jakieś 80-100 zł lub samemu wyciąć z karpiówki za 2,5 zł ja tak zaoszczędziłem 300zł MOcowanie pod zakładką nie wystarczy. TAk? Czyli trzeba spiki założyć i pierwszą, i ostatnią przykręcić wkrętami.Co to dekle do gąsiorów? Do czego to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.11.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Trudno jest odpowiedzieć na tak postawione pytanie bo nie widać zadaszenia tylko jakieś fragmenty pokrycia. Też jestem ciekawy jak te gąsiory są mocowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 A może dał klej montażowy do dachówek ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.12.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Nie ma jeszcze elewacji więc ewentualna wymiana choćby jednej dachówki w narożu byłaby porażką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
if22 01.12.2013 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Kleju raczej nie dał.Powiem, żeby jeszcze przykręcił te gąsiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
if22 23.12.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 I będzie porażka, bo gąsiory są przyklejone . Mam nadzieję, że nie będzie trzeba tego nigdy zdejmować. SZkoda, że dowiedziałem się o tym jak już klej złapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts