pokar 19.12.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Jakiej byście młotowiertarki nie kupili - pamiętajcie o smarowaniu uchwytu wiertła. To bardzo ważny element, dbanie o to zdecydowanie przedłuża żywotność maszyny. Broń boże nie wolno używać sprayów typu WD 40, CX80 itp. Te środki są zbyt płynne, rozpuszczają smar i zaciekają z całym syfem ze smaru do środka uchwytu, a dalej do mechanizmu maszynki. Tym sposobem można zatrzeć sobie mechanizm pneumatyczny i tuleja wraz z tłokiem będzie do wymiany - koszt ok. 250 zł niezależnie od producenta. Miłej pracy (choć oczywiście znam lepsze miłości) p. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez pokar błąd logiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenzol 02.01.2014 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witam, mam konkretne pytanie dotyczące zakupu młotowiertarki Bosch 2100. Po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałem się na ten model do mojego sporadycznego i czysto amatorskiego użytku. Znalazłem na allegro taka oto aukcję: http://allegro.pl/mlot-550w-pbh-2100-re-bosch-wiertla-dluta-uchwyt-i3841272365.html. Chciałbym się spytać co myślicie o tej aukcji, bo przedmiot wydaje mi się zbyt tani. Czy mogę śmiało kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ci_d 08.01.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Śmiało możesz kupować. To nick na Allegro dużej firmy z Kielc. W 100% orginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 16.01.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 cena średnia, ale nie najgorsza. Ostatnio miałem okazję wiercić u znajomego takim Boschem. Faktycznie, mała, fajna wiertarka, jednak podtrzymam swoje zdanie, że to fajny sprzęt do wiercenia, ale tylko do wiercenia. Taki prace, jak kucie w "wielkiej płycie" odpada, ale kucie w cegle, betonie komórkowym, czy skuwanie płytek, to OK, ale i tak wolę coś większego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts