Tom_Poznan 13.05.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 czy rzeczywiście bidet jest potrzebny czy służy jako obiekt muzealny? bez obrazy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka44 13.05.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 jasne, że jest przydatny każdemu. Możesz w nim nawet myć nogi. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 13.05.2004 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 efka44 przydatny zapewne tak ale niewiele znam osób które z niego korzystają wiele z nich ma i nic poza tym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 13.05.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 meczylismy juz temat bidetu na forum. chyba wiekszosc woli jednak bidette http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22713&highlight=bidetta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 13.05.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Był w Muratorze artykuł o bidetach i najbardziej mnie rozśmieszyło, że napisali tam, iż bidet się świetnie nadaje do... mycia gumiaków/kaloszy i nawet zdjęcie dali wydawało mi się, że to służy przede wszystkim do mycia czego innego. A tak na poważnie - no to już zależy od standardów higienicznych gospodarzy. Jeśli będziesz korzystać, to instalujesz, a jeśłi ma byc tylko dla szpanu, to chyba nie ma sensu. Zastanów się, jak rozwiązujesz obecnie to, do czego służy bidet i czy dalej chcesz tak robić. Jeśli tak, to nie kupujesz bidetu. Jeśłi stan obecny jest dla Ciebie niewygodny, kupujesz bidet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 13.05.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Jestem za bidetem a kaloszy narazie nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 13.05.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 No to po co Ci bidet???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.05.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Jak tylko miejsce pozwala to, TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 13.05.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 No to po co Ci bidet???? Framugę sobie obmyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.05.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Zawsze można wpuścić rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.05.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Ja to nawet przeczytałam iż można w nim kąpać małe dzieci, oraz napoić azorka z kąpielą włącznie skoro ma tak szerokie działanie to każdy powinien go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 14.05.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Ludzie! Po co nam te wszystkie umywalki, zlewy kuchenne, wanny, wanienki dla dzieci, miski dla psów itp.???? Wystarczy wielofunkcyjne urządzenie, genialne w swojej prostocie... BIDET zastąpi wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 14.05.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 No ja bidet mieć będę koniecznie, bo... Teraz uwaga bo będzie intymnie . Często miewam różne infekcje "dolnych" partii ciała i podmycie sie kilka razy dziennie jest koniecznością. Rano i wieczorem nie ma prblemu bo zwyczjnie biore prysznic, ale w środku dnia... Całe mycie trwa 20 sekund a rozbieranie i ubieranie całe wieki . Musi być bidet i koniec !!! Przez 3 tyg. na wakacjach korzystałam z tego dobrodziejstwa i wiem, że jest to rzecz niezbędna. Z bidetty nie korzystałam więc nic na ten temat nie wiem, byc moze jest równie dobra. Jest miejsce będzie idet nawet kosztem drugiej umywalki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 14.05.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Ostatnie zdanie powinno brzmieć : "Jest miejsce więc będzie bidet nawet kosztem drugiej umywalki". Ehhh głodna nie jestem a literki połykam nagminnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 14.05.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 O pisuarze też było, a to temat nad wyraz poważny http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1725&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=pisuar http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16604&highlight=pisuar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 14.05.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Jeśli tylko jest miejsce na bidet to koniecznie - nie trzeba rozbierać się jak do kąpieli albo wykonywać figur np. przy wannie.Ja już mam i nie mogę się doczekać przeoprowadzki.W dodatku wygląda bardzo ładnie (ta sama seria co kibelek i umywalka).REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 14.05.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Ja zainstalowałam... Bidetta wygląda okropnie, jak jakieś urządzenie dla niepełnosprawnych, kojarzy mi się ze szpitalem. Bez obrazy dla tych co mają, tylko takie skojarzenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 14.05.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Ojej, a co to jest bidetta? Myślałam, że ktoś tak śmiesznie napisał o bidecie. Jaka jest różnica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.05.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Bidetta, to taka mała słuchawka prysznicowa podłączana do specjalnej baterii w umywalce. Warunkiem zamontowania jest właśnie obecność umywalki przy kibelku. Odnośnie bidetu, to moi znajomi mają bidety we wszystkich trzech łazienkach w domu. W łazience dostępnej dla gości (takiej przy salonie) bidet przez kilka miesięcy służył jako... umywalka, bo jeszcze nie było mebli z wbudowana umywalką . Wyobrażacie sobie miny gości, jak gospodarz mówi, żeby myli ręce w bidecie Ja miałem u siebie nie robić, bo tak jakoś mi nie pasował w łazience, ale w końcu zmieniłem koncepcję w łazience i bidet będzie . Nawet sobie przygotowałem instalację pod pisuar, a co! Jak mi się zachce go mieć (a raczej jak będzie wolny 1000 zł ), to odkuję sobie instalację i zamontuje pisuar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.05.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Oczywiście ze mamy bidet. Jest nieodzownym elementem naszej łazienki. Jeżeli uważacie, ze dorosli świetnie sobie radzą jaką "bidettą" to pomyslcie o swoich malych dzieciach, dla ktorych te akrobatyczne wygibasy bez zmoczenia ubrania są niemozliwe. Odkąd jest bidet, przestałam byc wołana "mamo, pomóż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts