bobo30 15.05.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 A u nas nie ma i nie będzie, wystarcza nam prysznic. Kolejny sprzęt, to kolejna rzecz do utrzymania w higienie. Poza tym zbyt częste mycie pupci i reszty może spowodować poważne, nawracające infekcje w "rejonie". Mówię to całkiem serio. Można się nieźle urządzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 15.05.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 kurcze, bobo30, musiałabym przeorientować swoje myślenie o higienie i...jej praktykowanie. Ale zdaje się, trudno by Ci ze mną poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 15.05.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 witam. stawiaj. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 15.05.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 A u nas nie ma i nie będzie, wystarcza nam prysznic. Kolejny sprzęt, to kolejna rzecz do utrzymania w higienie. Poza tym zbyt częste mycie pupci i reszty może spowodować poważne, nawracające infekcje w "rejonie". Mówię to całkiem serio. Można się nieźle urządzić. Bobo!.Czy mógłbyś uściślić określenie " zbyt częste mycie... ". Zaniepokoiłeś mnie. Kombinuję, jak przerobić łazienkę w celu zamontowania bidetu, a tutaj taka sensacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.05.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 A u nas nie ma i nie będzie, wystarcza nam prysznic. Kolejny sprzęt, to kolejna rzecz do utrzymania w higienie. Poza tym zbyt częste mycie pupci i reszty może spowodować poważne, nawracające infekcje w "rejonie". Mówię to całkiem serio. Można się nieźle urządzić. Bobo!.Czy mógłbyś uściślić określenie " zbyt częste mycie... ". Zaniepokoiłeś mnie. Kombinuję, jak przerobić łazienkę w celu zamontowania bidetu, a tutaj taka sensacja. podobno "częste mycie skraca życie" u nas bidet czeka na zamontowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micura 21.05.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Kiedyś nie mieliśmy bidetu, teraz mamy - nigdy więcej bez tego najukochańszego w domu urządzenia. Nie rozumiemy, jak można się czuć czysto po rozmazaniu papierem toaletowym pewnych części ciała. Poza tym jest to wielkie ułatwienie dla ośób starszych, niepełnosprawnych, które niekoniecznie chcą i mogą się codziennie kąpać, ale umyć się chcą i muszą czasami kilka razy dziennie.W wielu innych sytuacjach bidet oddaje nieocenione usługi, właśnie np. podczas mycia rzeczy nietypowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 23.05.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Kiedyś nie mieliśmy bidetu, teraz mamy - nigdy więcej bez tego najukochańszego w domu urządzenia. Nie rozumiemy, jak można się czuć czysto po rozmazaniu papierem toaletowym pewnych części ciała. Poza tym jest to wielkie ułatwienie dla ośób starszych, niepełnosprawnych, które niekoniecznie chcą i mogą się codziennie kąpać, ale umyć się chcą i muszą czasami kilka razy dziennie. W wielu innych sytuacjach bidet oddaje nieocenione usługi, właśnie np. podczas mycia rzeczy nietypowych. No właśnie, jak poczytasz niektóre posty, to może wyciągniesz podobny wniosek: coś u nas z tą higieną nie tak. Jakbyśmy żyli w XIX wieku... I pytanie tytułowe jakoś tak dziwnie postawione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoe 01.06.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Mysle, ze w tym temacie powinny sie wypowiadac wylacznie kobiety!W moim domu, bylo to urzadzenie od czasow przedwojennych.Jako dziecko, uzywalem go do robienia fontanny, za co dostawalem w d..., po zalaniu polowy domu! Potem, jako nastolatek, ktory, przechodzil(jak wszyscy) okres wodowstretu, mylem tylko nogi, z wiadomych wzgledow! I to bylo moje pozegnanie z bidetem na zawsze! Reszte zalatwia wanna, lub prysznic. Wnioski, odnosnie jego uzytecznosci pozostawiam zainteresowanym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 06.06.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 A mnie się wydaje, że to raczej nie tyle kwestia higieny (jak ktoś się chce umyć, to się umyje w umywalce, wannie, pod prysznicem), tylko raczej mody. Moim zdaniem bidet nie jest wcale niezbędny. I zgadzam się z opinią, że to kolejny sprzęt do szorowania, na którym gromadzić się mogą zarazki. Dzięki, wolę poświęcić czas na coś innego niż czyszczenie kolejnych łazienkowych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek74 17.06.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Bardzo ciekawy wątek. Po przeczytaniu muszę stwierdzić, że może to być przydatne urządzenie. Moja żona raczej nie chce bidetu a jedyną osobą która nam mówiła, że bidet jest konieczny był mój teść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.06.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Ja bym chciał pisuar.Na starość pewnie będę miał "słabego cela" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 18.06.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jak ajbardzieej tak Jest to bardzo wygodne i przydatne ustrojstwo.I jak jeden z forumowiczów napisał można nawet umyć nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 18.06.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Tak, zdecydowanie bidet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.06.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ja zrezygnowałam.Chciałam mieć więcej przestrzeni w łazience a brakować mi pewnie tego urządzenia nie będzie, bo nie zdążyłam poznać korzyści z jego posiadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.06.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Ja specjalnie zrobiłam koszmarny remont w mieszkaniu, łącząc toaletę z łazienką, żeby wygospodarować miejsce na bidet. Jestem zdecydowanie "za". trobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 22.06.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 A mnie właśnie krew zalewa, bo kupiliśmy piękny podwieszany bidet z serii Delfi Cersanitu, i jasna ch..a nie ma do niego syfonu KAŻDY syfon bidetowy dostepny na rynku (nawet takie śmieszne wyginane ustrojstwo plastikowe) wystaje od dołu, co więcej, nie ma żadnych zaślepek na śruby! A konsultant na infolinii poradził mi (madrala!) żebym sobie kupiła te gadźety z innej firmy Dlaczego producent produkue bubel, do którego nie ma NIEZBĘDNYCH akcesoriów??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 22.06.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 u mnie brak miejsca, więc pokus bidetowych nie miałam. w zamian miała być deska bidetowa (narazie za droga dla mnie), więc stanęło na bidetce (całkiem przyjazne urządzonko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 23.06.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Ja zamontowałem bidet trochę z rozpędu - tak sobie pomyślałem że "dlaczego nie". Nie byłem przekonany czy to nie wyrzucone w błoto pieniądze. Teraz uważam że to zależy od człowieka. Ja w każdym razie jestem zdecydowanie ZA. Dla ułatwienia dodam że w pracy mam bidettę - i wole bidet. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Singer 25.06.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Przekonaliscie mnie.Bedzie bidetta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 25.06.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 A u nas na górze będzie bidet a na dole bidetta {bo nie ma miejsca}Za parę miesięcy napiszę jak się sprawdzają . Pozdrowienia Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts