modulor 25.06.2004 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 12.09.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 osobiście uważam że jest zbędny i w większiści przypadków ludzie go stawiają żeby był, snobizm....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 12.09.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 osobiście uważam że jest zbędny i w większiści przypadków ludzie go stawiają żeby był, snobizm....? Może trudno Ci to pojąć, ale wyobraź sobie, że bidet jest bardzo często UŻYWANY. Nie stoi po to, żeby STAĆ. Nie ma nic wspólnego ze snobizmem, a z WYGODĄ. Domyślam się, że nigdy nie korzystałeś, inaczej nie napisałbyś takiej bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 12.09.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Gdy mieszkaliśmy w bloku nie mieliśmy bidetu. Teraz nie wyobrażam sobie łazienki bez tego pożytecznego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 13.09.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 osobiście uważam że jest zbędny i w większiści przypadków ludzie go stawiają żeby był, snobizm....? Może trudno Ci to pojąć, ale wyobraź sobie, że bidet jest bardzo często UŻYWANY. Nie stoi po to, żeby STAĆ. Nie ma nic wspólnego ze snobizmem, a z WYGODĄ. Domyślam się, że nigdy nie korzystałeś, inaczej nie napisałbyś takiej bzdury A może są ludzie, którzy nie mają potrzeby korzystania z tego udogodnienia... Osobiście nie wyobrażam sobie codziennego funkcjonowania bez bidetu, w nowym domu już jest wszystko pod niego przygotowane. Dodam jeszcze tylko, że teściowa zanim się wybudowała, mówiła, że nie ma to jak miska jakos udało mi się ją namówić na bidet w nowym lokum za co do dzisiaj jest mi wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.09.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 osobiście uważam że jest zbędny i w większiści przypadków ludzie go stawiają żeby był, snobizm....? gadżet znaczy? niektórzy się ucieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 13.09.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Dla tych którzy się zastanawiają pokazuję moją bidettę - urządzenie rewelacyjne i wcale nie potrzebna umywalka aby to zamontować http://foto.onet.pl/upload/40/46/_530749_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.09.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 popieram rozwiazanie z Bidettą!!! mam we wszystkich łazienkach i uwazam ,ze rewelacyjnie zastepuje ten okropny mebel- bidet a poza tym mozna korzystac nie tylko w jednym celu z tego fajnego urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 13.09.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 jestem stanowczo za kiedyś myślałem ze to przesada i fanaberia od mycia jest prysznic wanna i umywalka ale jak ostatnio byliśmy z małżonką na wakacjach i miałem problemy zywieniowe to małe urządzenie było moim zbawieniem nie wyobrażam sobie jak ja wtedy miałbym latać kilkanaście razy dziennie pod prysznic z jednym problemikiem wiem ze to sytuacja była extremalna ale pozwoliła mi docenić bidet i jego zalety i prostotę działania i jaki to miłe uczucie tej czystości wiec stanowczo na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 14.09.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 A ja bidettcie mówię NIE, może jak za 20 lat bedę remont robiła to owszem, na razie wolę 2 meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 15.09.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 A ja bidettcie mówię NIE, może jak za 20 lat bedę remont robiła to owszem, na razie wolę 2 meble. Również nie lubię tego ustrojstwa. Znam z gabinetu mojego gina. Chyba nie da się skorzystać nie ochlapując siebie i wszystkiego dookoła. Okropność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.09.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 A ja bidettcie mówię NIE, może jak za 20 lat bedę remont robiła to owszem, na razie wolę 2 meble. Również nie lubię tego ustrojstwa. Znam z gabinetu mojego gina. Chyba nie da się skorzystać nie ochlapując siebie i wszystkiego dookoła. Okropność. tu jestem zdziwiona ....może to jakas podroba Bidetty? ja uzytkuję ORAS i jest OK!!! SławekD-żonka-tej wypowiedzi nie kumam - to znaczy ,ze teraz nie a za 20 lat ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 16.09.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 A ja bidettcie mówię NIE, może jak za 20 lat bedę remont robiła to owszem, na razie wolę 2 meble. Również nie lubię tego ustrojstwa. Znam z gabinetu mojego gina. Chyba nie da się skorzystać nie ochlapując siebie i wszystkiego dookoła. Okropność. tu jestem zdziwiona ....może to jakas podroba Bidetty? ja uzytkuję ORAS i jest OK!!! Nie wiem, jakiej firmy - jest to przystawka do umywalki, trzeba odkręcić kran a potem nacisnąć spust na główce prysznicowej, żeby leciała woda. I własnie - to ma formę malutkiego prysznica - cienkie strużki wody pod dużym ciśnieniem (jak jest za małe ciśnienie w kranie to sie nie przełącza na główkę prysznicową) i wystarczy włożyć pod ten strumień rękę, żeby wszystko ochlapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 16.09.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 SławekD-żonka-tej wypowiedzi nie kumam - to znaczy ,ze teraz nie a za 20 lat ok? Na ta chwilę wolę mieć 2 meble niż 2 w 1, ale nie zarzekam się, że to przyjaźń dożywotnia - może za 20 lat, jak będę remontować dom, to wtedy mi się odmieni i wstawię bidettę, ale teraz NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 19.09.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 JASNE, że potrzebny i bardzo praktyczny, będziemy mieć na 100% . Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 28.09.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Świetny temat, właśnie bidet to jest to co na pewno chciałabym mieć w łazience, chociaż nigdy nie miałam przyjemności skorzystać z tego urządzonka. Ale ponieważ w mojej TBS-owej łazience nie ma na to miejsca, założę sobie bidettę, a przed chwilą nie wiedziałam jeszcze, że jest takie pomysłowe ustrojstwo. Dzięki za bidettę, czy ktoś może mnie jeszcze oświecić ile takie coś może kosztować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.09.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 W zeszłym roku pisałam , że jestem przed zamontowaniem bidetu i bidetty . Dziś po prawie roku użytkowania mogę powiedzieć , że jedno i drugie jest fajne i przydatne , ale osobiście wolę bidet . I zauważyłam , że jak się go używa to się nawet nie kurzy Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Kiedyś nie mieliśmy bidetu, teraz mamy - nigdy więcej bez tego najukochańszego w domu urządzenia. Nie rozumiemy, jak można się czuć czysto po rozmazaniu papierem toaletowym pewnych części ciała. Poza tym jest to wielkie ułatwienie dla ośób starszych, niepełnosprawnych, które niekoniecznie chcą i mogą się codziennie kąpać, ale umyć się chcą i muszą czasami kilka razy dziennie. W wielu innych sytuacjach bidet oddaje nieocenione usługi, właśnie np. podczas mycia rzeczy nietypowych. No właśnie, jak poczytasz niektóre posty, to może wyciągniesz podobny wniosek: coś u nas z tą higieną nie tak. Jakbyśmy żyli w XIX wieku... I pytanie tytułowe jakoś tak dziwnie postawione ! Bardzo fajny wniosek-higiena =bidet brak bidetu=brak higieny albo higiena "nie taka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnjaBB 30.09.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Hej, ja też mam bidet i jestem bardzo zadowolona. Ale mam jedno pytanie: Gdzie powinien być bidet? moja ciotka ma osobno ubikację i łazienkę, w której jest bidet. Tak jej zaprojektował architekt. Uważacie, że to jest ok, tak sobie biegać z ubikacji do bidetu w łazience? Ja mam wszystko razem, to nie ma takiego problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.10.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 bidet jest ok - to teoretycznie za jakieś 2 miesiące będę juz mogła się wypowiedzieć praktycznie zdecydowanie jednak powinien być tam gdzie toaleta, a nie w łazience osobnej - bo to tak trochę ... oszczędnościowo - nie chce ci się wchodzić pod prysznic to masz bidet- ale w "innych miejscach" też wypada utrzymywać higienę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts