galila 15.11.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Sezon? A kiedy się ten sezon kończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fdabo 15.11.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Sezon? A kiedy się ten sezon kończy? Jak spadnie śnieg i przyjdzie mróz wtedy koniec z pracami na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crono_83 15.11.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Witam forumowiczów! Również mam z żoną zarezerwowaną działkę przy PGR Nowy Dwór i będziemy chcieli sfinalizować wkrótce wszystko umową sprzedaży. Ale... jak ktoś już tutaj pisał, problem może być z drogami i oświetleniem. Jak napisał mi p. Stanisław w mailu wstępne rozmowy z miastem w sprawie dróg są prowadzone. TDJ ma też zamiar rozmawiać z miastem w sprawie oświetlenia. Tylko że... nie chcę nikogo straszyć, ale jak wszystkie działki zostaną sprzedane to będziemy mieli ok. 200 właścicieli dróg (liczmy średnio po 2 właścicieli jednej działki - mąż i żona). Żeby "odkupić" działki drogowe, miasto musiałoby z każdym spotkać się kancelarii notarialnej. Oczywiście nie musi być to w tym samym czasie, ale prawda jest taka że miasto nie będzie chciało za te działki zapłacić nam - pewnie będą to chcieli przejąć nieodpłatnie. Kilkoro z właścicieli może być z tego faktu niezadowolonym no i problem gotowy. W międzyczasie komuś się umrze (przepraszam, nikomu tego nie życzę - ale to życie...) i klops. Zostaniemy z odśnieżaniem i dziurami w drodze. Nie mówiąc o oświetleniu...Ciekawe jest natomiast to jak sprzedaje działki TDJ. Ustanowiona jest bowiem służebność gruntowa po tych działkach drogowych na rzecz właściciela jednej z działek budowlanych - która (chyba?) nie będzie sprzedana i będzie stanowiła własność TDJ. Innymi słowy - to w zasadzie właściciel tej działki będzie odpowiadał za remonty dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 16.11.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) Mam pytanie do osób które mają już akt za sobą, czy podpisaliście umowę z gazownia? Ponoć w dalszym ciągu nie ma 8 wniosków, a ta ilość jest wymagana by w ciągu 18 miesięcy od podpisania 8-go gazownia doprowadziła nam gaz, więc prosimy o pośpiech bo nici bedą z Sylwestra u Galli Edytowane 16 Listopada 2014 przez Katucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galila 16.11.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A do czego nam gaz w Sylwestra? Posiedzimy kulturalnie przy kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 16.11.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Gratuluję rozpoczęcia prac Po cichu zazdroszczę.. ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu Życzę powodzenia oczywiście Z pewnością będę zaglądała na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 16.11.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Gratuluję rozpoczęcia prac Po cichu zazdroszczę.. ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu Życzę powodzenia oczywiście Z pewnością będę zaglądała na budowę MardarY:bye: życzą od serca tego samego!!! Powodzenia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 18.11.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Jakie ogrodzenia przewidujecie na swoich działeczkach? Czy jest może na forum przyszły właściciel działki 493/24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram67 18.11.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Jakie ogrodzenia przewidujecie na swoich działeczkach? Czy jest może na forum przyszły właściciel działki 493/24? A myślałem, że to mój numer wylosowano (443/24+ 1/2x442/24) Miejscowy plan zagospodarowania zdecydowanie ogranicza możliwości wyboru: 1) zakaz budowy ogrodzeń pełnych (minimalny stopień ażurowości 50%); 2) zakaz wykonywania ogrodzeń z blachy; 3) zakaz wykonywania przęseł ogrodzeniowych z prefabrykatów betonowych; 5) nakaz stosowania kolorystyki: c) dla ogrodzeń: kolorystyka nawiązująca do elewacji i/lub dachu; Zostaje siatka powlekana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 19.11.2014 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ja widzę w tym planie pewna dowolność, nie tylko siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 19.11.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A myślałem, że to mój numer wylosowano (443/24+ 1/2x442/24) Miejscowy plan zagospodarowania zdecydowanie ogranicza możliwości wyboru: 1) zakaz budowy ogrodzeń pełnych (minimalny stopień ażurowości 50%); 2) zakaz wykonywania ogrodzeń z blachy; 3) zakaz wykonywania przęseł ogrodzeniowych z prefabrykatów betonowych; 5) nakaz stosowania kolorystyki: c) dla ogrodzeń: kolorystyka nawiązująca do elewacji i/lub dachu; Zostaje siatka powlekana ... Czy jeszcze jakieś kruczki w planie zagospodarowania? Za chwilę się okaże że wszyscy mają mieć dachy czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram67 19.11.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Czy jeszcze jakieś kruczki w planie zagospodarowania? Za chwilę się okaże że wszyscy mają mieć dachy czerwone Blisko 4) nakaz stosowania materiałów: a) elewacyjnych: cegła klinkierowa, lub tynki mineralne, lub tynki akrylowe, lub tynki tradycyjne, lub inne materiały naturalne (kamień) lub w połączeniu wyżej wymienionych materiałów; b) pokryć dachowych: dachówka ceramiczna, lub dachówka betonowa, lub dachówka blaszana; 5) nakaz stosowania kolorystyki: a) dla elewacji: stonowane odcienie zieleni, beżu, czerwieni, brązu, i grafitu; b) dla pokryć dachowych: odcienie czerwieni, brązu i grafitu; c) dla ogrodzeń: kolorystyka nawiązująca do elewacji i/lub dachu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 19.11.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Więc faktycznie, dużo się nie pomyliłam.. dobrze, że dali jakikolwiek wybór.. choć pewnie niektórych to ograniczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fdabo 19.11.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Więc faktycznie, dużo się nie pomyliłam.. dobrze, że dali jakikolwiek wybór.. choć pewnie niektórych to ograniczy.. Nie jest tak złe, inne osiedla maja o wiele gorzej nawet jest narzucony jeden kolor elewacji.... Tak szczeze to po czasie i tak wszyscy robią co chcą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 20.11.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Wiem, że będę nudna.. ale czy ktoś z osób, które są na etapie załatwiania pozwoleń na budowę itp. zainteresowały się sprawą oświetlenia? Wiem, że padła tutaj propozycja, by wpisać to w koszta budowy wszystkich mieszkańców..ale wg mnie to raczej kiepski pomysł.. musimy się liczyć z tym, że w takiej sytuacji wszelkie usterki będą naprawiane naszym kosztem, opłaty związane z oświetleniem alejek też będzie wliczane w nasze rachunki. Pytanie czy tego chcemy? Wydaje mi się, że skoro miasto zdecydowało się na stworzenie osiedla to powinni być gotowi by w pełni je "wyposażyć". Prośba więc do osób, które załatwiają wszystkie pozwolenia, by wypytały o to min. w urzędach, lub u samego dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 21.11.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chyba lepiej na nasz koszt niz wcale Myślę, że przed kolejnymi wyborami Pani Prezydent zrobi nam dobrze. Fdabo jaki jest przybliżony koszt montażu takiego oświetlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 21.11.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Czarna88 która to twoja działeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 21.11.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Wiadomo, że lepiej nasze niż wcale.. bo to jak wygląda "słoneczna dolina" mnie przeraża.. i obawiam się, że jeśli się nie postawimy to też tak będzie i na naszym osiedlu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 21.11.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 403 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 21.11.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Fajna ta twoja działeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts