Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mardar1969 wszystkie dotychczasowe spotkania na których byliśmy z mężem odbywały się w Wieszowej w domu Pana Stanisława. Nie pamiętam dokładnie adresu, ale to jakaś boczna uliczka ul. Mickiewicza. Mąż najwyżej zadzwoni w jakiś dzień jeszcze raz i spiszemy dokładny adres..

Myślę że bez względu na to ile osób zacznie budowę w przyszłym roku, a kto w następnym to pewne sprawy i tak dotyczyć będą wszystkich przyszłych mieszkańców.. Czym więcej osób się odezwie tym lepiej. Nie możemy dopuścić do sytuacji jaka była w "Słonecznej Dolinie"..

Co do Słonecznej Doliny masz zdecydowaną rację, Co do liczby mieszkańców w latach 2015-2016 troszkę mam inne zdanie, ponieważ okazuje się że część ludzi ( PODOBNO!) kupiło działki jako inwestycja i będzie czekać kilka dobrych lat na sprzedaż, więc siłą rzeczy problemy dnia codziennego będą na barkach ludzi którzy już będą mieszkać, jak już napisałaś do końca życia.

Na pewno masz też rację że to problem w końcu wszystkich mieszkańców i chcemy wszyscy by dobrze nam się tam mieszkało, tak szczerze oby wszyscy przyszli mieszkańcy byli tacy POMOCNI jak tu na forum, to będzie naprawdę fajna społeczność i NORMALNOŚĆ którą wszyscy sobie chyba życzymy;).No to do zobaczenia 9 grudnia:bye:

• Odpowiedzi 296
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie dzwoniliśmy z mężem do pana stanisława. Wstępny termin spotkania został ustalony na 9 grudnia na godzinę 18.00. Wydaje mi się że to odpowiednia godzina. Liczę na sporą grupę wsparcia i dużą ilość gotowych pytań. A do tego czasu może nasunie nam się coś jeszcze na myśl.

Witam

My też będziemy, to dobry pomysł.

Witamy, jesteśmy również gotowi na spotkanie 9 grudnia na godzine 18. Podaj Czarna88 :) tylko czy ma to być spotkanie w Tarnowskich Górach na ulicy Zagórskiej? Co do pytań napewno cos przygotujemy, nas natomiast martwi ilu z nas w 2015 roku rzeczywiście postawi stan surowy zamknięty,ponieważ im więcej domów tym infrastruktura, zagospodarowanie będzie zupełnie inne, nie mówiąc już o zabezpieczeniu mienia nas wszystkich.

Prosimy również o odezwanie się przyszłych sąsiadów z działek obok 457:)

Tu raczej nie chodzi o to kto kiedy się uwinie z budową, tylko o to czy można bezpiecznie się tam budować i jaka przyszłość nas tam czeka. W końcu każdy z nas zainwestuje w to miejsce sporo pracy i pieniędzy i to chyba naturalne że byśmy chcieli wiedzieć na czym "stoimy" ;)

Ja też słyszałem że kilka działek na 100%jest kupionych w charakterze inwestycji, cwaniaki poczekają aż my się pobudujemy co podniesie wartość terenu i dopiero wtedy sprzedadzą te działki ze sporym zyskiem.

właśnie dzwoniliśmy z mężem do pana stanisława. Wstępny termin spotkania został ustalony na 9 grudnia na godzinę 18.00. Wydaje mi się że to odpowiednia godzina. Liczę na sporą grupę wsparcia i dużą ilość gotowych pytań. A do tego czasu może nasunie nam się coś jeszcze na myśl.

też chętnie pojawię się na tym spotkaniu, może część niewiadomych zostanie wyjaśniona

Na początku pragniemy gorąco powitać Naszych nowych sąsiadów... Udało nam sie po długich walkach uzyskać pozwolenie na budowe.... chcemy rozpocząc wiosną 2015 roku.. (działka nr 494/24)

Jesteśmy jak najbardziej także za oświetleniem uliczek oraz przekazaniem ich pod miasto....

Ale na razie martwi nas problem doprowadzenia gazu.... bo z tego co sie orientuje a dowiadywałem sie i w gazowni Ruda Śląska i w Zabrzu że realny termin kiedy popłynie gaz w naszych instalacjach to jesień-zima 2016. Jeśli ktoś z forumowiczów ma inne informacje bądz może je zweryfikować to prosze bardzo o informacje.... bo niestety ale temat gazu mocno może pozmieniać nasze plany (a może i innych) co do zamieszkania na Naszym Osiedlu

Wszystko zależy od tego jak szybko i jak wielu z nas ( nawet tych na rezerwacjach ) złoży wnioski o przyłączenie do gazowni. My w przyszłym tygodniu jedziemy zawieźć wniosek. (Dostaliśmy go od pana Stanisława).

Przypuszczam, że większość z nas dom będzie chciała ogrzewać właśnie w taki sposób. Więc wszystkim powinno na tym zależeć. Jeśli wniosków będzie zbyt mało może się okazać że dla gazowni będzie to nieopłacalna inwestycja i nie doprowadzą go wcale albo z bardzo dużym opóźnieniem.

Problem będzie największy wtedy gdy ktoś z już budujących będzie chciał zamieszkać a nie będzie miał czym grzać.. może warto pomyśleć też o jakimś alternatywnym ogrzewaniu..

Wszystko zależy od tego jak szybko i jak wielu z nas ( nawet tych na rezerwacjach ) złoży wnioski o przyłączenie do gazowni. My w przyszłym tygodniu jedziemy zawieźć wniosek. (Dostaliśmy go od pana Stanisława).

Przypuszczam, że większość z nas dom będzie chciała ogrzewać właśnie w taki sposób. Więc wszystkim powinno na tym zależeć. Jeśli wniosków będzie zbyt mało może się okazać że dla gazowni będzie to nieopłacalna inwestycja i nie doprowadzą go wcale albo z bardzo dużym opóźnieniem.

Problem będzie największy wtedy gdy ktoś z już budujących będzie chciał zamieszkać a nie będzie miał czym grzać.. może warto pomyśleć też o jakimś alternatywnym ogrzewaniu..

Witaj

Należymy do tych ludzi którzy są na etapie tzw. po rezerwacje działki i czekamy na dniach tylko na notariusza, nie ukrywamy że mając akt własności napewno od razu złozymy stosowne pismo.Mamy nadzieje że na spotkania w dniu 9.12. 2014 roku będziemy już pełnoprawnymi właścicielami, a to pozwoli na złożenie wniosku na początku grudnia.

Edytowane przez Mardar1969

Na początku pragniemy gorąco powitać Naszych nowych sąsiadów... Udało nam sie po długich walkach uzyskać pozwolenie na budowe.... chcemy rozpocząc wiosną 2015 roku.. (działka nr 494/24)

Jesteśmy jak najbardziej także za oświetleniem uliczek oraz przekazaniem ich pod miasto....

Ale na razie martwi nas problem doprowadzenia gazu.... bo z tego co sie orientuje a dowiadywałem sie i w gazowni Ruda Śląska i w Zabrzu że realny termin kiedy popłynie gaz w naszych instalacjach to jesień-zima 2016. Jeśli ktoś z forumowiczów ma inne informacje bądz może je zweryfikować to prosze bardzo o informacje.... bo niestety ale temat gazu mocno może pozmieniać nasze plany (a może i innych) co do zamieszkania na Naszym Osiedlu

Witamy serdecznie na Forum:yes:

Trokszę nas zmartwiliście tą instalacja gazową ale mamy nadzieję że wszystko uda się załatwić w 2015 roku. Posiadamy rezerwację działki 457/24,planujemy budowę stanu surowego wiosna- lato 2015 roku, projekt domu wybrany, wykona go firma DABO, czy uda nam się z papierologią, pokaże to najbliższy miesiąc.Jeszcze raz miło powitać nowych kolonizatorów:p

Opłacalność podłączenia gazu jest juz potwierdzona, warunki określały opłacalność juz dla 8 wniosków, a te juz sa złożone. Problemem jest niestety czas realizacji ok 20 miesięcy. Nie ma sensu abycie jechalki do Rudy z umowami rezerwacyjnymi, szkoda paliwa. Poczekajcie na akty własności. Fakt, że im więcej będzie wniosków tym szybciej pewnie to zrealizują

Witam !

Dzisiaj rano byłem na naszych działkach, a tam.... zimowy sen jak na forum:) a tak poważnie jak mrozy ustaną i zima będzie łagodna coś się ruszy na dobre, nie mogę sie doczekać wiosny i tego jak bardzo zmieni się krajobraz naszych działek.

Czy spotkanie 9 grudnia jest aktualne?

Witam !

Dzisiaj rano byłem na naszych działkach, a tam.... zimowy sen jak na forum:) a tak poważnie jak mrozy ustaną i zima będzie łagodna coś się ruszy na dobre, nie mogę sie doczekać wiosny i tego jak bardzo zmieni się krajobraz naszych działek.

Czy spotkanie 9 grudnia jest aktualne?

TAK aktualne :)

Myślę, że większość domków to będzie właśnie Galilea lub Diona. Spełniają wszystkie kryteria planu zagospodarowania. Cena o której napisałeś za ten domek wydaje się co najmniej lekko przesadzona. Chociaż wszystko zależy na pewno od firmy która stawia mury. Trzeba dobrze poszukać i myślę, że koszt znacznie się obniży. Bynajmniej ja mam taki plan :D Z budową pewnie też ruszymy na wiosnę 2016r. przyszły rok zostanie nam na załatwienie wszystkich papierów bez większych wariacji.

Miało być do tego postu ;)