Katucha 03.03.2015 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 A ja się pochwalę, że właśnie podpisaliśmy z mężem akt notarialny. Zaczynamy więc powoli. Projekt, pozwolenie na budowę itd. Papierkowa robota pewnie trochę czasu nam zajmie ale najważniejsze że do przodu Gratulacje dla kolejnych budujących Faktycznie trzeba będzie porządnie oblać te fundamenty Nasze Gratulacje z okazji aktu Wczoraj słyszałem o zatwierdzonych nazwach ulic. My wylosowaliśmy Miętową pozostaje Pszeniczna, Miodowa Lawendowa Nagietkowa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 03.03.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Nasze Gratulacje z okazji aktu Wczoraj słyszałem o zatwierdzonych nazwach ulic. My wylosowaliśmy Miętową pozostaje Pszeniczna, Miodowa Lawendowa Nagietkowa itd. No to są w miarę przyjemne nazwy Bo jak sobie pomyślę, że ktoś chciał je nazwać np. Górnik Zabrze to aż zbladłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz158 03.03.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witam wszystkich, Od jakiegoś czasu obserwuję forum, ale teraz postanowiłem się uaktywnić, ponieważ my z żoną również podpisaliśmy akt notarialny A czy wiadomo jak ww. ulice będą przebiegać, która przypadnie na którą drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 04.03.2015 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam wszystkich, Od jakiegoś czasu obserwuję forum, ale teraz postanowiłem się uaktywnić, ponieważ my z żoną również podpisaliśmy akt notarialny A czy wiadomo jak ww. ulice będą przebiegać, która przypadnie na którą drogę? Witamy, przyszłego sąsiada która działeczka jest Twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszmm 04.03.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Katucha - możesz się podzielić nazwami ulic? Wiadomo dokładnie która ulica jak się będzie nazywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibokx 04.03.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów! Wraz z żoną jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę i ruszamy już wkrótce! : ) Miejmy nadzieję że będzie szło dobrze : )Z tego co zorientowałem się w UM i na forum rozumiem że już niedługo domki na naszym osiedlu zaczną rosnąć jak grzyby po deszczu.Powodzenia wszystkim którzy już zaczęli lub niedługo zaczynają! : ) Osoby które jeszcze nie wybrały odpowiedniego projektu dla siebie, nie potrafią się zdecydować pomiędzy kilkoma, lub chcą uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie całego procesu inwestycyjnego zachęcam do kontaktu. Jestem architektem i zajmuję się kompleksowymi projektami wielobranżowymi (architektura, konstrukcja, instalacje sanitarne, elektryczne) w zawiązku z czym jestem w stanie wyjaśnić na czym polega różnica pomiędzy adaptacją projektu typowego a projektem indywidualnym, jakie są możliwości ustawienia budynku na działce tak aby jego układ funkcjonalny był odpowiednio dopasowany względem stron świata, jaki system ogrzewania wybrać i dlaczego oraz wiele innych. Na tym akurat się znam więc tak jak pisałem, w razie pytań proszę śmiało pytać! : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz158 04.03.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witamy, przyszłego sąsiada która działeczka jest Twoja? 377 jest nasza Jest na forum jakiś nasz bezpośredni bądź trochę dalszy sąsiad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crono_83 04.03.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam Jesteśmy z żoną w trakcie załatwiania dokumentacji i mam nadzieję że jeszcze w tym miesiącu wystąpimy o pozwolenie na budowę Jak budujecie - wynajmujecie firmę czy systemem gospodarczym? Może polecacie jakiegoś wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lokkis 04.03.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam wszystkich, nastawiamy się na akt notarialny w marcu...Mapki geodezyjne mamy, projekt zatwierdzony (indywidualny, jakoś duża nam ta chałupa wyszła, ale na szczęście mąż zrezygnował z piwnicy:).Pan architekt pracuje, nad efektem końcowym. Jednak, rok wyborczy czyni cuda: Ustawa o zmianie ustawy - Prawo budowlane oraz niektórych innych ustaw uchwalona na pos. nr 87 dnia 20-02-2015 23 lutego 2015 Ustawę przekazano Prezydentowi do podpisu, więc do 14 marca powinna zostać podpisana, czyli w poł. czerwca wejdzie w życie.. W tym roku planujemy SSO. Pozdrawiam serdecznie wszystkich sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lokkis 04.03.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Nasze Gratulacje z okazji aktu Wczoraj słyszałem o zatwierdzonych nazwach ulic. My wylosowaliśmy Miętową pozostaje Pszeniczna, Miodowa Lawendowa Nagietkowa itd. Wiadomo może jaka nazwa ulicy przewidziana będzie dla działki 455? Czy osiedle będzie miało swoja nazwę? Co z ulicą PGR Nowy Dwór, (KS Górnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 05.03.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Świetnie że sąsiadów przybywa Jak tak dalej pójdzie to na PGR będzie całkiem fajne osiedle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibokx 05.03.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Zgadzam sie z toba czarna:) Fajnie ze jest forum i sporo osob jest tutaj aktywnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 06.03.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 ibok jakim projektem się kierowaliście? Tak jak większość Galilea lub Diona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibokx 06.03.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 U nas wygladalo to tak ze ja sam od podstaw robilem projekt - kazdy pomysl przedstawialem zonie a ona zatwierdzala lub wprowadzala zmiany:) na szczescie w szybko udalo nam sie dojsc do porozumienia i znalezc idealny uklad. A wy juz wybraliscie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arko13 06.03.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Jako właściciel działki 70 - 449/24, chciałbym serdecznie powitać Wszystkich sąsiadów Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda poziom wód gruntowych, a dokładniej o możliwościach podpiwniczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram67 06.03.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Jako właściciel działki 70 - 449/24, chciałbym serdecznie powitać Wszystkich sąsiadów Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda poziom wód gruntowych, a dokładniej o możliwościach podpiwniczenia ? Witaj W okolicy działki nr 449/24 woda jest na 2.5 m 0.00 0.30 glina piaszczysta z humusem 0.30 1.80 glina piaszczysta przewiarstwiana glina pylasta z domieszką żwiru i lokalnie przewarstwiana piaskiem drobnym 1.80 2.70 glina piaszczysta zwięzła przewarstwiana piaskiem średnim 2.70 5.00 glina piaszczysta zwięzła z domieszką żwiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galila 07.03.2015 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Widzę, że z końcem zimy ruch na forum się ożywia . U nas już zalany wieniec na poddaszu ale u sąsiadów zza płotu też już pięknie domek rośnie:). Czy ktoś jeszcze planuje zamieszkać na przełomie roku czy zamieszkamy sami? Tak czy siak będziemy wam pilnować budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibokx 07.03.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 My planujemy zamieszkac w okolicach drugiej polowy 2016. Myslalem przez jakis czas nad wynajeciem stroza co by to materialu pilnowal ale chyba zrezygnuje z tego pomyslu i skorzystam z twojej oferty galila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibokx 07.03.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Arko jesli chodzi o podpiwniczenie to nie bedzie problemu na tym terenie. Trzeba dobrze oizolowac podziemne sciany budynku i nie bedzie sie nic dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz158 07.03.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Arko jesli chodzi o podpiwniczenie to nie bedzie problemu na tym terenie. Trzeba dobrze oizolowac podziemne sciany budynku i nie bedzie sie nic dzialo. Jeśli już jesteśmy przy temacie gruntów to ja mam pytanie czy będziecie wykonywać dodatkowe badania geotechnicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts