Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja się pochwalę, że właśnie podpisaliśmy z mężem akt notarialny. Zaczynamy więc powoli. Projekt, pozwolenie na budowę itd. Papierkowa robota pewnie trochę czasu nam zajmie ale najważniejsze że do przodu :)

Gratulacje dla kolejnych budujących :) Faktycznie trzeba będzie porządnie oblać te fundamenty :D

Nasze Gratulacje z okazji aktu :) Wczoraj słyszałem o zatwierdzonych nazwach ulic. My wylosowaliśmy Miętową :) pozostaje Pszeniczna, Miodowa Lawendowa Nagietkowa itd. :)

• Odpowiedzi 296
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Od jakiegoś czasu obserwuję forum, ale teraz postanowiłem się uaktywnić, ponieważ my z żoną również podpisaliśmy akt notarialny ;)

A czy wiadomo jak ww. ulice będą przebiegać, która przypadnie na którą drogę?

Witamy, przyszłego sąsiada :) która działeczka jest Twoja?

Witam wszystkich przyszłych sąsiadów!

Wraz z żoną jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę i ruszamy już wkrótce! : )

Miejmy nadzieję że będzie szło dobrze : )

Z tego co zorientowałem się w UM i na forum rozumiem że już niedługo domki na naszym osiedlu zaczną rosnąć jak grzyby po deszczu.

Powodzenia wszystkim którzy już zaczęli lub niedługo zaczynają! : )

Osoby które jeszcze nie wybrały odpowiedniego projektu dla siebie, nie potrafią się zdecydować pomiędzy kilkoma, lub chcą uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie całego procesu inwestycyjnego zachęcam do kontaktu.

Jestem architektem i zajmuję się kompleksowymi projektami wielobranżowymi (architektura, konstrukcja, instalacje sanitarne, elektryczne) w zawiązku z czym jestem w stanie wyjaśnić na czym polega różnica pomiędzy adaptacją projektu typowego a projektem indywidualnym, jakie są możliwości ustawienia budynku na działce tak aby jego układ funkcjonalny był odpowiednio dopasowany względem stron świata, jaki system ogrzewania wybrać i dlaczego oraz wiele innych.

Na tym akurat się znam więc tak jak pisałem, w razie pytań proszę śmiało pytać! : )

Witam wszystkich,

nastawiamy się na akt notarialny w marcu...Mapki geodezyjne mamy, projekt zatwierdzony (indywidualny, jakoś duża nam ta chałupa wyszła, ale na szczęście mąż zrezygnował z piwnicy:).Pan architekt pracuje, nad efektem końcowym.

Jednak, rok wyborczy czyni cuda:

Ustawa o zmianie ustawy - Prawo budowlane oraz niektórych innych ustaw

uchwalona na pos. nr 87 dnia 20-02-2015

23 lutego 2015 Ustawę przekazano Prezydentowi do podpisu, więc do 14 marca powinna zostać podpisana, czyli w poł. czerwca wejdzie w życie..

W tym roku planujemy SSO.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich sąsiadów.

Nasze Gratulacje z okazji aktu :) Wczoraj słyszałem o zatwierdzonych nazwach ulic. My wylosowaliśmy Miętową :) pozostaje Pszeniczna, Miodowa Lawendowa Nagietkowa itd. :)

Wiadomo może jaka nazwa ulicy przewidziana będzie dla działki 455? Czy osiedle będzie miało swoja nazwę? Co z ulicą PGR Nowy Dwór, (KS Górnik ;)?

Jako właściciel działki 70 - 449/24, chciałbym serdecznie powitać Wszystkich sąsiadów :) Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda poziom wód gruntowych, a dokładniej o możliwościach podpiwniczenia ?

Witaj

W okolicy działki nr 449/24 woda jest na 2.5 m

0.00 0.30 glina piaszczysta z humusem

0.30 1.80 glina piaszczysta przewiarstwiana glina pylasta z domieszką żwiru i lokalnie przewarstwiana piaskiem drobnym

1.80 2.70 glina piaszczysta zwięzła przewarstwiana piaskiem średnim

2.70 5.00 glina piaszczysta zwięzła z domieszką żwiru