Katucha 19.03.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 aa nic Serdecznie Gratulujemy oststnio nawet juz sie korkuje na naszych ulicach. Serdecznie pozdrawiam mijanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
welik 22.03.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Jako właściciel działki 70 - 449/24, chciałbym serdecznie powitać Wszystkich sąsiadów Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda poziom wód gruntowych, a dokładniej o możliwościach podpiwniczenia ? Czesc arko13! Ja tez jestem zainteresowany kupnem dzialki w Twoim sasiedztwie, patrze jakie dzialki zostaly dostepne. Nie obawiasz sie ulicy przebiegajacej za Twoja dzialka ? Chodzi mi o ulice za dzialkami 34 -410/24 , 52 - 428/24 , 70 - 449/24 , 88 - 467/24. Dokad bedzie biegla ta ulica dalej? Tylko okraza dzialki czy laczy sie gdzies dalej. Pytam bo widze ze te dziaki maja mala uliczke osiedlowa od przodu i od tylu ta droga. Dzieki za odpowiedz. Podaje Plan zagospodarowania przestrzennego jaki znalazlem. Pozdrawiam wszystkich budujacych! Edytowane 22 Marca 2015 przez welik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibokx 23.03.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Dziś odebraliśmy pozwolenie na budowę i mam nadzieję że w miarę szybko zaczniemy prace budowlane zwiększając tłok na osiedlu : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arko13 23.03.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Witam, powiem tak. Droga ta ma łączyć Słoneczną Dolinę z "nami" a patrząc jak tą drogę rozbudowali od słonecznej doliny przez 10 lat, to my się odcinka do nas nie doczekamy A tak poważnie, to są plusy i minusy, miasto ciągnie wszystkie media właśnie tą drogą, która jest w planie, dlatego można rozważyć przyłącza od drugiej strony, dodatkowo jak ta droga powstanie to będzie gminna, więc będzie odśnieżana przez miasto. Natomiast wymiary drogi świadczą, że nie będzie to droga przelotowa, również ma być tam chodnik Dodatkowym atutem działek w tym rządzie jest możliwość usytuowania domu w taki sposób by był ciągle nasłoneczniony, a co za tym idzie wykorzystać energie słoneczna. Podobno firma TDJ, chce się starać o kupno kolejnych terenów w tej okolicy z przeznaczeniem na działki, ale najpierw wymogiem jest stworzenie infrastruktury na naszych terenach, więc zawsze można poczekać z nadzieją iż plany się spełnią. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]309702[/ATTACH] Czesc arko13! Ja tez jestem zainteresowany kupnem dzialki w Twoim sasiedztwie, patrze jakie dzialki zostaly dostepne. Nie obawiasz sie ulicy przebiegajacej za Twoja dzialka ? Chodzi mi o ulice za dzialkami 34 -410/24 , 52 - 428/24 , 70 - 449/24 , 88 - 467/24. Dokad bedzie biegla ta ulica dalej? Tylko okraza dzialki czy laczy sie gdzies dalej. Pytam bo widze ze te dziaki maja mala uliczke osiedlowa od przodu i od tylu ta droga. Dzieki za odpowiedz. Podaje Plan zagospodarowania przestrzennego jaki znalazlem. Pozdrawiam wszystkich budujacych! Edytowane 23 Marca 2015 przez arko13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
welik 23.03.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Dzieki arko 13. Masz racje. To poludniowe naslonecznienie kusi bardzo. Idealne ulozenie dzialki. Sa jeszcze wolne dzialki przy tym cieku wodnym w poprzek osiedla. To tylko ciek wodny czy biegnie tam cos jeszcze. Co myslicie o tych dzialkach? Duze nawilzenie terenu? Na piwnice nie ma szans? W jakiej odleglosci od tego rowu (cieku wodnego) zgodnie z prawem mozna budowac dom ? W sumie powazna decyzja nas czeka. Fajnie by bylo wystartowac z budowa jak i inni juz daleko z przodu Pozdr. Edytowane 23 Marca 2015 przez welik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daymaker 24.03.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/ - polecam tą stronę do przeglądania danych geodezyjnych. Według niej to nasze osiedle będzie tym najbardziej wysuniętym na północ i tak jak kolega przede mną pisał ta szeroka droga będzie drogą gminną przelotową o średnim lub niskim natężeniu ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz158 24.03.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]309881[/ATTACH] http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/ - polecam tą stronę do przeglądania danych geodezyjnych. Według niej to nasze osiedle będzie tym najbardziej wysuniętym na północ i tak jak kolega przede mną pisał ta szeroka droga będzie drogą gminną przelotową o średnim lub niskim natężeniu ruchu. Czy w takim razie oznacza to, że w ciągu działek 372-390 będzie przebiegała jakaś droga "bardziej główna" o większym natężeniu ruchu? Ciekawe swoją drogą za ile lat i czy w ogóle te wszystkie drogi i cała infrastruktura zostanie wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arko13 24.03.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Samym ciekiem wodnym, nie ma się co martwić, ponieważ będzie kanalizacja deszczowa, natomiast z tego co się kiedyś interesowałem to są przepisy, które wymagają odsunięcia obiektu budowlanego o odpowiednią odległość od rowu melioracyjnego. Ja o stan wód gruntowych zapytałem się z czystej ciekawość, wiedząc że grunty są dosyć wilgotne. Ze względów finansowych i technicznych postanowiłem że będzie bez piwnicy. Na pytanie grzegorz158 powiem, że nie ma co się oszukiwać, wsią to to nigdy nie będzie, więc i drogi muszą być. W planie zagospodarowania przestrzennego występuje projekt drogi, wymiary i klasa taka sama jak na osiedlu "Słoneczna dolina". Droga nawet jak będzie już wybudowana, to wątpię by była dobrą alternatywą skracania dla głównych dróg (al. Korfantego / Heweliusza) choćby ze względu na konieczność przejazdu drogą Nowy Dwór Na razie nie ma co się martwić na zapas, trzeba mieć nadzieję, że już za niedługo Nasze osiedle zacznie zbliżać się kształtami do osiedli np w dzielnicy Maciejów, tam drogi wcale nie są nadmiernie uczęszczane, natomiast mają chodniki i oświetlenie ! Pozdrawiam Dzieki arko 13. Masz racje. To poludniowe naslonecznienie kusi bardzo. Idealne ulozenie dzialki. Sa jeszcze wolne dzialki przy tym cieku wodnym w poprzek osiedla. To tylko ciek wodny czy biegnie tam cos jeszcze. Co myslicie o tych dzialkach? Duze nawilzenie terenu? Na piwnice nie ma szans? W jakiej odleglosci od tego rowu (cieku wodnego) zgodnie z prawem mozna budowac dom ? W sumie powazna decyzja nas czeka. Fajnie by bylo wystartowac z budowa jak i inni juz daleko z przodu Pozdr. Edytowane 25 Marca 2015 przez arko13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 25.04.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Witamy Piszemy po dość długiej przerwie , nareszcie ruszamy z budową, fundament wykopany,w przyszłym tygodniu ławy itp, bardzo chcielibysmy nawiązać kontakt z sąsiadami działek nr 456 oraz 458 (nasza 457:) ), więc bardzo prosimy o kontakt właśnie przez forum. Jak wszyscy widzimy budowa dróg zgodna z obietnicą Paną Jaśińskiego, widać jak osiedle rośnie i w zasadzie na tym etapie już widać zarys przyszłego osiedla. Obok cieku wodnego posadzono choinki przez TDJ, transformator zgodnie z umową również jest, wieć jak na razie wszystko jest dobrze. Uważamy że moglibyśmy wzorem spotkania z listopada, znowu spotkać się ale na terenie osiedla na początku maja, celem wymiany nowych wiadomości i może i porad budowlanych;), serdecznie pozdrawiamy wszystkich Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Mardar1969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GD421 27.04.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam Podobnie jak Madrar proszę o kontakt sąsiadów działki 421 czyli właścicieli działki 420 i 402. Sprawa dotyczy ogrodzenia działki Jesteśmy za spotkaniem, jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 07.05.2015 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Jest ktoś w posiadaniu wiedzy na temat czasu realizacji przyłączy? mam na myśli wodę, i prąd? Ciągnie się to jak guma do żucia Miło popatrzeć na nasze powstające osiedle- jak w czterdziestolatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbbry 08.05.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Witam serdecznie wszyskich.Już się cieszę że znalazłem te,forum bo też zarezerwowałem działkę na przepięknym kawałku zabrzańskiego raju !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_jach 08.05.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 z tego co wiem mamy już forum dedykowane dla naszego osiedla pod adresem http://www.pgr-nowydwor.pl PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 09.05.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 z tego co wiem mamy już forum dedykowane dla naszego osiedla pod adresem http://www.pgr-nowydwor.pl Pozdrawiam Jarek Witam, sorry ale obecne forum jest tu od ponad 9 miesięcy więc nie wiem po co kolejne forum,a tak przy okazji pojawiły się pierwsze problemy z kradzieżami i dewastacją na naszym osiedlu, więc spotkanie nas wszystkich leży w interesie osób które budują się w chwili obecnej lub zamierzają to uczynić niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 09.05.2015 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Co masz na mysli z kradzieżą i dewastacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 09.05.2015 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Jarek, to co robisz na forum niededykowanym? Nikt ciebie tu nie zapraszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 10.05.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Co masz na mysli z kradzieżą i dewastacja? W jednym z budowanych domów ktoś specjalnie przeciął kabel a z drugiej budowy ktoś zabrał materiał (to są informacje od jednego z pracowników firmy budowlanej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_jach 18.05.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Jarek, to co robisz na forum niededykowanym? Nikt ciebie tu nie zapraszał Z całym szacunkiem, ale to miała być informacja, z której nikt nie czerpie korzyści, a która miała pomóc zebrać nas w jednym miejscu, gdzie znalezienie konkretnych informacji oraz dyskusji na dany temat będzie zdecydowanie prostsze. Forum się będzie z czasem rozkręcać, czy z Tobą czy też nie, z uwagi na fakt, że nie jest w żaden sposób ograniczone i pojawiają się powoli pierwsze wątki. Nie będę przekonywał nikogo na siłę, czy tu czy tam jest lepiej - wg mnie obecna tu forma dyskusji toczy się tylko w jednym temacie i nie ma możliwości rozbijania jej na wątki, a dzieje się bardzo dużo zarówno w zakresie mediów jak i innych spraw. Tutaj wszystko się gubi i na pewno przeplatanie wątków technicznych z wątkami typowo "czatowymi" nie pomaga w rozczytywaniu najważniejszych kwestii. Rozumiem to doskonale, że jak się człowiek zadomowi w jednym miejscu to ciężko przenosić się na nowe "włości", natomiast nie rozumiem czepialstwa. Intencje miałem dobre i nie chciałem nikogo urazić tym, że wspomniałem o inicjatywie któregoś z przyszłych lokatorów Osiedla, który przeznaczył pewnie prywatne środki - choćby na domenę, której za darmo się nie dostaje. Lada chwila czeka nas w sąsiedztwie szereg ważnych decyzji, natomiast tutaj nie będziemy w stanie przedyskutować wszystkich, a na placu "boju" na ten moment tylko kilka domów i pewnie drugie tyle w planach na najbliższy czas. Dla Twojej wiadomości śledzę ten temat od samego początku. Pozdrawiam serdecznie Jarek Edytowane 19 Maja 2015 przez jarek_jach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 22.05.2015 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) Moim zdaniem Forum doskonale spełnia swoją funkcję, trafia do wszystkich sąsiadów, także takich apaczy się jak Jarek Najważniejsze,ze jest widoczne bez logowania, i widoczne z wiekszości wyszukiwarek Jarku fajnie, że w końcu sie ujawniłeś Witamy Sąsiada! Oczywiście Forum bardziej szczegółowe znajduje się na stronie www.pgr-nowydwor.pl Edytowane 22 Maja 2015 przez Katucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1983 22.05.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Witam, jesteśmy właścicielami działki nr 444, szukamy sąsiadów z działek nr 445; 462 oraz działki o nr 65 ( to nr z mapy działek, nie jest opisana w statusach działek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts