mateuszmm 21.07.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Uchwała nr: LVIII/760/10 z dnia 13.09.2010 Ustalenia Ogólne _Dział B (str.6.) MN - teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej Ustalenia szczegółowe _Dział C (str.19.) punkt.3. podpunkt.4. Geometria dachu Pochylenie połaci dachowych: 30-45 włacznie tyle że nasze działki są na obszarze oznaczonym 02.MN, który ma inne ustalenia. Przytoczone jest to nawet na stronie TDJ: http://www.tdjestate.pl/inwestycje/zabrze-nowy-dwor/mpzp/ ps. skąd wiesz ze dom z ytonga ma 30 st kat nachylenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAP2011 21.07.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 tyle że nasze działki są na obszarze oznaczonym 02.MN, który ma inne ustalenia. Przytoczone jest to nawet na stronie TDJ: http://www.tdjestate.pl/inwestycje/zabrze-nowy-dwor/mpzp/ ps. skąd wiesz ze dom z ytonga ma 30 st kat nachylenia dachu? no tak, to zmienia postać rzeczy ja jestem na MN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszmm 21.07.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 no tak, to zmienia postać rzeczy ja jestem na MN Na mapie będącej załącznikiem do planu nie ma obszaru oznaczonego MN, cały teren oferowany przez TDJ objęty jest sekcja planu 02.MN. Gdzie w takim razie jest zlokalizowana Twoja działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekZabrze 22.07.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 A props domu z Ytonga to kat nachylenia dachu ma 35 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbbry 16.09.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Witam Wszystkich, i zaraz na początek mam pytanie.czy te forum jeszcze żyje ???.No może faktycznie dawno go nie odwiedzałem (no wiecie papierkowe sprawy pochłaniają straszne ilości czasu) ale co jest z mieszkańcami NAJWSPANIALSZEGO OSIEDLA w ZABRZU.Wszyscy załatwiamy papierki!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_jach 01.11.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Tak sobie myślę, że przy wjeździe na osiedle będzie musiał powstać jakiś duży banner z informacją o forum osiedla i z adresem w internecie, żebyśmy w końcu zaczęli dyskutować na aktualne tematy. Im dalej brniemy w wykonawstwo swoich chałupek tym więcej znaków zapytania się pojawia. Jedyną siłą przebicia będzie zebranie wszystkich w jedno miejsce i drążenie tematów m.in. z deweloperem. Na początek internet musi wystarczyć. Ostatnimi czasy "face to face" toczą się dyskusje na temat dróg, oświetlenia wewnętrznego osiedla, wykonawstwa gazociągów i przyłączy, kradzieży i włamań oraz ochrony osiedla itd....... - tutaj w jednym temacie tego nie ogarniemy. A każdy z nas coś tam słyszał i wie, czym może się podzielić. Wcześniej już wspominałem o forum, które znajduje się pod adresem http://www.pgr-nowydwor.pl Jest tam aktualnie zarejestrowanych 71 użytkowników. Ruch na forum rodzi się w bólach, natomiast w pewnym momencie wszystkim lokatorom wejdzie w nawyk, że wszystkie sprawy związane z osiedlem można znaleźć właśnie na tym a nie innym forum. Może kiedyś zdecydujemy się jako lokatorzy osiedla na jakąś formę prawną, która będzie broniła interesów osiedla, a ostatnimi czasy widzę, że z niewiedzy niektórzy często tracą. Nie mniej są różne wątki, która należy podjąć aby mieszkanie tam było jak najbardziej komfortowe. Będę powtarzał*do znudzenia, że podstawowe osiedlowe sprawy muszą być najpierw przedyskutowane na forum przez lokatorów lub przyszłych inwestorów w osobnych tematach, żeby nie tworzyć chaosu i bałaganu, a następnie w wielu przypadkach będzie trzeba rozpocząć dyskusję np. z "deweloperem" lub nawet z UM. BTW. Błoto w ostatnich jesiennych czasach uświadomiło mi, że do czasu powstania dróg osiedlowych, a deweloper określa wykonawstwo dróg jako jeden z najdalej odsuniętych w czasie etapów swojej inwestycji (2-3 lata!), lokatorzy, którzy zdecydują się na zamieszkanie w przyszłym roku będą kąpać się w błocie. Wyobraźmy sobie wyjście rano do pracy w garniturze i rozpoczęcie dnia od nakładania kaloszy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
411 09.12.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jestem inwestorem i od kilku miesięcy współpracuję z firmą Dabo. Jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa o Panu Bogdanie. Budynek został wybudowany zgodnie z projektem umową oraz uzgodnionym harmonogramem.Dodatkowo wszelkie zmiany i zachcianki inwestora (mojej niezdecydowanej żony;-)) były na bieżąco realizowane.Kontakt zarówno z właścicielem firmy Dabo jak i jego współpracownikami bez zastrzeżeń. Dom jest już na ukończeniu z niezagrożonym terminem.Jak tylko pojawią się problemy z wykonawcą na pewno poinformuję o tym użytkowników forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 20.12.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Jestem inwestorem i od kilku miesięcy współpracuję z firmą Dabo. Jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa o Panu Bogdanie. Budynek został wybudowany zgodnie z projektem umową oraz uzgodnionym harmonogramem. Dodatkowo wszelkie zmiany i zachcianki inwestora (mojej niezdecydowanej żony;-)) były na bieżąco realizowane. Kontakt zarówno z właścicielem firmy Dabo jak i jego współpracownikami bez zastrzeżeń. Dom jest już na ukończeniu z niezagrożonym terminem. Jak tylko pojawią się problemy z wykonawcą na pewno poinformuję o tym użytkowników forum. Witam, Jestem inwestorem na działce 457/24, mój dom buduje również firma DABO z Knurowa, mam nadzieję że będę mógł w przyszłym tygodniu napisać to samo na forum, i zgodnie z obietnicą daną mi przez firme DABO będę miał w tym roku skończone podłogi i okna .................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 20.12.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Jestem inwestorem i od kilku miesięcy współpracuję z firmą Dabo. Jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa o Panu Bogdanie. Budynek został wybudowany zgodnie z projektem umową oraz uzgodnionym harmonogramem. Dodatkowo wszelkie zmiany i zachcianki inwestora (mojej niezdecydowanej żony;-)) były na bieżąco realizowane. Kontakt zarówno z właścicielem firmy Dabo jak i jego współpracownikami bez zastrzeżeń. Dom jest już na ukończeniu z niezagrożonym terminem. Jak tylko pojawią się problemy z wykonawcą na pewno poinformuję o tym użytkowników forum. Witam, Jestem inwestorem na działce 457/24, mój dom buduje również firma DABO z Knurowa, mam nadzieję że będę mógł w przyszłym tygodniu napisać to samo na forum, i zgodnie z obietnicą daną mi przez firme DABO będę miał w tym roku skończone podłogi i okna i zakończony etap 1......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egzit 22.12.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Witam, Jestem inwestorem na działce 457/24, mój dom buduje również firma DABO z Knurowa, mam nadzieję że będę mógł w przyszłym tygodniu napisać to samo na forum, i zgodnie z obietnicą daną mi przez firme DABO będę miał w tym roku skończone podłogi i okna i zakończony etap 1......... Ja bym się nie łudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 10.01.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Bardzo proszę wszystkich użytkowników tego forum o zalogowanie się na nowe nasze forum http://www.pgr-nowydwor.pl , forum podzielone jest na tematy , myslę że na nowym forum będzie wygodniej i lepszy będzie przekaz informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram67 04.02.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Od marca 2016 nowe nazwy ulic.Jeżeli 11.02.2016 Rada Miasta przegłosuje uchwałę to ulice będą się nazywały następująco:Nagietkowa,Miętowa,Rumiankowa,Tymiankowa,Lubczykowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszmm 06.02.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Dla zainteresowanych można zapoznać się z uchwałą na stronie: http://www.bip.um.zabrze.pl/db/4_229_168682_42260.pdf Jest tam też mapa z określeniem która ulica jak będzie się nazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arko13 09.04.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 http://g.infor.pl/obrazki/u85/2016/0/1154/ZalacznikC03F482E-636E-402F-9576-85DBAAB10CAF.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 27.07.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Jestem zainteresowana kupnem działki na osiedlu, gdybyście słyszeli, że ktoś chce sprzedać lub zrezygnować z rezerwacji bedę wdzięczna za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 28.07.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jestem zainteresowana kupnem działki na osiedlu, gdybyście słyszeli, że ktoś chce sprzedać lub zrezygnować z rezerwacji bedę wdzięczna za informację chcesz w ogrodzonym getcie mieszkać daleko od takich sztucznych tworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 28.07.2016 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 chcesz w ogrodzonym getcie mieszkać daleko od takich sztucznych tworów Nie miałabym nic przeciwko, gdyby nas ogrodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts