Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uchwała nr: LVIII/760/10 z dnia 13.09.2010

Ustalenia Ogólne

_Dział B (str.6.)

MN - teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej

Ustalenia szczegółowe

_Dział C (str.19.)

punkt.3. podpunkt.4. Geometria dachu

Pochylenie połaci dachowych: 30-45 włacznie

tyle że nasze działki są na obszarze oznaczonym 02.MN, który ma inne ustalenia. Przytoczone jest to nawet na stronie TDJ:

http://www.tdjestate.pl/inwestycje/zabrze-nowy-dwor/mpzp/

ps. skąd wiesz ze dom z ytonga ma 30 st kat nachylenia dachu?

• Odpowiedzi 296
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam Wszystkich, i zaraz na początek mam pytanie.czy te forum jeszcze żyje ???.

No może faktycznie dawno go nie odwiedzałem (no wiecie papierkowe sprawy pochłaniają straszne ilości czasu) ale co jest z mieszkańcami NAJWSPANIALSZEGO OSIEDLA w ZABRZU.Wszyscy załatwiamy papierki!! Pozdrawiam.

• 1 month później...

Tak sobie myślę, że przy wjeździe na osiedle będzie musiał powstać jakiś duży banner z informacją o forum osiedla i z adresem w internecie, żebyśmy w końcu zaczęli dyskutować na aktualne tematy. Im dalej brniemy w wykonawstwo swoich chałupek tym więcej znaków zapytania się pojawia. Jedyną siłą przebicia będzie zebranie wszystkich w jedno miejsce i drążenie tematów m.in. z deweloperem. Na początek internet musi wystarczyć.

Ostatnimi czasy "face to face" toczą się dyskusje na temat dróg, oświetlenia wewnętrznego osiedla, wykonawstwa gazociągów i przyłączy, kradzieży i włamań oraz ochrony osiedla itd....... - tutaj w jednym temacie tego nie ogarniemy. A każdy z nas coś tam słyszał i wie, czym może się podzielić.

Wcześniej już wspominałem o forum, które znajduje się pod adresem http://www.pgr-nowydwor.pl Jest tam aktualnie zarejestrowanych 71 użytkowników.

Ruch na forum rodzi się w bólach, natomiast w pewnym momencie wszystkim lokatorom wejdzie w nawyk, że wszystkie sprawy związane z osiedlem można znaleźć właśnie na tym a nie innym forum. Może kiedyś zdecydujemy się jako lokatorzy osiedla na jakąś formę prawną, która będzie broniła interesów osiedla, a ostatnimi czasy widzę, że z niewiedzy niektórzy często tracą.

Nie mniej są różne wątki, która należy podjąć aby mieszkanie tam było jak najbardziej komfortowe.

Będę powtarzał*do znudzenia, że podstawowe osiedlowe sprawy muszą być najpierw przedyskutowane na forum przez lokatorów lub przyszłych inwestorów w osobnych tematach, żeby nie tworzyć chaosu i bałaganu, a następnie w wielu przypadkach będzie trzeba rozpocząć dyskusję np. z "deweloperem" lub nawet z UM.

BTW. Błoto w ostatnich jesiennych czasach uświadomiło mi, że do czasu powstania dróg osiedlowych, a deweloper określa wykonawstwo dróg jako jeden z najdalej odsuniętych w czasie etapów swojej inwestycji (2-3 lata!), lokatorzy, którzy zdecydują się na zamieszkanie w przyszłym roku będą kąpać się w błocie. Wyobraźmy sobie wyjście rano do pracy w garniturze i rozpoczęcie dnia od nakładania kaloszy :-) :-)

• 1 month później...

Jestem inwestorem i od kilku miesięcy współpracuję z firmą Dabo.

Jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa o Panu Bogdanie.

Budynek został wybudowany zgodnie z projektem umową oraz uzgodnionym harmonogramem.

Dodatkowo wszelkie zmiany i zachcianki inwestora (mojej niezdecydowanej żony;-)) były na bieżąco realizowane.

Kontakt zarówno z właścicielem firmy Dabo jak i jego współpracownikami bez zastrzeżeń.

Dom jest już na ukończeniu z niezagrożonym terminem.

Jak tylko pojawią się problemy z wykonawcą na pewno poinformuję o tym użytkowników forum.

• 2 weeks później...

Budynek został wybudowany zgodnie z projektem umową oraz uzgodnionym harmonogramem.

Dodatkowo wszelkie zmiany i zachcianki inwestora (mojej niezdecydowanej żony;-)) były na bieżąco realizowane.

Kontakt zarówno z właścicielem firmy Dabo jak i jego współpracownikami bez zastrzeżeń.

Jak tylko pojawią się problemy z wykonawcą na pewno poinformuję o tym użytkowników forum.

Witam,

Jestem inwestorem na działce 457/24, mój dom buduje również firma DABO z Knurowa, mam nadzieję że będę mógł w przyszłym tygodniu napisać to samo :) na forum, i zgodnie z obietnicą daną mi przez firme DABO będę miał w tym roku skończone podłogi i okna ....................................

Witam,

Jestem inwestorem na działce 457/24, mój dom buduje również firma DABO z Knurowa, mam nadzieję że będę mógł w przyszłym tygodniu napisać to samo :) na forum, i zgodnie z obietnicą daną mi przez firme DABO będę miał w tym roku skończone podłogi i okna i zakończony etap 1.........

Witam,

Jestem inwestorem na działce 457/24, mój dom buduje również firma DABO z Knurowa, mam nadzieję że będę mógł w przyszłym tygodniu napisać to samo :) na forum, i zgodnie z obietnicą daną mi przez firme DABO będę miał w tym roku skończone podłogi i okna i zakończony etap 1.........

Ja bym się nie łudził

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
Gość Konto usunięte_1*
Jestem zainteresowana kupnem działki na osiedlu, gdybyście słyszeli, że ktoś chce sprzedać lub zrezygnować z rezerwacji bedę wdzięczna za informację

chcesz w ogrodzonym getcie mieszkać :eek: daleko od takich sztucznych tworów