czarna88 21.11.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Fajna fajna Choć udało nam się ją zarezerwować w ostatniej chwili.. Już nie mogę się doczekać aż zaczną się tam pokazywać domki Ty zdaje się masz gdzieś wcześniej działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 21.11.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Macie już wybrany projekt? My wciąż szukamy. Pewnie będzie indywidualny, żeby lepiej dopasować układ pod względem stron świata.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 21.11.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Jest tu na naszym forum jeden projektant, może coś zasugeruje Edytowane 21 Listopada 2014 przez Katucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 21.11.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Czyżby projektant Katucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 21.11.2014 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Niestety Nie uważam, że to świetny zawód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fdabo 21.11.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Jest tu na naszym forum jeden projektant, może coś zasugeruje Chętnie służę pomocą w wyborze projektu na działeczkę 400 już doradzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDY 1975 23.11.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Witam Wszystkich, jestem nowicjuszem na tym forum chociaż od dawna go śledzę . Witam moją przyszłą sąsiadkę z działki 403 . Ja mam zarezerwowaną 404 podobała mi się działka 403,ale ktoś mi ją sprzątnął z przed nosa , już wiem kto Pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2014 przez ANDY 1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 23.11.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witam więc sąsiada My rozważaliśmy każdą z nich, ale wybór jednak stanął na 403 Kiedy startujesz? U nas pewnie nieco się przeciągnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDY 1975 23.11.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 No witam sąsiadkę Jak wszystko poukłada się po naszej myśli to może fundamenty zaleję na jesieni 2015 , a reszta 2016. Najprawdopodobniej jednak wszystko przesunie się o pełny rok, 2016 fundamenty ,2017 dom. Zobaczymy też jak będzie z funduszami, pewnie bez kredytu się nie obejdzie, ale chcemy wziąć jak najmniej . Teraz jesteśmy na etapie wybierania projektu , podobał nam się Guliwer , ale trochę za mały a zarazem zbyt kosztowny . W grze zostały dwa Diona Bis po niedużych przeróbkach , albo Galilea Mała . Dionę Bis ostatnio oglądałem w Szałszy koło Gliwic tam deweloper na podobnej działce za stan surowy zamknięty krzyczy 560 tys makabra, ale domek bardzo fajny, przestronny i bardzo dobrze dopasowany do takich małych działeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 24.11.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Myślę, że większość domków to będzie właśnie Galilea lub Diona. Spełniają wszystkie kryteria planu zagospodarowania. Cena o której napisałeś za ten domek wydaje się co najmniej lekko przesadzona. Chociaż wszystko zależy na pewno od firmy która stawia mury. Trzeba dobrze poszukać i myślę, że koszt znacznie się obniży. Bynajmniej ja mam taki plan Z budową pewnie też ruszymy na wiosnę 2016r. przyszły rok zostanie nam na załatwienie wszystkich papierów bez większych wariacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daymaker 24.11.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Moim zdaniem byłoby co najmniej bezczelnością to że miasto wydaje tak szczegółowy plan zagospodarowania, wymogi z kosmosu, a nie daje nic w zamian wszystko spychając na przyszłych mieszkańców i developera nie chcąc ani grosza zainwestować w coś co jest swego rodzaju wizytówką miasta - mam tu na myśli oświetlenie i całą infrastrukturę drogową, z jej utrzymaniem włącznie - póki co działki drogowe będą na naszej głowie, developer zrobi to co musi zrobić i na 100% będzie robił tak żeby jak najmniej zainwestować i jak najwięcej zarobić. Ci z nas, którzy są jeszcze na umowach rezerwacyjnych mają jeszcze względną przewagę, więc mogłyby jeszcze coś wywalczyć zanim pójdą do notariusza. Dlatego wg mnie nic nie powinno być "na gębę" - wszystko na piśmie, włącznie np z tym że droga utwardzona będzie wybrukowana i z jakiego materiału ( w umowie rezerwacyjnej jest tylko mowa o "utwardzonej drodze"), oraz to że chcąc się przyłączyć do sieci kanalizacyjnej dostaniemy nieodpłatną zgodę developera, który na obecną chwilę jest jej właścicielem. Ze słoneczną doliną też miało być cudownie i wspaniale, a się okazało że wcale tak słonecznie tam nie jest - przejeżdżając tam nocą ma się wrażenie że to opuszczone osiedle mroku... Już nie mówię o innych problemach jakie tam ludzie mieli.... Tutaj ciekawy materiał...http://www.tvs.pl/informacje/dolina-malo-sloneczna-2008-12-20http://www.tvs.pl/informacje/zabrze-osiedle-sloneczna-dolina-wreszcie-bedzie-mialo-droge-dojazdowa-2010-04-28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 25.11.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Co Wy na to, żeby wspólnie wybrać jakiś jeden termin i pojechać do pana Stanisława na spotkanie? Byłaby okazja by rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące inwestycji, w tym dróg, oświetlenia, kanalizacji itd? Jak będzie nas więcej to będzie też większa szansa by coś wyegzekwować na piśmie., Mamy tam mieszkać prawdopodobnie do końca życia.. powinniśmy zrobić wszystko by to osiedle było dla nas komfortowe,.. tj dopilnować tego do czego zobowiązany jest deweloper i miasto.. Jeszcze dziś mogę zadzwonić do Pana Stanisława i umówić spotkanie.. ale nie ukrywam, że miło by było gdyby było nas więcej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram67 25.11.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Jestem za. W zależności od daty byłbym osobiście lub w postaci małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 25.11.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Potrzeba więcej chętnych. Kto jeszcze jest w stanie pojechać na takie spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 25.11.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 właśnie dzwoniliśmy z mężem do pana stanisława. Wstępny termin spotkania został ustalony na 9 grudnia na godzinę 18.00. Wydaje mi się że to odpowiednia godzina. Liczę na sporą grupę wsparcia i dużą ilość gotowych pytań. A do tego czasu może nasunie nam się coś jeszcze na myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mardar1969 25.11.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Witamy, jesteśmy również gotowi na spotkanie 9 grudnia na godzine 18. Podaj Czarna88 tylko czy ma to być spotkanie w Tarnowskich Górach na ulicy Zagórskiej? Co do pytań napewno cos przygotujemy, nas natomiast martwi ilu z nas w 2015 roku rzeczywiście postawi stan surowy zamknięty,ponieważ im więcej domów tym infrastruktura, zagospodarowanie będzie zupełnie inne, nie mówiąc już o zabezpieczeniu mienia nas wszystkich. Prosimy również o odezwanie się przyszłych sąsiadów z działek obok 457:) Edytowane 25 Listopada 2014 przez Mardar1969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 25.11.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Mardar1969 wszystkie dotychczasowe spotkania na których byliśmy z mężem odbywały się w Wieszowej w domu Pana Stanisława. Nie pamiętam dokładnie adresu, ale to jakaś boczna uliczka ul. Mickiewicza. Mąż najwyżej zadzwoni w jakiś dzień jeszcze raz i spiszemy dokładny adres.. Myślę że bez względu na to ile osób zacznie budowę w przyszłym roku, a kto w następnym to pewne sprawy i tak dotyczyć będą wszystkich przyszłych mieszkańców.. Czym więcej osób się odezwie tym lepiej. Nie możemy dopuścić do sytuacji jaka była w "Słonecznej Dolinie".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katucha 25.11.2014 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 tez sie piszę na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram67 25.11.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Mardar1969 wszystkie dotychczasowe spotkania na których byliśmy z mężem odbywały się w Wieszowej w domu Pana Stanisława. Nie pamiętam dokładnie adresu, ale to jakaś boczna uliczka ul. Mickiewicza. Mąż najwyżej zadzwoni w jakiś dzień jeszcze raz i spiszemy dokładny adres.. Myślę że bez względu na to ile osób zacznie budowę w przyszłym roku, a kto w następnym to pewne sprawy i tak dotyczyć będą wszystkich przyszłych mieszkańców.. Czym więcej osób się odezwie tym lepiej. Nie możemy dopuścić do sytuacji jaka była w "Słonecznej Dolinie".. Wieszowa, ul. Moniuszki 1A (pod lasem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 25.11.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 No to mamy adres Dzięki Cieszę się, że jest więcej chętnych na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts