Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 296
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pozwolenie nie jest problemem mam tzw szablon problemem jest to ze dalej p. Jasinski nie dostał od was pełnomocnictw w celu reprezentowania was jako stron w urzędzie wtedy pozwolenie było by w 14 dni u pani inspektor a nie 50 dni.

też apeluję do wszystkich sasiadów (także tych tylko czytajacych nasze forum) o podpisanie p. Jasińskiemu upoważnienia do odboru naszej korespondencji. Inaczej um bedzie kierował zawiadomienia do każdego z was i czekał na 150 zwrotek, a to niestety trwa

Katucha czy posiadasz wzór takiego pełnomocnictwa ? może ktoś kto je już podpisał wrzuci tu wzór, będzie łatwiej.

Niestety nie ma nas tutaj aż tylu żeby załatwić 150 pełnomocnictw :)

Jeszcze pytanie czy załatwiliście coś w urzędach na samej umowie rezerwacyjnej ? My na razie mamy tylko rezerwację, ale chcielibyśmy się dobrze przygotować i zaoszczędzić na czasie

Katucha czy posiadasz wzór takiego pełnomocnictwa ? może ktoś kto je już podpisał wrzuci tu wzór, będzie łatwiej.

Niestety nie ma nas tutaj aż tylu żeby załatwić 150 pełnomocnictw :)

Jeszcze pytanie czy załatwiliście coś w urzędach na samej umowie rezerwacyjnej ? My na razie mamy tylko rezerwację, ale chcielibyśmy się dobrze przygotować i zaoszczędzić na czasie

u Pana Stanisława taka jest lista, wystarczy sie wyrażnie podpisać. Na podstawie umowy rezerwacyjnej wiele nie zdziałasz, co najwyżej możesz powoli rozglądać się za firma budowlana i projektem jeżeli chcesz sie budować w przyszłym roku. Kiedy wybieracie się do notariusza?

Do notariusza dopiero wtedy kiedy będzie zrealizowane wszytko to co nam obiecano w umowie rezerwacyjnej ( media, droga) jak na nasze oko dopiero działają w rejonie naszej działki.

Projekt chyba już wybrany ekipa też , ale zostaje masa formalności jak widzę, naprawdę liczyliśmy że będziemy budować bez pozwolenia że zmiany w ustawie nas obejmą

Do notariusza dopiero wtedy kiedy będzie zrealizowane wszytko to co nam obiecano w umowie rezerwacyjnej ( media, droga) jak na nasze oko dopiero działają w rejonie naszej działki.

Projekt chyba już wybrany ekipa też , ale zostaje masa formalności jak widzę, naprawdę liczyliśmy że będziemy budować bez pozwolenia że zmiany w ustawie nas obejmą

A nie prościej wczesniej podpisać akt i w tym okresie zimowym zalatwic wszystkie uzgodnienia, i pozwolenie na budowe i od wiosny ruszyć? Ja akurat poszedłem na łatwiznę i zleciłem uzyskanie pozwolenia na budowe firmie, która tworzyła projekt i jego adaptację. Wcale nie wyszło drożej niż w przypadku kupna gotowca

Może ma jeszcze wiele do zrobienia :)

nie wiem jakie umowy rezerwacyjne macie podpisane ale w naszej jest zapis że mają być media i utwardzona droga dopóki nie ma my nie wykupujemy nie boicie się nawet trochę że prace staną? i kupicie tylko gołą ziemię?

są jakieś wieści w sprawie gazu?

Jakie macie ogrzewanie w projektach ?

Media są - przynajmniej w sobotę były ;)

To znaczy prądu nie widziałem - ale kanalizacja burzowa, kanalizacja i woda (jak dobrze rozpoznałem) były widoczne w postaci rur.

Natomiast zamiast drogi było jej dopełnienie w postaci ciągłej dziury.

U mnie ogrzewanie ma być w postaci PPC typu split

PS. Gratulacje dla pierwszego budynku ( i jego właścicieli), który dotarł do wysokości stropu I piętra

To znaczy prądu nie widziałem - ale kanalizacja burzowa, kanalizacja i woda (jak dobrze rozpoznałem) były widoczne w postaci rur.

PS. Gratulacje dla pierwszego budynku ( i jego właścicieli), który dotarł do wysokości stropu I piętra

Dziękujemy za gratulacje :) Domek rośnie, szkoda że w szczerym polu i bez sąsiadów. Ja nie liczę na jakiś super dojazd zanim się większość nie pobuduje. To by była strata pieniędzy.

Czyli rezygnujecie z gazu? Orienowałeś się już jak wychodzi cenowo PPC (instalacja a poźniej eksploatacja).

Wesołych Świąt wszystkim życzę

Czyli rezygnujecie z gazu? Orienowałeś się już jak wychodzi cenowo PPC (instalacja a poźniej eksploatacja).

Wesołych Świąt wszystkim życzę

Rezygnujemy z gazu.

Ceny PPC zaczynaja się od 5.000 zł ;)

Tak naprawdę ze zbiornikiem CWU to około 15.000 - 25.000 - no chyba, że mówimy o jakiś Panasonikach T-Cap - to troszkę więcej ;)

Eksploatacja jest naprawdę tania (jeżeli mamy podłogówkę) - liczę na COP (współczynnik efektywności średnioroczny) około 2.5 być może do 3.0 i przy taryfie G12 i w miarę ocieplonym domu i normalnej zimie roczny koszt ogrzewania i przygotowania CWU powinien wynieść 2.500 +-500 zł

Wesołych Świąt

Na początku lutego planujemy zacząć budowę kolejnych domów jeżeli pogoda pozwoli, obecnie mamy już kilkunastu klientów którym będziemy budować na tym osiedlu w miarę otrzymywania pozwoleń, zainteresowanych budowa oraz pozwoleniem proszę o kontakt.

Wszystkim dżucze zdrowych oraz wesołych świat. :)

Edytowane przez Fdabo