dani102 29.11.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Witam, Proszę o poradę wszystkich tych, którzy mają doświadczenie w tej materii, a więc: Tydzień temu firma wylewała mi posadzkę anhydrytową grubości 5 cm na ogrzewanie podłogowe (rurki 3 cm). Po tygodniu (moja 2 wizyta na budowie po wylaniu) zauważyłem, że widoczne są kontury rurek ogrzewania podłogowego w niektórych pomieszczeniach. Zaniepokoiłem się tym faktem, bo kompletnie się na tym nie znam i stąd moje pytanie: Czy jest to wadliwie wykonana posadzka anhydrytowa, czy może jest to dopuszczalnego dla tego typu wylewki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.11.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Witam, Proszę o poradę wszystkich tych, którzy mają doświadczenie w tej materii, a więc: Tydzień temu firma wylewała mi posadzkę anhydrytową grubości 5 cm na ogrzewanie podłogowe (rurki 3 cm). Po tygodniu (moja 2 wizyta na budowie po wylaniu) zauważyłem, że widoczne są kontury rurek ogrzewania podłogowego w niektórych pomieszczeniach. Zaniepokoiłem się tym faktem, bo kompletnie się na tym nie znam i stąd moje pytanie: Czy jest to wadliwie wykonana posadzka anhydrytowa, czy może jest to dopuszczalnego dla tego typu wylewki?? takie ślady powstają w wyniku wyciskania się powietrza z pod rurek ku powierzchni. Czy jest już twardy? Poza tym nad rurkami masz 5cm czy cała jego grubość wynosi 5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dani102 01.12.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 takie ślady powstają w wyniku wyciskania się powietrza z pod rurek ku powierzchni. Czy jest już twardy? Poza tym nad rurkami masz 5cm czy cała jego grubość wynosi 5cm? Posadzka jest już twarda, a 5 cm to cała grubość wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dani102 03.12.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Nikt więcej w tym temacie nie ma nic do powiedzenia, poradzenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.12.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Nikt więcej w tym temacie nie ma nic do powiedzenia, poradzenia??? rurki sa ułożone co 10-15cm lub więcej. Anhydryt wysycha w krótkim okresie procesu schnięcia. Nad rurkami ze względu na ich chłodniejszą temperaturę, proces ten się wydłuża. Poza tym nad rurkami masz grubość wylewki 3cm, więc temperatura rurki ma wpływ na wylewkę i i jej schnięcie w tym miejscu. Dodatkowo anhydryt jest "białawy", wilgoć na takim tle jest "szarawa" . Jeżeli w tym miejscu wylewka jest równie twarda (jak twarda?), to raczej nic się nie dzieje! Jeżeli jest np. jeszcze wilgotna lub bardzo wilgotna i niezbyt twarda, to kłopot. Nie jestem w stanie, na odległość doprecyzować sytuację z Twoją wylewką. Mam nadzieję, że to wszystko odpowiednio oceni profesjonalista, jeżeli trafisz na takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts