kamelia i milek 29.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) Postanowiliśmy zbudować nasz wspólny dom. Gdzieś gdzie nie będzie korków, marketów, braku miejsca do parkowania, dymów, szczekających psów, sąsiada palącego stare meble. i dostaliśmy piękne miejsce od Boga. .......... four years ago ze starego miejsca chcieliśmy zabrać tylko szklaną oranżerię z winogronami w każdym rogu.i tak rozpoczęło się poszukiwanie projektu... z dużą kotłownią i dachem dwuspadowym. Padło na TK24GL2L. Było szkło i był ładnyale zawsze musi być ale.narady dyskusje tydzień...drugi tydzień...miesiąc....pół rokudla nas nie było dużej kotłowni i jadalnia była oddzielona od salonu i ........wybraliśmy coś podobnego TK12GL1. Podwójny garaż to pomysł z TK24 http://www.budujdom.pl/TK24GL2L-140.htmlhttp://www.budujdom.pl/TK12GL1-97.html nasz dom na Zielonym Wzgórzu taka osobista Kraina SzczęśliwościMy i nasze córkii wszyscy goście przy jednym stolewieczory zimowe przy ogniu w ciepłym domuporanki wiosenne i kawka na tarasienasza miłość dzielona z innymi i pomnażana każdego dniajuż niedługo...NASZ DOMwymarzony prezent od Pana Boga - Twórcy Marzeń Edytowane 29 Listopada 2013 przez kamelia i milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 29.11.2013 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 nasza ostateczna wersja rozmieszczenia pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 30.11.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 marzec 2012 dokumenty ok, pozwolenia na przyłącza, zjazd i budynek. Jedynie warunki przyłącza kanalizacji były dla mnie nie do przyjęcia ale pozostawiłem to na późniejszy etap. Geodeta wyznaczył cztery punkty, resztę sam dotyczyłem. Koparka czas pracy 4,5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 30.11.2013 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 same wykopy robiłem w ramach rekreacji i wypoczynku szpadelkiem (trzeba zaoszczędzić na szalunkach) woda podłączona zawór czerpalny koło studni wodomierzowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 30.11.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 z odpadów złomowych giętarka do strzemion, rozstaw 20x20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 30.11.2013 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 nie dawałem chudziaka pod ławy, zrobiłem tylko podsypkę z piachu 5-10cm, szerokość ławy 0,6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 30.11.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 trochę nudne wiązanie zbrojenia ale się udało i beton zalał ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 30.11.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 przyjechały bloczki i zaczęło się murowanie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.11.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Zaczelismy rownoczesnie ! W marcu 2012 roku. Czy komentarze tu w dzienniku czy planujesz osobny watek? PS. jestem tu jako pierwszy. wygrywam piwo moge sobie wybrac czy moze cos zaproponujecie sami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 01.12.2013 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Komentarze tu jak najbardziej, zapraszamy tam na blogu jeden wpis ale pójdzie do kasacji, wersja forum zdecydowanie lepsza i tu zostajemy. Tak, zaczynaliśmy razem i tropilismy Was od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 01.12.2013 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 ostatnia czynność w 2012r. zasypanie fundamentu piaskiem, wypusty kanalizacji i powietrza do kominka, zagęszczenie skoczkiem przed zimą. I tak sobie leżakował fundament do czerwca 2013r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 01.12.2013 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 czerwiec 2013 tak zastałem fundament w czerwcu. I moje sadzonki przyszłych drzewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.12.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Tak, zaczynaliśmy razem i tropilismy Was od początku I wreszcie wszytsko jasne... to stad wlasnie pewnie ta czkawka i pieczenie uszu od 2 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 03.12.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 tak tak nie było czasu się ujawnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 22.12.2013 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Nie zalewałem chudziaka przed zimą po fundamentach z racji lepszego zagęszczenia piachu. Deszcz i śnieg dobry jak zageszczarka, chociaz i tak ubijałem skoczkiem. Betonu ok 12cm. A poźniej same mury bezproblemowo do nadproży nad dużymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 22.12.2013 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 i w końcu strop nad garażem, belki są ułożone prostopadle do rysunku w projekcie ale to ze względu na powiększenie garażu. Postawiłem słupek pod belką wjazdową i wyszły dwie bramy. Może to i lepiej dwie mniejsze. Nad oknami też wylałem jedną belkę w całości, zwiąże dwa słupki po 60cm. I czekałem na beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 22.12.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 beton na stropie w garażu i dalej układanie stropu nad częscią mieszkalną. Mozna to było zalać w całości ale ze wzgledu na róznice poziomów chciałem mieć betou jak najmniej i jeszcze sprawa wolnego miejsca na rurę kanalizacyjną między wieńcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 22.12.2013 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 było troszeczkę główkowania ze stropem, rozmierzanie tak żeby kominy ładnie mieściły się między belkami teriva. I drobne korekty projektu co do dlugości belek, hmmmm architekt usnął nad kalkulatorem . Może za poźno to pisanie bo to wydażenia z października i wiele szczegółów pomijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelia i milek 22.12.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) przyszła kolej na więźbe..... i tu niestety odpuścilem, cieśle robili to 1,5 dnia koszt 5500zł. z gwoździami. Jest równo tak jak chciałem, moze tylko niepotrzebnie przybijali koncową krokiew i po rozmierzeniu dachówki trzeba ja było przesunąć. ( dla mnie 4 godziny dodatkowej roboty - gwoździe pierścieniowe brrrr ) Miałem położyć membranę Delta Max ale zdecydowałem na Corotop Red Strong. Cena duzo lepsza i właściwie nie żaluje wyboru. Zużyłem 340m2. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez kamelia i milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 22.12.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Fajnie się czyta tak szybkie budowanie.Gratuluje i powodzenia. pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts