Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Arturo72
Ci pasterze, ludzi mają za nic...
Jak to za nic,Rydzyk jako przywódca sekty ma ludzi za bogate zabawki które wytrenował,że mają mu płacić nawet zapozyczając się ;)Podobne sekciarstwo robi Kaczyński ze swoim "suwerenem" bo zamach był :DPonad 30% społeczeństwa jak widać to bezmózgowia jak kibole :D

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jadąc do pracy, mjam fare proboszcza.

Nowy kościół, cały w płytkach z klinkieru.

A sam ksiądz pali w śmieciuchu z dmuchawą, prawdopodobnie odpoadkami z budowy, lub mułem.

Zawsze zadyma z komina z fary.

Chyba nie czyta Gościa Niedzielnego.

Za takie przewinienie, ma nagrodę u samego Lucyfera :p, według GN.

Dobry parafianin mógłby podjechać i pokazać/nauczyć księdza jak należy palić

wydrukowac mu choćby ulotkę i zostawić z portalu czyste-ogrzewanie, to sie może zastanowi i ogarnie

linki dla ciebie, podrzuć na parafię, to się "ksiundz" może ogarnie

wersja mini

http://czysteogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2014/02/czysteogrzewanie-plakat-a4.pdf

wersja szersza, duchowny powinien być wykształcony, czytać potrafi, jak ma ciutkę czasu, to niech to poczyta:

http://czysteogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2014/02/ulotka-instrukcja-krotka.pdf

jak bardziej ambitny i potrafi analizować tekst pisany, to wersja ulotki max:

http://czysteogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2013/01/ulotka_4xA5.pdf

Możesz wydrukować mu wszystko i podrzucić do skrzynki

Jadąc do pracy, mjam fare proboszcza.

Nowy kościół, cały w płytkach z klinkieru.

A sam ksiądz pali w śmieciuchu z dmuchawą, prawdopodobnie odpoadkami z budowy, lub mułem.

Zawsze zadyma z komina z fary.

Chyba nie czyta Gościa Niedzielnego.

Za takie przewinienie, ma nagrodę u samego Lucyfera :p, według GN.

Drogi Kolego,

Dobry pastuch dba o swoją i swoich szefów przyszłość. Dlatego musi sobie zapewnić częste pochowki, bo z tego kasa. Za odwiedziny u ciężko chorych też coś zaliczy. Niektórzy, gdy im powiedziano, że hałas szkodzi, to sobie założyli nagłośnienia, automaty do walenia w dzwonki co godzina itp. rzeczy. A nawet weszli w układy z sieciami i nadajniki przekaźniki na wieżach mają.

Grzech zaniechania popełniasz

tyle gadania o czystym spalaniu i żadnemu nie zależy na poprawie aktualnego stanu, ale każdy pisać może.... w niebo

wydrukuj choć to:

http://czysteogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2013/01/ulotka_4xA5.pdf

i mu podrzuć do skrzynki, może być w kopercie z nadrukiem "parafianin prosi o niezatruwanie okolicy i przynosi rady wielebnemu"

;)

Ja w tonie żartobliwym, ale jak najbardziej poważnie.

Ten ksiądz zwyczajnie może nie wiedzieć,że można palić czyściej i nie trzeba robić zadymy na pół wioski.

Przede wszystkim taniej (to odczuje, potrafią pieniążki liczyć) a to go najbardziej zmotywować powinno.

Podrzucić mu ulotkę, niech ma szansę na podszkolenie i naukę.

Myślę,że dla księdza głos tej "szarej owieczki" powinien mieć znaczenie

zastanowić sie powinien, bo to "jego owieczka" będzie chciała go czegoś nauczyć.

Myślę,że warto spróbować zwrócić uwagę, wysiłek prawie żaden a efekt może przynieść.

No to spróbuj mu powiedzieć, że dzwony walące jak oszalałe co godzinę 50 m od okien, to lekka przesada. Gwarantuję, że jeszcze częstotliwość zwiększy. Walenia.

Bo nie po to 6 lat dawał się ... aby teraz jakiegoś szaraka słuchać.

U mnie, chciał pod samym osiedlem cmentarz zrobić, bo jako budowniczy liczył, że będzie na środku leżał. I nie docierało, że wody podskórne mniej niz 1,5 m., że przepisy mówią swoje. On chciał i ma mu się należeć. Na szczęście daliśmy radę. Ale nie mamy już szans na pochowek wg tej legendy. mnie to osobiście lotto, bo kazałem się spalić i prochy wywalić do kanalizacji. Ale, może to innym przeszkadzać. I prochy w kanalizacji i rytuał.

Nie rozmawiamy o dzwonach a ksiądz też człowiek, jak każdy inny.

Są tacy, z którymi rozmawiać można i znajda się tacy, którzy resztę za pachołków uważać będą i szkoda czasu na rozmowy z takimi.

Spróbować jednak jak najbardziej warto, bo wysiłek mały i cel ważny.

ps.

odnośnie kremacji, popieram, dziadkowie też tak sobie życzyli i miejscem na prochy są np. tzw. kolumbaria a nie studzienki ściekowe

drugi dziadek co prawda życzył sobie rozsypania w morzu... no ale...

sam też bym chciał w przyszłości być skremowanym

Nie rozmawiamy o dzwonach a ksiądz też człowiek, jak każdy inny.

sam też bym chciał w przyszłości być skremowanym

Toś się Panie pompiarzom teraz naraził - wiesz ile z takiego kremowanie "ekosyfu" jest? Jak tak każdy by chciał się skremować i zakaż palenia nie pomoże w temacie czystego powietrza :wave:

Chyba założę temat: "Czy będzie zakaż kremowania?"

A w temacie plebana, to może on światu coś obwiesza, jakieś habemuś czy coś innego? Może wybory jakiem mieli i po werdykcie wici w świat zapuszcza. Przecież jaki wzór katolika nie może sprzeciwiać się woli kościoła i działać na szkodę środowiska? Ja bym jednak przed rozpoczęciem afery dopytał się tego Pan Księdza "co jest"? ;)

Edytowane przez rübezahl

Pomimo popularyzacji energii jądrowej i wodnej oraz biopaliw ponad połowa energii elektrycznej w Stanach Zjednoczonych wytwarzana jest z węgla. Nie zmieni się to, dopóki będzie on powszechnie dostępny i tani - znacznie tańszy niż alternatywne źródła energii.

A u nas pompiarze chcą likwidować kopalnie.. ;)

http://www.paszportdowallstreet.pl/bli%C5%BCsze-spojrzenie-na-czysty-w%C4%99giel

Edytowane przez Alessandro

Gość Arturo72
A u nas pompiarze chcą likwidować kopalnie.. ;)
Pokaż kto gdzieś pisał takiego czy masz jakieś zwidy po zażyciu środków odurzających albo jesteś "suwerenem" PIS,który nie ma własnego rozumu bo zamach był i to wszystko wina Tuska ?Czy wg Ciebie nie ma różnicy między elektrownią zasilaną węglem a kotłownią w domu w którym syf z komina aż się wylewa ? Edytowane przez Arturo72

Nikt nie chce likwidować kopalń, chciałbym aby ludzie, którzy kopcą nieco zaczęli myśleć i przestać palić dziadostwem oraz zacząć spalać węgiel mądrzej! Da się, nie trzeba kopcić. Właśnie wróciłem do domu z pola gdzie smród jak cholera a z kominów ładuje dym jakby nie wiem co tam się spalało. Tymczasem paląc od góry można naprawdę zmienić wiele o czym przekonałem się nakłaniając niektórych w rodzinie do mądrzejszego spalania węgla.