mirekaudi 10.02.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Ja już byłem u takiego gościa co palił w GS zgodnie z DTR,kupował najlepszy węgiel po 1000zł za tone a z komina szła czarna zadyma na 100m,komina zapychał się co 2 tygodnie,po otwarciu kotła ogień leciał do sufitu. Kocioł został przerobiony na DS (jak palnik Wery) i zmniejszony ruszt i zadyma się skończyła. W takim razie naprawcie je wszystkie i będzie po kłopocie. W takim razie przestań palić w salonie, może nie będzie po kłopocie, ale przykład pójdzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 10.02.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Polska syfem w powietrzu stoi. Kiedy inni przekraczają poziomy alarmowe i wprowadza się restrykcje ograniczające zanieczyszczenia w Polsce nawet się nie informuje, ze coś z powietrzem jest nie tak. Chińczycy przy mniejszym zanieczyszczeniu niż u nas chodzą w maseczkach. W naszym grajdole to obciach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 10.02.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Zakonserwujesz się smoło z powietrza to bakterie cie nie ruszą.:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2018 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Mięso wędzone trzyma się dłużej... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 10.02.2018 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 No i ten smak , niedługo święta trzeba peklować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.02.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 A gdzie w tym wszystkim jest baczenie na chorobę zwaną "rak" ?Czy naprawdę uzytkujacy jakiekolwiek paliwa stałe są aż tak bezmyślni I bez wyobraźni ?? Wstyd mi za tych idiotow,że są Polakami...Wolę "uchodźców" po stokroć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2018 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Rozumiem, że już sobie jaką rodzinkę "uchodźców" przygasnąłeś... pod swój dach! Adam M. No!!!W akcie protestu!!! A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 10.02.2018 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Polska syfem w powietrzu stoi. Kiedy inni przekraczają poziomy alarmowe i wprowadza się restrykcje ograniczające zanieczyszczenia w Polsce nawet się nie informuje, ze coś z powietrzem jest nie tak. Chińczycy przy mniejszym zanieczyszczeniu niż u nas chodzą w maseczkach. W naszym grajdole to obciach . Mylisz się kolego. W Krakowie maseczka antysmogowa staje się już powoli normą- widok ludzi z maskami nie robi na nikim wrażenia. Poza tym zgadzam się że Polska syfem w powietrzu stoi. A dlaczego to już temat rzeka. W skrócie 2 najważniejsze punkty: 1. Kotły jak dotąd były poza jakimikolwiek normami-weszły normy więc może się coś zmieni. 2. Paliwo cały czas jest poza kontrolą i poza normami - pali się nadal śmieciami, mułami, mokrym drewnem, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.02.2018 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Rozumiem, że już sobie jaką rodzinkę "uchodźców" przygasnąłeś... pod swój dach! Adam M. No!!! W akcie protestu!!! A.M. Żeby tylko ale to jest tak jak w g... był i g...widział i g...wie a uważa się za g. .Króla W Gliwicach muzulmani czyli wyznawcy Islamu od dziesiatkow lat są normalnościa w dużej ilości ale to nie oni mi zagrażają od lat bo nie robią nic złego ale to idioci Polacy bardziej mi zagrażają i to na co dzień bo to idioci Polacy mnie truja i pomału zabijają. Gdybym miał warunki to z miłą chęcią widziałbym u siebie rodzinę,która ucieka przed wojną.. Nawet wyznawców islamu. Edytowane 10 Lutego 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.02.2018 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 I teraz pytanie,jaki procent Polaków trujący innych swoimi wyziewami z komina to zwykli idioci a jaki procent to celowe działanie terrorystyczne na Polakach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 11.02.2018 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Wolę wdychać wyziewy niż mieć islamski samochód w tyłku. A co do raka to proponowałbym zacząć od parówek za 3.5 w promocji.Z kotłami wystarczy zakazać produkcji poniżej 5 klasy a stare rupiecie i tak same wymrą. Co do paliwa wystarczą jakieś normy jakościowe zakazać tylko czeskiego gówna. Edytowane 11 Lutego 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.02.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 A gdzie w tym wszystkim jest baczenie na chorobę zwaną "rak" ? Czy naprawdę uzytkujacy jakiekolwiek paliwa stałe są aż tak bezmyślni I bez wyobraźni ?? Wstyd mi za tych idiotow,że są Polakami... Wolę "uchodźców" po stokroć... To wypad do Szariatu i nie pluć na swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.02.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Żeby tylko ale to jest tak jak w g... był i g...widział i g...wie a uważa się za g. .Króla W Gliwicach muzulmani czyli wyznawcy Islamu od dziesiatkow lat są normalnościa w dużej ilości ale to nie oni mi zagrażają od lat bo nie robią nic złego ale to idioci Polacy bardziej mi zagrażają i to na co dzień bo to idioci Polacy mnie truja i pomału zabijają. Gdybym miał warunki to z miłą chęcią widziałbym u siebie rodzinę,która ucieka przed wojną.. Nawet wyznawców islamu. Tak samo , jak by babcia miała pulok to by była dziadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.02.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Nie palą,żadnym mułem,mokrym drewnem i śmieciami teraz palą węglem. Użytkownik kotła nie jest tu niczemou winny,pali węglem zgodnie z instruckją gdzie pisze podpalić i nawalić ile się zmieści po czym włączyć dmuchawe (jak jest). Zakazać.Prawo nie działa wstecz.Te wszystkie kopciuch mogą pracować dożywotnio.Kto ich dopuścił do obrotu i dał papierek kocioł ekologiczny niech teraz wymienia na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 11.02.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Wolę wdychać wyziewy niż mieć islamski samochód w tyłku. Szacuje się, że w związku z zanieczyszczaniem powietrza co roku umiera 44 tys. Polaków. Ta liczba ma się nijak do ofiar zamachów. Jak widać to Polak Polakowi najbardziej szkodzi . A co do raka to proponowałbym zacząć od parówek za 3.5 w promocji. Jedyną dopuszczalną rakotwórczą substancją w jedzeniu jest benzopiren - tak to samo co wylatuje z twojego komina. I jest dopuszczalna wyłącznie produktach wędzonych. W tych zarejestrowanych jako tradycyjne może go być 2 razy więcej niż w zwykłych. Stosowanie wszystkich innych substancji, które są uznawane za rakotwórcze jest zakazane. Z kotłami wystarczy zakazać produkcji poniżej 5 klasy a stare rupiecie i tak same wymrą. Co do paliwa wystarczą jakieś normy jakościowe zakazać tylko czeskiego gówna. + katalizatory + filtry cząstek stałych + komputerowy nadzór nad procesami spalania i taki kocioł będzie czysto spalał. A to nie żaden Sci-Fi, przecież w samochodach da się, to czemu nie w kotłach. Inaczej to zwykłe trutki. 1,2 czy 5 klasa jeden kit - kilka blaszek na drodze spalin dołożonych i nagle kotły są czyste - bzdura . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.02.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Za dużo teori umarło tyle bo to bo tamto , a to tylko kotły a nie transport , nikt o transporcie nigdy nie mówi a to zaraza do potęgi , ktoś powie że to tylko sezon grzewczy pokazuje kto truje a to przecież tylko półprawda , wiadomo że jesień i zima to inaczej wygląda konwersa powietrza i to powietrze nie wędruje do góry tak jak latem tylko unosi się nad ziemią , daję głowę że jak by zrobić eksperyment i na gwizdek wszystkie kotły uruchomić to smogu by nie było nawet jak by gumy ludzie palili , poczytajcie o konwersji powietrza zimą i latem to dużo powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.02.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) To wymyśl coś lepszego.5klasa nie stawia zasłony dymnej na cało okolice jak klasa 1 czy 2 czy klasa 0. Berthold dobrze gadasz jak bym wrzucił gume to smogu by nie byko bo się nie che dymić u mnie z gumy. Edytowane 11 Lutego 2018 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 11.02.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Za dużo teori umarło tyle bo to bo tamto , a to tylko kotły a nie transport , ............. Takie bajeczki możesz wciskać kolegom kotlarzom . Praktyka jest taka, że wielomilionowe aglomeracje europejskie jak Berlin, Paryż czy Londyn mają zimą zdecydowanie, wielokrotnie czystsze powietrze niż prowincjonalne miasta Polski. Wyłącznie niska emisja odpowiada, za to że Polska jest jednym z najbardziej zatrutych państw świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.02.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 To zrobić kotły które nie kopcą.To że obecne kotły są obsługiwane zgodnie z DTR i kopcą to nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 ... to nie mój problem. Chciałbyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts