pawel. 26.12.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ale że jak obroniony? Pójdzie większa kasa z naszych portfeli czy co bo nie rozumiem? Nie będzie zgody na likwidacje polskich kopalń tak jak to było ze stocznią szczecińską gdy niemcy zablokowali rządową pomoc dla stoczni, sami inwestując w swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.12.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Nie będzie zgody na likwidacje polskich kopalń tak jak to było ze stocznią szczecińską gdy niemcy zablokowali rządową pomoc dla stoczni, sami inwestując w swoje. Czyli kilkaset związków zawodowych może spać spokojnie. Mam tylko do ciebie jedno pytanie. Jako że ja nie mam zamiaru dokładać 1200zł rocznie do nierentownych kopalń (tyle statystycznie dokłada każdy dorosły Polak), to czy dołożysz również za mnie? A może powinno być tak, że kto chce to niech dokłada, a kto nie to nie. W takim razie dopłać za całą moją rodzinę. Skoro cię stać... Kopalnie już dawno powinny być albo sprywatyzowane, albo zamknięte, innej drogi niema. Inaczej tylko będziemy przeciągać ich agonię i słono za to płacić. Zapłacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 26.12.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Wydaje mi się że gdyby ktoś tym wcześniej sie zainteresował, to dawno można by zrobić aby były rentowne, niestety poprzedniej władzy na tym nie zależało i przez 8 lat nie zrobili w tym kierunku nic. I teraz jest problem. Górnicy muszą się zrzec swoich przywilejów, tak samo nauczyciele. To są pozostałości po poprzednim systemie. Ale nie możemy dopuścić aby zachodnie korporacje przejęły kopalnie bo staniemy się krajem kolonialnym, tylko zamiast diamentów mamy węgiel. W krajach kolonialnych, jest tania siła robocza i bogate złoża, które się czerpie. O to chodzi bogatym krajom UE, aby z Polski czerpać max zyski. To samo chcieli zrobić z Ukrainą, no ale troche im nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 26.12.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Sory ale wiele ludzi buduje swoje domy kilka lat i nic dziwnego że wybierają tanie instalacje c.o. na węgiel. A co do ludzi gorszego sortu to media i partia opozycyjna tak Cię nazwały, nie J.K. Wiem że to nie to forum ale jestem wrażliwy na tematy polityki, dlatego pozwolę sobie na dwa zdania. Swego czasu w Niemczech niemieckie firmy transportowe upadały za sprawą tańszych firm polskich i litewskich. Co zrobił rząd Niemiec.?? Nie cieszyli się że dzięki Polakom mają tańszy transport, nie.!! Stworzyli prawo że każdy pracownik pracujący na terenie ich kraju musi zarabiać 8,5 euro, zmuszając firmy ze wschodu do podniesienia cen. I na nic się zdały protesty polskich firm,ówczesny polski rząd oczywiście nie interweniował bo tak naprawdę nie był to polski rząd tylko rząd niemiecki rządzący Polską. Obecnie w Polsce jest ogromna ilość niemieckich banków i sklepów wielkopowierzchniowych i dlatego taką wrzawę robią Niemcy bo chcą obronić swoje firmy przed tymi podatkami. A że mają w Polsce media i swoją partie polityczną albo i dwie partie to szczekają i utrudniają Polakom rządzenie we własnym kraju. Nie dajmy się zmanipulować kochani rodacy niemieckim mediom i tomaszowi lisowi. A co się dziwisz ... Tuska można było łatwo "kupić" stanowiskiem w "Unii" , synkowi "pomóc" ustatkowac sie , córeczce także ... Nic za darmo nie ma i za te "bonusy" PO pracowało korzyść UE a nie Polski ... Polska jest montownią Niemiec , jest kolonią niemiecką . Tusk i PO tak zrobili prawo aby pensje w PL nie rosły a ... malały .Dzięki śmieciówkom , bez problemowego "importowi" pracowników z Ukrainy pensje maleją zamiast rosnąć ... Banki w Polsce jako jedyne w UE nie płacą podatków w PL albo symboliczne , hipermarkety także ... Niemcy się bogacą , Polska staje się coraz biedniejsza i coraz bardziej zadłużona ... Polska oddaje za grosze Niemcom przemysł a Niemcy za pomocą UE i za pomocą "funduszy" budują nam baseny, lotniska i itd i wszystko co generuje koszty z nie generuje zysku ... Dlatego PIS (Kaczyński) jest niebezpieczny ... Dzieci nie ma , kasa i stanowiska go nie interesują ... Nie ma go czym skorumpować , przekupić ... I to jest tragedia dla Niemiec , bo kończą się czasy drenowania kasy przez banki z PL , tak samo jak hipermarkety ... Jest tak samo "niebezpieczny" jak Orban ... I jest panika ... Te "społeczne" manifestacje KOD , są sponsorowane przez fundację Batorego i jeszcze kilka fundacji , opłacane przez ... banki ... Banki w ciągu roku mają stracić kilka miliardów kasy , więc jest o co walczyć ... A co do ludzi "gorszego sortu" to wystarczy poczytać całą wypowiedź ... Ludzie gorszego sortu dla Kaczyńskiego to ludzie którzy sprzedają / sprzedawali swój kraj za kilka srebrników , donosili na znajomych , działają na niekorzyść kraju i obywateli .. A niestety w PL jest sporo takich ludzi ... PS. Nie głosowałem ani na Dudę ani na PIS ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.12.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Wydaje mi się że gdyby ktoś tym wcześniej sie zainteresował, to dawno można by zrobić aby były rentowne, niestety poprzedniej władzy na tym nie zależało i przez 8 lat nie zrobili w tym kierunku nic. I teraz jest problem. Uważasz że obecna władza się za to weźmie i rozgoni całe te związkowe towarzystwo? Buahaha Ale masz rację, PO nie miała jaj żeby zrobić z tym porządek. Dokładnie tak samo jak jej poprzednicy. Nikt nie chciał przeciąć tego wrzoda i PiS też tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 26.12.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Nie wiem czy to zrobią czy nie, ale jedno jest pewne, nie będą reprezentować niemieckich interesów. Wole nieudolne ale polskie rządy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.12.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Nasi przodkowie palili węglem i żyli po 100 lat. Ciekawe... Chcesz przez to powiedzieć, ze poprzednie pokolenia żyły dłuzej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.12.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ale że jak obroniony? Pójdzie większa kasa z naszych portfeli czy co bo nie rozumiem? Głupiś! Tu chodzi o to, że nie jesteś Polakiem. Polak powinien palić głównie węglem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.12.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Nie wiem czy to zrobią czy nie, ale jedno jest pewne, nie będą reprezentować niemieckich interesów. Wole nieudolne ale polskie rządy. To się przenieś na forum TV Trwam...Tu o węglu rozmawiamy, nie o polityce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 26.12.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 nawiązując do początku tematu , nie nie bedzie zakazu palenia węglem i chwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 26.12.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Liwko,może tu coś zrozumiesz Krótki opis.Akcja filmu salon miedziannika,ogrzewanie listwa grzewcza,w rolach głównych: miedziannik i urządzenia pirometr+zwykły termometr tarczowy z możliwie bezbłędnym pomiarem w miarę możliwości=folia aluminiowa służy do odbicia promieniowania IR. Mierzyłem stół,ściana zewnętrzna,sufit,podłoga,ściana wewnętrzna nośna,kominek(te czerwone kafle),ściana działowa z kuchnią,gdzie akurat gotowano stąd pewnie nieco wyższa temp.,termometr do pomiaru temp. powietrza wiszący na wys. ok .2 m. Oczywiście są to pomiary nie dokładne,mają na celu tylko pokazanie gdzie są oszczędności poprzez ogrzewanie IR. Nie obraź się ale palenie zasypowcem bez bufora z podłogówką,często kończy się przegrzaniem nowego domu,a wynika to z kilku powodów o czym nie będziemy dyskutować,to nie ten wątek Nie porównuj kotła zasypowego bez bufora z ogrzewaniem gazowym czy olejowym,bądź PC,kocioł na pelety,podajnik. To zupełnie inna historia,co prawda podłogówka przejmie chwilowy nadmiar ciepła,ale beton to nie super ocieplony bufor. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 26.12.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 A co się dziwisz ... Tuska można było łatwo "kupić" stanowiskiem w "Unii" , synkowi "pomóc" ustatkowac sie , córeczce także ... Nic za darmo nie ma i za te "bonusy" PO pracowało korzyść UE a nie Polski ... Polska jest montownią Niemiec , jest kolonią niemiecką . Tusk i PO tak zrobili prawo aby pensje w PL nie rosły a ... malały .Dzięki śmieciówkom , bez problemowego "importowi" pracowników z Ukrainy pensje maleją zamiast rosnąć ... Banki w Polsce jako jedyne w UE nie płacą podatków w PL albo symboliczne , hipermarkety także ... Niemcy się bogacą , Polska staje się coraz biedniejsza i coraz bardziej zadłużona ... Polska oddaje za grosze Niemcom przemysł a Niemcy za pomocą UE i za pomocą "funduszy" budują nam baseny, lotniska i itd i wszystko co generuje koszty z nie generuje zysku ... Dlatego PIS (Kaczyński) jest niebezpieczny ... Dzieci nie ma , kasa i stanowiska go nie interesują ... Nie ma go czym skorumpować , przekupić ... I to jest tragedia dla Niemiec , bo kończą się czasy drenowania kasy przez banki z PL , tak samo jak hipermarkety ... Jest tak samo "niebezpieczny" jak Orban ... I jest panika ... Te "społeczne" manifestacje KOD , są sponsorowane przez fundację Batorego i jeszcze kilka fundacji , opłacane przez ... banki ... Banki w ciągu roku mają stracić kilka miliardów kasy , więc jest o co walczyć ... A co do ludzi "gorszego sortu" to wystarczy poczytać całą wypowiedź ... Ludzie gorszego sortu dla Kaczyńskiego to ludzie którzy sprzedają / sprzedawali swój kraj za kilka srebrników , donosili na znajomych , działają na niekorzyść kraju i obywateli .. A niestety w PL jest sporo takich ludzi ... PS. Nie głosowałem ani na Dudę ani na PIS ... Pięknie to opisałeś, cieszę się że coraz więcej Polaków otwiera oczy. Orban jak wygrał wybory w 2010r to opozycja też organizowała protesty. W 2014 roku mimo tej całej zachodniej krytyki pod adresem Orbana, jego partia wygrała wybory drugi raz z rzędu uzyskując 2/3 mandatów w węgierskim sejmie. Wierze że w Polsce będzie podobna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 26.12.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ciekawe... Chcesz przez to powiedzieć, ze poprzednie pokolenia żyły dłuzej ? Oczywiście były okresy że przez epidemię umierali młodzi ludzie ale ogólnie ludzie żyli dłużej. Przynajmniej np moi dziadkowie i ich pokolenie żyło dłużej niż młodsze pokolenia. Przejdź się na cmentarz......62, 63, 66 lat a i koło 55 jest dużo. W mediach tak pieprzą że wydłuża się długość życia usprawiedliwiając podwyższenie wieku emerytalnego tylko że nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.12.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) A możesz mi podać choć jeden znamienny statystycznie dowód potwierdzający Twoje słowa ? W którym to stuleciu średnia długości życia przewyższała obecną ? Jeśli nie znajdziesz (a nie znajdziesz) to zamiast pisać bzdury, przeczytaj choćby podstawy: https://pl.wikipedia.org/wiki/Oczekiwana_dalsza_d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87_trwania_%C5%BCycia Byłaby ta średnia w Polsce nieco lepsza, jednak: Zanieczyszczenia powietrza, pochodzące głównie z niskiej jakości pieców do ogrzewania domów, są zabójcze dla człowieka. Z tego powodu przedwcześnie umiera około 45 tys. osób, a około 10 proc. populacji choruje na astmę. W Krakowie odsetek dzieci chorujących na astmę oskrzelową jest prawie trzykrotnie większy niż w innych regionach kraju. Sześć z dziesięciu najbardziej zanieczyszczonych europejskich miast znajduje się w Polsce. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 27.12.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Co do długości życia, ja mówie o faktach, Ty o teorii która jest tak pisana żeby ukształtować ludzki światopogląd. Idź na stary cmentarz i zobacz ile ludzie żyli, ja byłem i widziałem daty 1884 - 1984 i podobne a teraz.?? Wydłużają wiek emerytalny do 67 lat bo wydłuża się długość życia a prawda jest taka że ludzie odchodzą przed 65 rokiem życia. Może lucząc ogólną światową długość życia to może i ona rośnie ale nie w Polsce z naszym nfz - narodowy fundusz zagłady. Teraz wracając do zakazu o którym dyskutujemy. Czytałem że niby samochody są na którejś niższej pozycji pod względem zanieczyszczania powietrza ale skąd w Polsce ktokolwiek o tym wie.?? Na zachodzie podczas badania technicznego pojazdu są też badane spaliny, u nas tego nie ma, katalizator może usunąć każdy, nikt nie bada emisji spalin z samochodów. Należy zwrócić uwagę jakie są to samochody - złomy z zachodu które tam często nie przechodzą przeglądu ze względu na spaliny a ich remont jest kosztowny - to do Polski. Dlatego nikt nie mówi o samochodach bo to jest w interesie zachodnich krajów żeby sprzedawać te złomy do Polski a nie na złom za mniejsze pieniądze. Trzeba zacząć od węgla bo Polska czerpie z tego największe korzyści. A głupi Polacy się pod tym podpisują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.12.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Pięknie to opisałeś, cieszę się że coraz więcej Polaków otwiera oczy. Orban jak wygrał wybory w 2010r to opozycja też organizowała protesty. W 2014 roku mimo tej całej zachodniej krytyki pod adresem Orbana, jego partia wygrała wybory drugi raz z rzędu uzyskując 2/3 mandatów w węgierskim sejmie. Wierze że w Polsce będzie podobna historia. No proszę, PiSiory wyłażą z szafy. To powiedz mi PiSiorku, co co twoje "błogosławione cyce" zrobią z kopalniami, żebyśmy już nigdy nie musieli do nich dokładać? Zamieniliśmy jedne świnie na drugie, tyle że jeszcze gorsze i ty jesteś z tego zadowolony? Wyłącz TV Republika i nie czytaj Niezależnej. Otwórz oczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 27.12.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Osiem lat rządów Twojej platformy nie przyniosło nic dobrego więc czas na zmiany. Póki co nie krytykuj bo dopiero zaczęli rządzić, czas na ocenę będzie za nie całe 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.12.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Osiem lat rządów Twojej platformy nie przyniosło nic dobrego więc czas na zmiany. Póki co nie krytykuj bo dopiero zaczęli rządzić, czas na ocenę będzie za nie całe 4 lata. Nie rządzić a rozpierdalać, taka delikatna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 27.12.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Co do długości życia, ja mówie o faktach, Ty o teorii która jest tak pisana żeby ukształtować ludzki światopogląd. Idź na stary cmentarz i zobacz ile ludzie żyli, ja byłem i widziałem daty 1884 - 1984 i podobne a teraz.?? Wydłużają wiek emerytalny do 67 lat bo wydłuża się długość życia a prawda jest taka że ludzie odchodzą przed 65 rokiem życia. Może lucząc ogólną światową długość życia to może i ona rośnie ale nie w Polsce z naszym nfz - narodowy fundusz zagłady. Teraz wracając do zakazu o którym dyskutujemy. Czytałem że niby samochody są na którejś niższej pozycji pod względem zanieczyszczania powietrza ale skąd w Polsce ktokolwiek o tym wie.?? Na zachodzie podczas badania technicznego pojazdu są też badane spaliny, u nas tego nie ma, katalizator może usunąć każdy, nikt nie bada emisji spalin z samochodów. Należy zwrócić uwagę jakie są to samochody - złomy z zachodu które tam często nie przechodzą przeglądu ze względu na spaliny a ich remont jest kosztowny - to do Polski. Dlatego nikt nie mówi o samochodach bo to jest w interesie zachodnich krajów żeby sprzedawać te złomy do Polski a nie na złom za mniejsze pieniądze. Trzeba zacząć od węgla bo Polska czerpie z tego największe korzyści. A głupi Polacy się pod tym podpisują. Szanowny Panie Pawle Czymś innym jest widok po widnokrąg (prawdziwy), a czymś całkiem zgoła innym widok krawędzi grajdołka. Co byś nie naopowiadał, to musisz wiedzieć, że oczywiście jakaś grupka żyła długo, ale ile ich potomków zeszło znacznie wcześniej, niż ci się wydaje. Do nie dawna jeszcze - jakieś 70 lat do tylu szereg kobiet umierało w wieku rozrodczym, na gorączkę popołogową na przykład. Poszperaj w danych rodzinnych, to się dowiesz, ile dzieci zmarło w pierwszych latach swojego życia. Oczywiście pozostały osobniki najsilniejsze. Ale licząc statystycznie, to średnia życia była znacznie, znacznie niższa. Zatem znalezienie "matuzalemów" na cmentarzach nie oznacza, że wszyscy tak długo żyli. Dużo zdrowia i wielu lat życia życzę poświatecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 27.12.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Osiem lat rządów Twojej platformy nie przyniosło nic dobrego więc czas na zmiany. Póki co nie krytykuj bo dopiero zaczęli rządzić, czas na ocenę będzie za nie całe 4 lata. Ma Pan rację. Czas na zmiany. Już czas najwyższy, bo przy takim tempie rozpi...duchy to za trzy lata nie bardzo będzie już co rozpirzać. Przecież do przejęcia pozostało już niewiele: - rzecznik praw obywatelskich - rada polityki pieniężnej - rzecznik praw dziecka - część samorządów - Episkopat. W tym ostatnim przypadku pewnie nawet p. "marszałkowi" K. od pomidorow będzie trudno, ale przy wrednocie wrodzonej da radę. Zabierze głos Polakowi i z K'15 przegłosują wszystko. A później tylko ostatni skok: na Vaticano i świat zbawiony. w nowym cesarstwie Yaro Pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts