fotohobby 27.12.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Co do długości życia, ja mówie o faktach, Ty o teorii która jest tak pisana żeby ukształtować ludzki światopogląd. Idź na stary cmentarz i zobacz ile ludzie żyli, ja byłem i widziałem daty 1884 - 1984 i podobne a teraz.?? Wydłużają wiek emerytalny do 67 lat bo wydłuża się długość życia a prawda jest taka że ludzie odchodzą przed 65 rokiem życia. Może lucząc ogólną światową długość życia to może i ona rośnie ale nie w Polsce z naszym nfz - narodowy fundusz zagłady. Rozumiem, ze statystyki GUSu są mniej miarodajne, od Twojego przejścia sie na cmentarz i obserwowania grobów :lol: Faktycznie,, dość trudno znaleźć na grobowcu datę 1950-2050 Może napisz jakas pracę na ten temat, sprzedasz to w mediach i trochę zarobisz Tylko sprawdź najpierw, ilu stulatków żyło w Polsce w 1980, a ile żyje w 2015.... Ja rozumiem, ze można mieć ciasny światopogląd, ale to, co Ty przedstawiasz, to juz mała przesada.... Edytowane 27 Grudnia 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk1953 27.12.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Osiem lat rządów Twojej platformy nie przyniosło nic dobrego więc czas na zmiany. Póki co nie krytykuj bo dopiero zaczęli rządzić, czas na ocenę będzie za nie całe 4 lata. Wiesz co obiecywali , tu masz co ci proponują. http://biznes.newsweek.pl/barborka-ogromne-straty-polskich-kopaln,artykuly,375132,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 27.12.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Wiesz co obiecywali , tu masz co ci proponują. http://biznes.newsweek.pl/barborka-ogromne-straty-polskich-kopaln,artykuly,375132,1.html Sorry ale nie będę czytał artykułu newsweek'a. Upolityczniłem trochę ten temat Platforma sprzedawała Polskę przez 8 lat. Afera za aferą i z żadnej afery nie były wyciągane jakieś konsekwencje. Po aferze podsłuchowej miałem nadzieje że tusk chociaż sienkiewicza wywali, oczywiście tak się nie stało. Kolesiostwo brało górę nad przyzwoitością. Dla przykładu w PISie była afera madrycka - politycy zamieszani w tą aferę odrazu wylecieli z partii. Siedzicie przed tv i łykacie te bluźnierstwa i ataki na Polskę. Śmieszny KOD finansowany przez fundacje batorego, która z kolei finansowana jest przez żydów organizuje manifestacje bo demokracja zagrożona. A gdzie byli ci obrońcy demokracji jak sądzili autora strony AntyKomor, jak wpadli do redakcji Wprost - to był atak na demokracje i wolność słowa. Dlaczego nikt nie protestował jak podwyższali wiek emerytalny, jak zabrali połowę pieniędzy z ofe.... To jest poprostu śmieszne, cały ten kod, manifestacje. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to albo ma w tym wszystkim jakiś interes albo jest podatny na medialne manipulacje (żeby nie powiedzieć "głupi") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 27.12.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Sorry ale nie będę czytał artykułu newsweek'a. Upolityczniłem trochę ten temat Platforma sprzedawała Polskę przez 8 lat. Afera za aferą i z żadnej afery nie były wyciągane jakieś konsekwencje. Po aferze podsłuchowej miałem nadzieje że tusk chociaż sienkiewicza wywali, oczywiście tak się nie stało. Kolesiostwo brało górę nad przyzwoitością. Dla przykładu w PISie była afera madrycka - politycy zamieszani w tą aferę odrazu wylecieli z partii. Siedzicie przed tv i łykacie te bluźnierstwa i ataki na Polskę. Śmieszny KOD finansowany przez fundacje batorego, która z kolei finansowana jest przez żydów organizuje manifestacje bo demokracja zagrożona. A gdzie byli ci obrońcy demokracji jak sądzili autora strony AntyKomor, jak wpadli do redakcji Wprost - to był atak na demokracje i wolność słowa. Dlaczego nikt nie protestował jak podwyższali wiek emerytalny, jak zabrali połowę pieniędzy z ofe.... To jest poprostu śmieszne, cały ten kod, manifestacje. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to albo ma w tym wszystkim jakiś interes albo jest podatny na medialne manipulacje (żeby nie powiedzieć "głupi") Szanowny Panie Pawle, ponieważ od ćwierć wieku w Polsce jest demokracja i wolność, to może Pan mówić i pisać co chce. Może Pan nawet głosić poglądy, że Ziemia jest płaska i inne bzdury. Rozumiem, że jest Pan zwolennikiem leczenia syfilisu pudrem. Też można. Jedna tylko wielka prośba: nazwy narodowości pisze się z dużej litery. A na koniec - skoro Pan takim antysemitą drobne pytanie: Czy wie Pan może, z kim się np. babcia puścić mogła? Udanych poświętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 27.12.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Różnimy się tym że ja swoją teorie poparłem jakimiś faktami, Pan tylko złośliwościami, zero faktów. Co do przejęcia rzecznika praw obywatelskich itp, o czym pisał Pan wcześniej to dla każdego myślącego człowieka wiadome jest że nawet prokuratura która powinna być niezależna jest obsadzona ludźmi z rządzącego środowiska politycznego i tak się dzieje po każdej zmianie władzy, począwszy przez trybunał konstytucyjny przez każdą instytucję. Dowód: sądzili Pana Kamińskiego. Ostatnim razem sędzia prowadzący sprawę powinien być wybrany losowo, tak nie było. Mimo że poprzedni wyrok był uniewinniający to wybrany konkretny sędzia do tej sprawy wydał wyrok skazujący na 3 lata, a później pół roku myśleli co napisać w uzasadnieniu tego wyroku no i kilka dni przed wyborami opublikowali ten wyrok. Przykład tej sprawy pokazuje na upolitycznienie nawet wymiaru sprawiedliwości za czasów platformy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.12.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Idż sobie na te tematy pogadać do odpowiedniego wątku. Tak będziesz mógł mówić o faktach - nagrobkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Temat wątku to " Czy będzie zakaz palenia węglem??"A Wy tymczasem zastanawiacie się tutaj - kto co spieprzył, kto spieprzy czy kto może coś spieprzyć...Dla mnie stara i nowa ekipa nie różnią się wiele.I jedni i drudzy ostro zajmują się walką "o swoje", co, niestety, WCALE nie znaczy - że też o moje.Fakt!Są skuteczni. Większość mają to robią co chcą.Ale...Wart Pac pałaca. A co do węgla...Mnie wszystko jedno czy kopalnie padną czy nie.Skoro TUTAJ można go kupić TANIEJ jak ten nasz - rodzimy - to będzie się nim palić!Czy będzie zakaz palenia węglem?- NIE!Po prostu....W kraju, gdzie większość chałup jest z cegły pełnej i kamienia polnego, o ścianach po 50cm i zapotrzebowaniu na ciepło rzędu 150W/m2 inaczej jak WĘGLEM ogrzać się tego nie da!. Zresztą... TAK były budowane.Trzeba by zapuścić spych jaki a potem postawić to wszystko na nowo.A na to to nas nie stać... Teoretycznie....Jest WIELE technologii wysokowydajnych i nie szkodzących środowisku.Ale się ich nie wdraża, bo ZAWSZE jakiś "wielki" dostałby przez to po kieszeni, wiec ustanowione status quo jest kultywowane.Do tego...- Nasza chata z kraja...- Po nas choćby potop...- Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania....A od czasu... Kupą mości Panowie i Bij kto w Boga wierzy! Poczytajcie sobie choćby TEN wątek od jakiegoś kawałka wstecz.Każda z takich postaw ma swoich orędowników...Sporo wody jeszcze upłynie zanim zaczniemy myśleć szerzej niż w kategoriach zaściankowych.Więc ja , tymczasem, palę tym, co mogę tanio kupić.Czasem drewnem, czasem węglem...Umiem te paliwa spalać najlepiej, jak się da w warunkach, jakie mam.Paliłbym i oponami, BO SIĘ DA NIMI CZYSTO PALIĆ, ale zbyt wiele wysiłku kosztowałoby mnie skonstruowanie dla nich paleniska - w przydomowym warsztacie.Dłubię tymczasem własny układ taniego sytemu grzewczego.No, taniego w eksploatacji!A przy okazji takiego, który nie zanieczyszcza.Na ten sezon jeszcze nie zdążyłem go uruchomić, ale w przyszłym węgla i drewna chyba już palić (i kupować) nie będę musiał. Pozdrawiam Świątecznie i Noworocznie orędowników każdej opcji!Przecież WASZE prawdy są najprawdziwsze!Szkoda tylko, że nieco różnią się między sobą... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Istnieje "coś takiego" jak TERMOMODERNIZACJA starych chałup.Powinna być wspierana, a tam, gdzie już prawie nic nie widać na 50m nawet dotowana.WTEDY dopiero, jak zapotrzebowanie na ciepło zostanie ograniczone tak z pięć razy (bo się da) spalanie tego, co się spala zmniejszy się też pięć razy.Prosto, tanio, nikogo się z rynku "nie wycina", skutek szybki... Tylko...KOMU na tym zależy?Tłuką się o kasę, wpływy, jakieś WŁASNE prawdy udowadniają...A problem jest jaki był i nic się nie zmieni. Adam M. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 27.12.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dłubię tymczasem własny układ taniego sytemu grzewczego. Niech zgadne OP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 27.12.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Tylko... KOMU na tym zależy? Tłuką się o kasę, wpływy, jakieś WŁASNE prawdy udowadniają... A problem jest jaki był i nic się nie zmieni. Adam M. Nie dokońca się z tym zgodzę. W latach rządów PISu mieliśmy pkb ponad 6%. Teraz będzie podobnie bo np te słynne 500zł na dziecko sprawi że ludzie te pieniądze wydadzą, ktoś kupi nowy odkurzacz, rodzina z dziećmi pójdzie częściej do kina itp i ten pieniądz będzie krążył ożywiając całą gospodarkę. Gospodarka będzie rosła w siłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 27.12.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Mały Kazio - ekonomista. A idioci studiują, uczą się, a Kazio wie. Oświecony przez prezesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 27.12.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 . Gospodarka będzie rosła w siłe. A patologia będzie się rozwijała jeszcze szybciej ... Jest sporo rodzin gdzie żadne z rodziców nie pracuje i nigdy nie pracowało , a dzieci mają 6-10 ... Na alkohol i papierosy zawsze kasa jest , bo i mops , różne zasiłki , zapomogi , i itd ... Dzieciaki i tak nie znają słowo czekolada ,bo szkoda kasy na takie pierdoły jak można kupić buzuna ... Teraz takie rodziny będą promowane. 10 dzieciaków czyli 5000zł na rękę + dodatki , bonusu , zapomogi i sądzę że będzie z 6-7 tys na rekę ... Dzieciaki będą miały "wzorzec" że nie ma sensu pracować ani uczyć się bo państwo DA , bo się NALEŻY ... Ta kasa powinna iść na np. wyżywanie w szkołąch/przedszkolach/źłobkach , tak aby to Państwo za to płaciło i odciążyło rodziców , tak samo jak Państwo mogło by robić wyprawki dla dzieci do szkoły i itd , zakup tabletów edukacyjnych dla szkół i dzieci aby można było dzieciaki odciążyć , bo sam widzę jakie ciężkie mają tornistry moje dzieciaki i itd ... Albo jeszcze inaczej. Dodatkowa możliwość odliczenia sobie od podatku dzieci , wyższa niż obecnie ... Tak aby promować normalnych ludzi a nie patologię ... Rozdawnictwo mamy w Niemczech i Anglii , gdzie setki tysiecy arabów się pcha , bo socjal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 " W latach rządów PISu mieliśmy pkb ponad 6%. Teraz będzie podobnie bo np te słynne 500zł na dziecko sprawi że ..." Nawet jakby napisali, ze 60% to ja jakoś tego nie czuję.Ciekawe - czemu?A te 500zł sprawi, ze tatuś z mamuśką, a raczej tatuś z chwilową konkubiną czy mamuśka z chwilowym gachem sprawią sobie jeszcze dwójeczkę i na wódeczkę wtedy zawsze im starczy!A do mnie te dzieciaki, co już są i same chodzić umieją, zapukają i zapytają czy dałbym im może trochę chleba, bułkę czy coś... Jak jeszcze mieszkałem w mieście (bo teraz mieszkam na pustyni, no, na Błędowskiej...) bywało, ze pukały do mnie takie dzieciaki.Starsza siostra (na oko z 8-9lat) z młodszym bratem, za rączkę...Smutne, grzeczne, wylęknione...Zaprosiłem, nakarmiłem, ... pogadałem...Dzieci jak dzieci.Ufne.Opowiedziały, ze teraz mama zwykle "niedysponowana" i zadbać o nie jej trudno.Inaczej było, jak pracowała, ale ją wyrzucili bo firma padła.Pół bloku te dzieci zawsze dokarmiało.Pieniędzy nie chciały NIGDY!!!(bo jakby miały, toby mama na "lekarstwo" zabrała/wydała a po nim jej zwykle gorzej jest...) To ja się k.u.r.w.a pytam!TAKIEGO KRAJU chcemy?TAKICH REALIÓW?!!! Może komuna była zła...Może i najgorsza w świecie, ale...Młoda, romantyczna panienka do parku swobodnie wieczorem wyszła na księżyc popatrzeć - i nic jej nie groziło, dzieci głodne do drzwi nie pukały, WSZYSTKIM łebkom mleko z bułką na dużej przerwie na chama w pysk pchano!Kolonie były.Nie było łebka (obojętne z bogatej czy biednej rodziny) co by morza i gór na własne oczy nie widział! Żyłem w takim kraju!Uczyłem się w TAMTYCH szkołach! Zmieniło się...Podobno - jest lepiej. Tylko ja coś tego dostrzec nie potrafię...Pewnie wzrok mi się psuje na starość...Nie podniecam się - czy PIS, czy PO czy inny bies.Ale szlag mnie trafia, ze doprowadzono do tego, aby dorosły człowiek nie zawsze na chleb dla rodziny zarobił... Pamiętam całkiem dobrze TELEWIZJĘ.Był i teatr, i kryminał, czasem dobry film puścili.Sporo ciekawych rzeczy o nauce i świecie tam pokazywali...A teraz - pampers, korrega tabs, proszki do prania, suplementy i - kup sobie nowe auto!Reklam 50 minut a pożal się Boże - programu z 10 na godzinę. Prawda!Wychowywali społeczeństwo kładąc im do łba to, co chcieli.Zawsze tak rząd robił. Każdy.Ale teraz wychowują konsumentów, biorców kredytów i bydło do orżnięcia.A naród jak barany - wgapiony w ekstazie w ekran, podniecony KODem, Trybunałem, Lasami nocą i tym kto kogo z krzesła wysadził. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 "Niech zgadne OP" Chodzi Tobie o podłogowe?Pudło!Mam żeliwiaki w grawitacji.Takie były i takie zostaną.Ja im tylko źródełko "darmowego" ciepła dorabiam.Takie bezobsługowe i najekologiczniejsze na świecie.Na deszczówkę... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.12.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 " W latach rządów PISu mieliśmy pkb ponad 6%. Teraz będzie podobnie bo np te słynne 500zł na dziecko sprawi że ..." Nawet jakby napisali, ze 60% to ja jakoś tego nie czuję. Ciekawe - czemu? A te 500zł sprawi, ze tatuś z mamuśką, a raczej tatuś z chwilową konkubiną czy mamuśka z chwilowym gachem sprawią sobie jeszcze dwójeczkę i na wódeczkę wtedy zawsze im starczy! A do mnie te dzieciaki, co już są i same chodzić umieją, zapukają i zapytają czy dałbym im może trochę chleba, bułkę czy coś... Jak jeszcze mieszkałem w mieście (bo teraz mieszkam na pustyni, no, na Błędowskiej...) bywało, ze pukały do mnie takie dzieciaki. Starsza siostra (na oko z 8-9lat) z młodszym bratem, za rączkę... Smutne, grzeczne, wylęknione... Zaprosiłem, nakarmiłem, ... pogadałem... Dzieci jak dzieci. Ufne. Opowiedziały, ze teraz mama zwykle "niedysponowana" i zadbać o nie jej trudno. Inaczej było, jak pracowała, ale ją wyrzucili bo firma padła. Pół bloku te dzieci zawsze dokarmiało. Pieniędzy nie chciały NIGDY!!! (bo jakby miały, toby mama na "lekarstwo" zabrała/wydała a po nim jej zwykle gorzej jest...) To ja się k.u.r.w.a pytam! TAKIEGO KRAJU chcemy? TAKICH REALIÓW?!!! Może komuna była zła... Może i najgorsza w świecie, ale... Młoda, romantyczna panienka do parku swobodnie wieczorem wyszła na księżyc popatrzeć - i nic jej nie groziło, dzieci głodne do drzwi nie pukały, WSZYSTKIM łebkom mleko z bułką na dużej przerwie na chama w pysk pchano! Kolonie były. Nie było łebka (obojętne z bogatej czy biednej rodziny) co by morza i gór na własne oczy nie widział! Żyłem w takim kraju! Uczyłem się w TAMTYCH szkołach! Zmieniło się... Podobno - jest lepiej. Tylko ja coś tego dostrzec nie potrafię... Pewnie wzrok mi się psuje na starość... Nie podniecam się - czy PIS, czy PO czy inny bies. Ale szlag mnie trafia, ze doprowadzono do tego, aby dorosły człowiek nie zawsze na chleb dla rodziny zarobił... Pamiętam całkiem dobrze TELEWIZJĘ. Był i teatr, i kryminał, czasem dobry film puścili. Sporo ciekawych rzeczy o nauce i świecie tam pokazywali... A teraz - pampers, korrega tabs, proszki do prania, suplementy i - kup sobie nowe auto! Reklam 50 minut a pożal się Boże - programu z 10 na godzinę. Prawda! Wychowywali społeczeństwo kładąc im do łba to, co chcieli. Zawsze tak rząd robił. Każdy. Ale teraz wychowują konsumentów, biorców kredytów i bydło do orżnięcia. A naród jak barany - wgapiony w ekstazie w ekran, podniecony KODem, Trybunałem, Lasami nocą i tym kto kogo z krzesła wysadził. Adam M. Oj chyba trochę idealizujesz swoją młodość , ja też troche rzeczy Z PRL pamiętam , i nie było tak różowo jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.12.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Nie dokońca się z tym zgodzę. W latach rządów PISu mieliśmy pkb ponad 6%. . Taaaa... A za Gierka byliśmy 8-mą gospodarką świata... Kto chciał, ten wierzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 " i nie było tak różowo jak piszesz. " Bywało, ze nie było...Spokojna Twoja roczochrana!Mam jeszcze pamięć jako-taką.Też pałą oberwałem...Było... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 "...W latach rządów PISu mieliśmy pkb ponad 6%. ." Pamiętasz jaki pkb mieli wtedy Chińczycy? Unia im nie dyktowała co mają robić... dotacji nie mieli... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 27.12.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Szanowny Panie Pawle, ponieważ od ćwierć wieku w Polsce jest demokracja i wolność, to może Pan mówić i pisać co chce. Może Pan nawet głosić poglądy, że Ziemia jest płaska i inne bzdury. Rozumiem, że jest Pan zwolennikiem leczenia syfilisu pudrem. Też można. Jedna tylko wielka prośba: nazwy narodowości pisze się z dużej litery. A na koniec - skoro Pan takim antysemitą drobne pytanie: Czy wie Pan może, z kim się np. babcia puścić mogła? Udanych poświętach.[/quote ale co byś na niego nie napisał to ten cały KOD to faktycznie sztuczny twór a nie jakas oddolna organizacja , zwykli ludzie mają to w dupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tob 27.12.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 berthold61, cóż tak się porobiło, iż jestem takim zwykłym, zwyczajnym człowiekiem, masz jakieś upoważnienie aby tak wielkiej społeczności przypisać en bloc osobiste zapatrywania, po co zaraz tak ex katedra, więcej skromności, to jeszcze nikomu nie zaszkodziło.Póki co możemy jeszcze artykułować swoje poglądy, więc jeżeli musisz, opowiedz się za czym chcesz, ale innym daj spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts