gondoljerzy 08.01.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Sądzę,że wyborca Naczelnika się odezwał A jakie to ma znaczenie w dyskusji? P.S. Błędny osąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.01.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 A jakie to ma znaczenie w dyskusji? P.S. Błędny osąd. W odniesieniu do tego co pisały dwiecegly,że pakujacy węgiel do nowych domów,budujący domu jak ich nie stać, są tak samo bezmyślni jak i wyborcy PIS-u czyli Naczelnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2016 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 WIDZIELIŚCIE kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn?CZULIŚCIE kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn?Wąchaliście kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn?Smakowaliście kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn?Można jeszcze o dotyku... Ciepło - jest a bezno(a)pirynu NIE MA! Pitolicie o tym paleniu.Jakby było co nie tak - toby było czuć! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.01.2016 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) WIDZIELIŚCIE kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn? CZULIŚCIE kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn? Wąchaliście kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn? Smakowaliście kiedyś ciepło lub benzo(a)piryn? Można jeszcze o dotyku... Ciepło - jest a bezno(a)pirynu NIE MA! Pitolicie o tym paleniu. Jakby było co nie tak - toby było czuć! Adam M. Zapraszam do mnie na wieś,poczujesz i zobaczysz to o czym piszesz. W centrum Gliwic przez 43 lata nie czuć było i nie widac tego bylo o czym piszesz. Gliwice to 230tys.mieszkańców i arteria glowna z tirami przez centrum a obecna wieś 2000 mieszkańców i smród niesamowity od kominów. Wiesz o czym piszesz czy tylko balamuty w Twoim stylu ? Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2016 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Na Placu Mlecznym mieszkałem...TAK!W Gliwicach, w których się tez urodziłem!To - tak na marginesie...Ironii nie rozpoznajesz?Wyborcy PISu ciepło rozpoznają a benzo(a)piryne - nie.Zakazu palenia węglem - nie będzie! Czytam ten wątek (kilka innych tez).Bicie piany...Tu NIKT nie myśli na 20 lat naprzód, bo taki "horyzont" zdarzeń ma w... (no, takie niedopowiedzenie).Tu się myśli w skali kadencji.Po nas - choćby potop!I tak od lat... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 09.01.2016 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 oby był ten zakaz: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/najbardziej-rakotworcze-miasta-w-polsce/r8kp2e W mieście to jeszcze jakoś ujdzie. Ciekawe kiedy ktoś zrobi badania na substancje w powietrzu pod miastem... Tu dopiero jest tablica Mendelejewa. Można niektóre substancje bezpośrednio z powietrza wydobywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.01.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 W mieście to jeszcze jakoś ujdzie. Ciekawe kiedy ktoś zrobi badania na substancje w powietrzu pod miastem... Tu dopiero jest tablica Mendelejewa. Można niektóre substancje bezpośrednio z powietrza wydobywać dokładnie. dzisiaj w okolicach domków jednorodzinnych wokół Rybnika jest doskonała okazja, żeby poczuć czym to pachnie. jak wracam do domu to domownicy po zapachu kurtki są w stanie stwierdzić czy podróżowałem piechotą czy samochodem. dla własnego zdrowia chyba lepiej podróżować samochodem o tej porze roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 09.01.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Witam. Jak szanowne grono ekologów,widzi jako palacze tytoniu benzo(a)piren. Czyż nie trujecie siebie i innych w mniejszym stopniu i jakoś nikomu to nie przeszkadza=cóż to była za awantura parę lat temu z zakazem palenia w restauracjach i jakoś nikt z tego powodu nie zbankrutował. Jakoś nikt nie zastanawia się nad wędzonymi produktami=żrecie go i co pyszne,nikomu nie przeszkadza? Przykładów mnóstwo,poszukajcie sami. Dyskusja wasza zaczyna przyjmować formę debaty sejmowej. Adam jedź dalej ,dobrze ci idzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.01.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Witam. Jak szanowne grono ekologów,widzi jako palacze tytoniu benzo(a)piren. Czyż nie trujecie siebie i innych w mniejszym stopniu i jakoś nikomu to nie przeszkadza=cóż to była za awantura parę lat temu z zakazem palenia w restauracjach i jakoś nikt z tego powodu nie zbankrutował. Jakoś nikt nie zastanawia się nad wędzonymi produktami=żrecie go i co pyszne,nikomu nie przeszkadza? Przykładów mnóstwo,poszukajcie sami. Dyskusja wasza zaczyna przyjmować formę debaty sejmowej. Adam jedź dalej ,dobrze ci idzie. Pozdrawiam. w moim najbliższym otoczeniu nikt nie pali. kiedy ktoś pali w miejscu publicznym i naraża moje dziecko to go upominam. mam poglądy wolnościowe i wolnorynkowe, politycznie zapewne podobne do adama, ale wg mnie nasza wolność kończy się tam gdzie zaczyna się krzywda innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 "ale wg mnie nasza wolność kończy się tam gdzie zaczyna się krzywda innych. " Prawie, że prawda, ale...ZAWSZE jakieś działanie jednych powoduje (powodowało i będzie powodowało) krzywdę innych.Wniosek?- Wolność to taka piękna iluzja... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 cóż to była za awantura parę lat temu z zakazem palenia w restauracjach i jakoś nikt z tego powodu nie zbankrutował. Bingo! Więc nie ma na co czekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.01.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 "ale wg mnie nasza wolność kończy się tam gdzie zaczyna się krzywda innych. " Prawie, że prawda, ale... ZAWSZE jakieś działanie jednych powoduje (powodowało i będzie powodowało) krzywdę innych. Wniosek? - Wolność to taka piękna iluzja... Adam M. jasne, ale są sprawy czarne, białe i pomiędzy. kwestia stosowania paliw stałych w nowych domach w obecnej sytuacji jest proste do rozwiązania i na pewno zatrzymałoby albo polepszyło jakość życia wszystkich obywateli, nie odbiera się w tym przypadku nikomu praw nabytych, więc nie ma problemu ani kosztów dla Państwa. gdyby tak do tego obniżyć podatki... rozmarzyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Obniżyć podatki, zlikwidować biurokrację, zamknąć niepotrzebne ministerstwa, zwiększyć armię i doposażyć policję, dać obywatelowi się bogacić i decydować samemu o sobie... Tak!Był i taki program...No, ale... głupia większość wybrała inaczej.No to ma i niech się cieszy! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.01.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Obniżyć podatki, zlikwidować biurokrację, zamknąć niepotrzebne ministerstwa, zwiększyć armię i doposażyć policję, dać obywatelowi się bogacić i decydować samemu o sobie... Tak! Był i taki program... No, ale... głupia większość wybrała inaczej. No to ma i niech się cieszy! Adam M. a to fakt. głupia większość zawsze wybiera tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grammorin 09.01.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Czy ktoś mógłby podsumować temat dla mnie? Chciałbym wiedzieć jak to w końcu będzie z tym zakazem. Szczególnie interesuje mnie sytuacja Gdańska. Odnośnie zakazu w krakowie - wiem że zakazano także drewna, czy to oznacza że pellet był również zakazany? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Grammorin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Zapraszam do mnie na wieś,poczujesz i zobaczysz to o czym piszesz. W centrum Gliwic przez 43 lata nie czuć było i nie widac tego bylo o czym piszesz. Gliwice to 230tys.mieszkańców i arteria glowna z tirami przez centrum a obecna wieś 2000 mieszkańców i smród niesamowity od kominów. Wiesz o czym piszesz czy tylko balamuty w Twoim stylu ? Ale czy ktoś kazał Ci budować się na tej wsi? Cały dom przemyślałeś, ale o lokalizacji zapomniałeś pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ale czy ktoś kazał Ci budować się na tej wsi? Cały dom przemyślałeś, ale o lokalizacji zapomniałeś pomyśleć. No niestety wokoło całych Gliwic na porządku dziennym są takie smierdziele jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 GrammorinMówisz - masz! Puki nie nauczymy się ( no, Wy nie nauczycie się - bo ja umiem) palić wodą, będziemy palić węglem, bo na nim śpimy, w odróżnieniu od większości krajów Europy.Spalając ten węgiel uwalniamy pyły zawieszone, CO2, siarkę, tlenki azotu i różne świństwa w ilościach, w porównaniu do wybuchających wulkanów - niemierzalnych.Węgiel jednak kosztuje a śmieci się ma - to zwykle palne śmieci się spala uwalniając j/w + benzo(a)piryny.Wtedy nie bardzo da się wychodzić na spacery, bo wraca się brudnym i podtrutym.Siedzenie w domu też niewiele zmienia, tyle ze zwykle jest tam cieplej jak poza domem.Domów starych jest więcej jak nowobudowanych.Jak ktoś sobie gaz czy pompę ciepła postawi do grzania NOWEGO domu to wpada z pazurami na tych, co tego nie zrobili, bo chciałby mieć i ciepło i kryształowo czyste powietrze.No ale... kominek sobie przecież buduje, bo jakże tak - bez kominka...Ale w nim NIE PALI (bo jest ekoludkiem) lub jedynie okazjonalnie i drewnem suszonym od dziesięciolecia! (jakby to co miało zmienić).Za to ci na starówkach ( Gdańska taką ma) mają wredniala-konserwatora zabytków, który ani ocieplić budy styropianem nie pozwoli ani kasy na gaz nie da a segmentu zewnętrznego powietrznej pompy ciepła na elewacji powiesić nie pozwoli!!!No wiec - w dupie jesteśmy!Ale..I tam VOX POPULI - VOX DEI to politykierzy (te kmioty co ich wybrano) dla przypodobania się tym co bogatszym, bardziej władnym (bo co im zrobi nabywca woreczka węgla dziennie z Żabki na rogu?) wymyślactwo takie uprawiają - żeby ZAKAZAĆ palenia węglem!Jest i poklask, jest i łamanie prawa, konstytucji, tradycji - no... MEDIALNIE się robi, a ONI to lubią!A co będzie?No... Nic.Będzie jak było, bo lepsze jest wrogiem dobrego. Więc...Zidentyfikuj się z którąś grupą tego sporu i... śpij spokojnie lub śpij wkór.wiony.Jak wola!To wolny kraj, nawet jak tylko teoretycznie! Wyjaśniłem, mam nadzieję... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 No niestety wokoło całych Gliwic na porządku dziennym są takie smierdziele jak Ty. Śmierdzielem to jesteś Ty z tym swoim kominkiem. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że dokręcają nam śruby z każdej strony. Mamy dążyć do standardów UE, tylko jakoś o zarobkach Polaków zapomnieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 09.01.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 A tak z ciekawości ... Są jakieś normy hałasu ? Dziś z dzieciakami byłem na spacerze w lesie i wychodząc z lasu słyszałem jakieś głośne buczenie. Okazało się że dochodzi ono z pompy ciepła (zewnętrznej jednostka , pompa Atlantis Extensa , bo taką oferuje deweloper). Hałas (buczenie) spokojnie słyszalne z odległości ze ponad 100m ... Współczuję sąsiadom , bo działeczki mają po około 1000m2 (kwadrat) więc hałas dosięgnie kilka domów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts