Gość Arturo72 09.01.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) I właśnie dla takich bezmyślnych inwestorów z NOWYCH domów już dawno powinien być zakaz stosowania paliw stałych.Czy i jak takiemu bezmyslnemu inwestorowi typu pawko bez zakazu wytlumaczysz że grzejac prądem zapłaci więcej o np.500zł rocznie ale ma przy tym mniejszą inwestycję w system grzewczy o kilkanaście tysięcy złotych.Przecież to jest bezmyślność która poraża głupota takich inwestorów.Zakaz na pewno wymogl by na nich uzycia mózgu a nie opierania się na bzdurach dziadka który uważa że bez syfu nie ma ciepła. Inwestorzy którzy budują NOWE domy budują za kilkaset tysięcy złotych to co znaczy dla nich 500zl rocznie ?Głupota ludzka nie zna granic... Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 A tak z ciekawości ... Są jakieś normy hałasu ? Dziś z dzieciakami byłem na spacerze w lesie i wychodząc z lasu słyszałem jakieś głośne buczenie. Okazało się że dochodzi ono z pompy ciepła (zewnętrznej jednostka , pompa Atlantis Extensa , bo taką oferuje deweloper). Hałas (buczenie) spokojnie słyszalne z odległości ze ponad 100m ... Współczuję sąsiadom , bo działeczki mają po około 1000m2 (kwadrat) więc hałas dosięgnie kilka domów ... kaszpir,ale pier... Nic tylko się śmiać ze smierdziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Śmierdziuszku od kominka nie mydl oczu poraz enty. 500 zł więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że dokręcają nam śruby z każdej strony. Mamy dążyć do standardów UE, tylko jakoś o zarobkach Polaków zapomnieli. Czyżby kolejny bezmyslny wyborca Naczelnika ? Nie każdego w Uni stać żeby wybudować NOWY dom za 100tys.Euro i to w dodatku zasyfiajacy powietrze Ciebie było stać na to czyli co ? Głupota wypowiedzi ? 100tys.Euro czyli tyle ile wydales na NOWY dom z syfem w środku to Niemiec musi na to zapierniczac ok.5-6 lat a ty w Polsce smignales to raz dwa. Na co narzekasz ? Na swoją bezmyślność ? Stać Cię było wydać 100tys.Euro na dom a nie stać Cię było na nie zatruwanie sąsiadów ? Głupota ? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Problem stanowią ludzie którzy nie umieją palić i palą niskiej jakości paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Problem stanowią ludzie którzy nie umieją palić i palą niskiej jakości paliwem. Zadam pytanie ponownie. Stać Cię było wydać na dom 100tys.Euro a nie stać Cię było na nie zatruwanie innych i siebie wokoło kosztem 2tys.Euro ? Jak to można nazwać ? Głupota czy bezmyślność ? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nie zatruwam bardziej niż Ty. Żeby każdy smrodził tak jak ja, to tego artykułu na Onecie nie byłoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nie zatruwam bardziej niż Ty. Żeby każdy smrodził tak jak ja, to tego artykułu na Onecie nie byłoby. Głupota czy bezmyślność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Głupotę to palnąłeś wstawiając śmierdziela do salonu. Bezmyślny mieszczuch, który wybudował się na szkodach górniczych. Wśród kopciuchów, a parapety ma czarne od hajcowania w lokomotywie salonowej. Ojciec, przez, którego syn będzie emigrować do UK. Jak mogłeś mu to zrobić ?! Gość, który zaciąga się benzoapirenem dzień w dzień bo jest nałogowym palaczem będzie uświadamiać mnie jakim jestem trucicielem? Wolne żarty. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Głupotę to palnąłeś wstawiając śmierdziela do salonu. Bezmyślny mieszczuch, który wybudował się na szkodach górniczych. Wśród kopciuchów, a parapety ma czarne od hajcowania w lokomotywie salonowej. Ojciec, przez, którego syn będzie emigrować do UK. Jak mogłeś mu to zrobić ?! Gość, który zaciąga się benzapirenem dzień w dzień bo jest nałogowym płaczem będzie uświadamiać mnie jakim jestem trucicielem? Wolne żarty. Bezmyślność czy głupota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.01.2016 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Bezmyślność czy głupota ? Odpowiedziałem Ci wyżej. Musisz być silny miłością, która jest potężniejsza niż śmierć. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.01.2016 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Odpowiedziałem Ci wyżej. Czyli wg mnie raz że bezmyślność a dwa że głupota czyli 2 in 1 Bo ktoś kto buduje dom za 100tys.Euro a przy tym oszczędzając z 1-1,5tys.Euro na tym żeby nie truć siebie i innych to jest właśnie te 2 in 1 Zakaz jedynie stworzy z Was myslace osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grammorin 10.01.2016 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 @adam_mkJeśli dobrze zrozumiałem, to z tych zakazów nic nie wyjdzie. Nigdy nie byłem człowiekiem idei, raczej pragmatykiem. Interesuje mnie głównie aspekt prawny, toteż zapytuje o to. Głównie mnie interesuje zakaz palenia drewnem, jaki obowiązywał swego czasu w Krakowie (ponoć)Czy to oznaczało że pellet też był na czarnej liście? Na prosty rozum to też drewno, ale kto tam wie jak to wygląda w przepisach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2016 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Masz kasę i dobrze usadowionych kumpli?(ekipa się teraz dość gwałtownie zmienia)- Olej problem, pal czym chcesz!Konstytucją, przepisami, oponami, żydami czy czymś innym.I nich Cie w dupę cmokną!Kumple krzywdy Ci nie dadzą zrobić!(no, a Ty, oczywiście, im też!)Plebs niech się wiuchnie... Nie masz kasy i kumpli?To...Rób co trzeba a oponami pal w nocy, bo...Tisze jediesz - dalsze budiesz...W oczy nie leź, rób swoje.Nikt Ci krzywdy nie zrobi. Wroga masz i on TERAZ doszedł do koryta?- Sprzedaj co masz, za złotówkę, i wydzieraj byle dalej!Tutaj ten ma prawo, kto ma siłę (władzę).A kadencja dopiero się zaczęła... Poczytaj CO oraz JAK pisze w tym wątku Arturo72.Wyobraź sobie, ze ma "WADZE" w Twojej dzielnicy, peleciarzu...Chyba byś musiał być proboszczem, aby Ci nie zrobił DUŻEJ krzywdy!A prawo?A! Dziękuję! JEST spisane w dziennikach ustaw! Fakt.W pogoni za swierzyzną trochę odleciał, ale nie on jeden. Jest takie coś jak "współspalanie"Poczytaj o tym.Promowane jest, dotowane...Zieleniznę do węgla dodają w elektrowniach.Ty samym "zielonym" chcesz palić.(są lepsze sposoby, choćby owies, bo tańsze).Nie powinien Tobie nikt łba urwać. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 10.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) W mojej najbliższej okolicy w ciągu ostatniego roku wybudowano i zostały zamieszkane 2 domy. W obu grzeją śmieciuchami.Sa jeszcze inne domy. jednak nie zamieszkane i nie wiem co będzie.Raczej truciciele. Taka mentalność i brak wiedzy. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Oj klaudiusz... Dziś zadzwonił do mnie znaj0omek.Pogadaliśmy o różnościach.O ogrzewaniu też.Koszt ogrzania domu w ostatnie mrozy wyniósł go około 19,80zł za TRZY DNI.Tak mi powiedział.Ekogroszkiem pali. Zaproponuj TAŃSZĄ OPCJĘ I BEZDYMNĄ!Albo przestań truć o mentalności.TOBIE brak wiedzy!(o tym jak ludzie żyją) Wojującym przeciwnikom spalania węgla chyba trzeba łopatą od węgla w łeb dać, skoro słowa do nich nie trafiają...To nie ludzie są tacy parszywi i trują.To takie mamy czasy i takie rządy sobie wybieramy - ze nic się nie zmienia, nie poprawia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 11.01.2016 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Oj klaudiusz... Wojującym przeciwnikom spalania węgla chyba trzeba łopatą od węgla w łeb dać, skoro słowa do nich nie trafiają... To nie ludzie są tacy parszywi i trują. To takie mamy czasy i takie rządy sobie wybieramy - ze nic się nie zmienia, nie poprawia. Adam M. trochę się zagolopowałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.01.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Naprawdę?Mamy 21 wiek.Mamy tyle podatków, że na zaspokajanie własnych potrzeb nie zawsze starcza, bo RZĄD (każdy kolejny) MUSI SWOJE zaspokoić!Mamy układ w którym OBCY mogą się na nas bogacić a my we własnym kraju - ledwo wegetować.Planów w skali 20-30 lat się nie robi, bo po co?I tak każda następna ekipa wrzuci je do kosza. Tak jak jest - to jest pijany sen chorego idioty!!!I nie widać, aby się co miało zmieniać... Otworzysz szerzej oczka, wyrzucisz telewizor i rzadko będziesz słuchał radia a częściej rozumu - zobaczysz jak jest Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.01.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Mam pomysł, który, być może, poprawi czystość powietrza. Trzeba stworzyć specjalny fundusz, z którego będzie się dotowało tych, którzy będą przechodzili z palenisk stałopalnych na PC, prąd czy gaz.Na taki fundusz można by zdobyć kasę opodatkowując tych, którzy nie smrodzą i tak wściekle optują za tym, aby każdy się tego taniego sposobu ogrzewania wyzbył.Powiedzmy ze 2000zł na sezon od chałupy.Powinno starczyć. Dobry pomysł?Nareszcie ci, co tak wrzeszczą mogliby się SAMI I REALNIE w ten ruch włączyć! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 11.01.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Genialne - jestem za. @adam_mk, Twoje posty są bezbłędne. Obawiam się że część muszę zapisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts