Myjk 04.10.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 To ewidentnie jakiś klon prowokator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 04.10.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 (edytowane) Ohoho, widzę że mnie ktoś wywołał. Jakie święte oburzenie, że w swoim domu wrzucam do swojego kotła co mi się podoba. Jeszcze nie słyszałem żeby od dymu po spaleniu butelki po pestycydach ktoś zachorował. Nie słyszałeś? No to masz szansę być pierwszym. Może nawet pośmiertnie medal dostaniesz. A skoro stonce po metoxie wszystko sztywnieje, to sprawdź, może i tobie chociaż, to jedno. Ten on z kieregoś sie wzion (tak mówią na Śląsku) Edytowane 4 Października 2016 przez boluslolusj23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.10.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ohoho, widzę że mnie ktoś wywołał. Jakie święte oburzenie, że w swoim domu wrzucam do swojego kotła co mi się podoba. Jeszcze nie słyszałem żeby od dymu po spaleniu butelki po pestycydach ktoś zachorował. Albo nie wiesz co piszesz, albo chcesz mieć problemy. Wystarczy że ktoś post przekaże odpowiednim służbom. Takiej butelki nie wolno wrzucić nawet do żółtego worka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 04.10.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 To ewidentnie jakiś klon prowokator. Pewnie to ten sam co ma rozdwojone konto w wątku o szkodliwej WM ... Mało przychodu z reklam - dwa, cztery wątki "naparzanki" i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Za to można, należy i robi się to w piecach co mają ze 3000stC. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.10.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ktoś posiada taką spalarnię z papierami? I o to w tym chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ma! Gmina Dąbrowa Górnicza MA! Zza oceanu sprowadzali "paliwo" aż się mieszkańcy buntowali!!! Głośne to było... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.10.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Jeszcze nie słyszałem żeby od dymu po spaleniu butelki po pestycydach ktoś zachorował. Pierwszymi osobami oddychającymi dymem z twojego kotła jesteś TY i twoja rodzina (jesteście najbliżej źródła). A czy zachorujesz (i na co) to czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robo__ 05.10.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Pierwszymi osobami oddychającymi dymem z twojego kotła jesteś TY i twoja rodzina Z tego co się orientuję to w Europie spalamy wegiel od jakiegoś X wieku. Także kolego nie histeryzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.10.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Z tego co się orientuję to w Europie spalamy wegiel od jakiegoś X wieku. Także kolego nie histeryzuj Już w jaskiniach z ogniska był dym także potomkowie takich jaskiniowcow spalaja paliwa stałe a Ci co robią to w nowych domach to potomkowie mniej myślących jaskiniowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.10.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Z tego co się orientuję to w Europie spalamy wegiel od jakiegoś X wieku. Także kolego nie histeryzuj ale od X wieku trochę kominów przybyło. nie wiem czy spala się węgiel w domowych kotłowniach w Zachodniej Europie, ale jeśli się to praktykuje, to jakoś lepiej niż u nas, bo u nich tak nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 06.10.2016 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Jeszcze nie słyszałem żeby od dymu po spaleniu butelki po pestycydach ktoś zachorował. To fakt, jedna czy kilka na sezon grzewczy na pewno jest tysiące razy mniej szkodliwa niż wieczne kiszenie węgla, albo drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 06.10.2016 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Takiej butelki nie wolno wrzucić nawet do żółtego worka! Fakt, lepiej zakopać na polu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 06.10.2016 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 ale od X wieku trochę kominów przybyło. nie wiem czy spala się węgiel w domowych kotłowniach w Zachodniej Europie, ale jeśli się to praktykuje, to jakoś lepiej niż u nas, bo u nich tak nie śmierdzi. Nie wiem jak w innych krajach, ale np. we Francji dość popularny jest olej opalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 07.10.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 u nas też byłdopóki jego cena nie skoczyła do 3,7PLNjakby był po 1,5PLN to sam bym wykorzystywał go do ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.10.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Fakt, lepiej zakopać na polu . Można oddać w miejscu zakupu do określonego czasu od kupienia, lub w specjalnych punktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 08.10.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Z tego co się orientuję to w Europie spalamy wegiel od jakiegoś X wieku. Także kolego nie histeryzuj Szanowny Kolego, węgiel kamienny w paleniskach domowych zaczął być spalany dopiero w XVIII w, gdy wynaleziono ruszt. Tak, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 08.10.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Nie wiem jak w innych krajach, ale np. we Francji dość popularny jest olej opalowy. Niestety w naszym cudownym kraju olej opałowy (bez akcyzy na paliwa silnikowe) stosowany jest (był) przez dieslowców. Całe grupy interesu szemranego bawiły się (czy jeszcze to robią, nie wiem) w odbarwianie. A przy okazji, nie daj Boże, kontroli gdy masz olejoka a inspektor uzna, że wg niego za dużo tego zużyłeś, to kłopotów masa. Znany jest przypadek, że są wszystkie protokoły Straży pożarnej utylizującej wyciek, a gościu się nie wygrzebie szybko z kar i nawiązek.Bo to dobry kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robo__ 08.10.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Szanowny Kolego, węgiel kamienny w paleniskach domowych zaczął być spalany dopiero w XVIII w, gdy wynaleziono ruszt. Tak, tak. Był używany znacznie wcześniej zakazywano go np w XIV wiecznym Londynie a takze w XVI wiecznym Paryżu. Pierwsza wieksza odkrywka wegla to XII wiek dokladnie 1113 rok. Polska przed potopem szwedzkim "dymiała" hutami. Przecież gdzieś trzeba było wykonywać zbroje lemiesze i piki. Olkusz i okolice. Tak tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.10.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Szanowny Kolego, węgiel kamienny w paleniskach domowych zaczął być spalany dopiero w XVIII w, gdy wynaleziono ruszt. Tak, tak. Był używany znacznie wcześniej zakazywano go np w XIV wiecznym Londynie a takze w XVI wiecznym Paryżu. Pierwsza wieksza odkrywka wegla to XII wiek dokladnie 1113 rok. Polska przed potopem szwedzkim "dymiała" hutami. Przecież gdzieś trzeba było wykonywać zbroje lemiesze i piki. Olkusz i okolice. Tak tak. Tak, tak. Aha, czemu go zakazywano już wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts