Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

p.s. ponoć już po Nowym Roku będziemy mieli 2 szt. Black Hawków. Nie wiadomo, czy nowe, czy makiety, ale ...To se damy radę.

ok. roku 2009 może 2010 byłem z chłopakami z zakładów produkujących black hawki na szkoleniu na maszynach cnc, powiem tak....

tyłka nie urywa, jak podzespoły na maszynach numerycznych maja robić listonosze po szkoleniach, to ja tej dokładności nie widzę...

to jest jeszcze małe piwo, bo nawet tutaj dość kumaci byli, ale jak byłem z chłopakami z zakładów zbrojeniowych z N.D., to powiem wprost,że ciemnogród to łagodne słowo. Na szkolenie za gruba kase wysłali ludzi chyba za staż pracy, szkolenie 3częściowe a za nagrody na każda część kto inny i mało obeznany pojechał, bez sensu.

Teraz w tv słyszę,że nasze zakłady mają mieć pracę, nasze zakłady to mają problem z wykwalifikowaną kadrą. No chyba,że na antykach z lat 30-ych pod 50-te ubiegłego wieku mają ciupać, to dadzą radę.

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Złe spalanie ropy i benzyny też smrodzi. Źle spalany gaz śmierdzi.

Nie można źle spalić wodoru (nigdy nie śmierdzi), ale nie radzę

nim palić.

• To, co kopci, to przede wszystkim kotły zasypowe.
  • Najlepiej palić gazem, jeśli się go ma.
  • Jeśli jest dotacja, można zakładać ekologiczne ogrzewanie.
  • Jeśli dotacji nie ma, koszt ekologii nigdy się nie zwróci.

Tyż prowda.

Pozdro.

wolność, owszem, sam mam poglądy mocno wolnościowe. wolność kosztem zdrowia - OK, ale tylko własnego, a nie sąsiadów. palenie drewnem to taki sam albo gorszy syf jak palenie węglem. jedno i drugie da się zrobić w miarę dobrze (ale nie tak jak w energetyce), ale mało kto robi to chociażby średnio.

. wolność kosztem zdrowia - OK, ale tylko własnego, a nie sąsiadów-proponuję przenieść się na Syberię skoro sąsiedzi z węglem i drewnem w domu wam przeszkadzają... tudzież na Saharę...

Przecież właśnie nie mieszkamy na Syberii czy na Saharze, tylko w CYWILIZOWANYM kraju w XXI w. w centralnej EUROPIE. Przynajmniej cały czas aspirujemy, ale przez niektórych tkwimy cały czas w średniowieczu. I dlaczego niby ktoś, kto chce być zdrowy we własnym kraju i domu, ma się przenosić? Weź sobie napraw logikę, a potem bierz się za pisanie na forum.

Myjk-przecież weglarzy jest dużo ,dużo więcej niż was pro-ekologów wiec to trochę walka z wiatrakami, zresztą pokrzyczec na ogólnodostępnym forum każdy może... nic więcej poważnego nie zrobicie, taka wasza rola...

Nie ważne czy jest więcej czy mniej, fakt jest taki, że to TRUJE ludzi i wszyscy to wiedzą -- nawet TY. Wiadomo o tym od lat i bardziej cywilizowane kraje już to wyeliminowały, tylko w naszym ciemnogrodzie co chwile trafia się taki ktoś podobny tobie, co twierdzi że to walka z wiatrakami i mniejszość która nie chce być truta ma się wynieść na Syberię. Owszem, to jest walka z wiatrakami, bo mentalność ignorantów którzy mają zakute do głów, że inaczej się ogrzewać nie da, ciężko się zmienia. Ale palacze tytoniu też twierdzili jeszcze parę lat temu, że nikt im nic nie zabroni, a jak zabroni to puby, kawiarnie i restauracje przestaną istnieć bez papierosiarzy. A tu niespodzianka, bo nie dosyć że nic nie upadło, to klientów nie ubyło, a przybyło. Także tylko ci się wydaje, że nic poważnego się nie wydarzy. Ale nadzieję mieć oczywiście możesz.

Zresztą jeśli w ciągu 10 lat proporcje węgiel-pompa się nie odwròcą to znaczy że to wasze gębowanie jest gowno warte...pozdrawiam

W tym ciemnogrodzie mentalnym wcale się nie zdziwię jeśli się nie odwrócą w ciągu 20 lat. Taka karma, co nie znaczy, że mam stać i bezczynnie patrzeć. Po forum widać, że świadomość ludzi się jednak zmienia i tylko kompletni ignoranci jeszcze próbują instalować piece węglowe w nowych domach.

kolego Myjk jak nie masz w tym zakresie wiedzy to nie maskuj sie atakami ad personam bo to śmieszne jest

Stwierdzam fakt -- już drugi raz w ciągu tygodnia nie zrozumiałeś co zostało tutaj napisane i dorobiłeś coś po swojemu żeby pasowało do twojego -- to nawet śmieszne nie jest, tylko żenujące.

boluslolusj23

"Gratuluję Najlepszemu Doradcy na Tym Forum.

Rozumiem, że szanowny kolega ma w doopie mnie, moich bliskich, wszystkich innych nawet siebie i swoich."

Tak Ci się wydaje?

A ja mam wolę grzać się lodem lub opalać kocioł wodą!

Słabo czytasz to forum...

A piszą mi tu - że to niedobre jest!

Nawet jak umiem ?

:lol:

Wkurwiętliwe jest to, że jak tak zrobię to jestem w pełni samodzielny, niezależny i wolny w pewien sposób.

A na to NIKT zgodzić się nie chce, nie może, nie pozwoli!!!

Oczywiście, takie protesty to mam w ... no pisałem!

Ale siłę to, niestety, mają "ONI".

Jak tylko ja się będę tak "bawił" to jest to mało groźne.

Ale, jakby tak cała wieś, powiat, województwo?...

SKĄD by wtedy wzięli na te 500+ ?

:lol:

Więc dla mojego dobra... NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ!

Palcie węgiel, drewno, owies czy nawet śmieci!

Albo stosujcie prąd, dla wytworzenia którego KTOŚ za Was spali jakiś badziew.

(Oczywiście, wtedy WY będziecie te "świntuchy i truciciele" a ja nie... :lol: )

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Coś jeszcze Wam tu napiszę...

Wyobraźcie sobie, że NAGLE wszyscy przestaną kupować papierosy i je palić...

Kupować wódę, piwo, wina i je pić...

Kupować benzynę czy olej napędowy, bo wsiądą na rowery (gadają, że to zdrowo...)

TO WTEDY...

W jakieś 30 dni państwo staje się bankrutem!!!

Teraz napiszcie mi, ze trzeba rzucić palenie picie itd - HIPOKRYCI!!!

:lol: :lol: :lol:

Ten świat NIE JEST ani idealny ani sprawiedliwy...

Jest jaki jest.

DLATEGO jeszcze "działa"...

Adam M.

Coś jeszcze Wam tu napiszę...

(...) W jakieś 30 dni państwo staje się bankrutem!!!

Litości. Właśnie podałem niedawno przykład jak to niby zakaz palenia w miejscach publicznych miał NATYCHMIAST doprowadzić do upadku pubów, restauracji, etc. -- bo przecież to właśnie nikotyniarze ponoć je utrzymywali. To jest brednia na kółkach, że zakaz palenia węglem i drewnem doprowadziłby do masowego zamarzania ludzi w domach albo puszczania ich w skarpetkach.

Myjk-przecież weglarzy jest dużo ,dużo więcej niż was pro-ekologów wiec to trochę walka z wiatrakami, zresztą pokrzyczec na ogólnodostępnym forum każdy może... nic więcej poważnego nie zrobicie, taka wasza rola...

Czyżby coś zmieniło się od zeszłego roku, bo nie śledzę na bieżąco tego tematu, MYJK już zlikwidował śmieciucha na węgiel czy nadal kopci i najeżdża na innych węglarzy?