Gość Arturo72 10.12.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Arturo ale ty jesteś zakompleksiony Poprostu nie mogę patrzyć jak ktoś bezwiednie robi z siebie głupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 10.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Chyba coś Ci się grubo pomylił 1 MWh. ,,,, Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Partyzant83 10.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Nie będzie zakazu przynajmniej przez jakieś kilkadziesiąt lat.Może w większych miastach wejdzie wcześniej bo zanieczyszczenie jest faktycznie ale to wina samych ludzi bo pala co popadnie:śmieci,opony i co tylko do pieca się zmieści.Taką poza tym mamy politykę w unii że nam się zakazuje palić węglem zamyka kopalnie a z drugiej strony importuje węgiel z chin i rosji.Chora polityka EU i brak asertywności ze strony naszych "matołków" w rządzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 10.12.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 @tyfus Problem nie dotyczy tylko ludzi "bez wyjscia" i braku finansow na alternatywe. Zacznijmy od tych co moga a nie chca. A ekologicznych ciufci w PL nie ma! Prad z wegla... Ile ton wegla spali elektrownia aby dostarczyc mi 7000kWh? Ktos wie? Nareszcie konkret. Jeżeli założyć ( a to raczej uprawnione, elektrownia Bełchatów produkuje kilkadziesiąt % polskiego prądu, drugi jest bodaj Turów - wszystko na brunatny, razem dostarczają około 1/3 prądu produkowanego w Polsce ) że ten prąd powstał z węgla brunatnego ( w Bełchatowie wartość opałowa ok. 8MJ ) przy sprawności rzędu 30 - 35% to nawet pomijając straty przesyłowe potrzeba około 10 ton węgla żeby zaspokoić apetyt Twojej pompy na energię elektryczną. Tyle spalasz węgla - tylko że z dala od swojego domu. Zamiast zabijać dzieci sąsiadów, mordujesz te które się wychowują w cieniu kominów elektrowni. Rachunek jest prosty i sprawdzalny, nie trzeba wielkiej wiedzy żeby go wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wystarczy, ze to Wy posiadacie worki my mamy co innego... tzw pompy ciepla..w ktorych mozecie sie zagrzac...ani to na pruund ani na wegiel... 100% eco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 10.12.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) 3 tony... I ile ton potrzebuje dom z zapotrzebowaniem 18000-20000kWh ,dla swojego pieca? Nie 3. uwzględniając udział węgla brunatnego w polskiej produkcji energii poprawię Ci moje poprzednie wyliczenie. Pamiętać też należy, że np. Tauron robi prąd z węgla z kopalń Janina i Sobieski - max. 22 MJ, ale spala się i miał 19 - 20 MJ. Po uwzględnieniu tych poprawek - z dala od swego czystego domku spalisz około 8 ton. Tyle potrzeba żeby Twoją pompę nakarmić. Kolego adiqq, popraw mnie jeżeli się mylę... Edytowane 10 Grudnia 2013 przez kobra64 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) ee to ja sie pochwale swoim piecykiem..niech bedzie... bo rozmowa jest ciutke jalowa.... jestem ciekawa czy Wy Panowie... otrzymujac taki w prezencie zrobilibyscie veto i szukali powodow (jakichkolwiek) ku temu...zeby wymienic na inny model... nie mowie o osobie pozujacej do zdjecia zdjecie bylo i sie zbylo Edytowane 10 Grudnia 2013 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.12.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ja się wychowałam w domu, wiem czym jest ogrzewanie podłogowe, mnie bolą od niego nogi,! I znowu powracamy do technicznych spraw.Jak wiesz podlogowka to grzejnik niskotemperaturowy i podłoga nie ma prawa być gorąca bo właśnie może źle funkcjonować Jaką temperatura zasilania byla podczas i jaki był rozstaw rur ?Może to jest przyczyną bólu nóg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 To sie pochwalilas, fajnie . Ciebie w TV nie zobaczymy jak sie ulepszasz... A zarazem o co ci chodzi, te dwie zeczy da sie pogodzic Ten twoj kompleks i sztywnosc. to z pewnoscia da sie polaczyc Trudno powiedziec... Nie wyrazna jakas, potrzebuje Rutinoscorbin Ale b. mozliwe ze dobrze eko grzeje eko wypala.... stad pewnie ta nieostrosc w widzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.12.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Idę do Nas- tam przynajmniej można i pogadać i się pośmiać! A jak była jedna co mędrkowała to sobie szybko poszła! (języczek ze specjalną dedykacją dla Adiqq bo widzę co lubi ) Adiqq....... farciarzuuuu!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 w naszym watku jakos nie ma ciach ciach robionego przez moderatora... a tematy sa takie, ze nie jeden z Was moglby sie od nas wielu spraw technicznych nauczyc... ale co zrobic.... wy tutaj macie swoj maly wielki swiat... wiec ja juz nie przeszkadzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Vårmepumpsågare ty to twardziel jestes :cool: poprawke zrobiles...wiec trzymasz sie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 twardziel... tam juz nie wnikam pompa soki wyciagnie wiec wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jaka poprawke? Z tel nie moge poprawiac postow. Värmepumpsägare ponownie wyliczyles zuzycie Värmepumpsägare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 10.12.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 ,,,, 80% sprawnosc w domu 60% w elektrowni? O 80% sprawności kotłów węglowych o małych mocach (domowych) możesz tylko pomarzyć. Tak samo jak sprawności 60% w przetworzeniu węgla na prąd przez energetykę zawodową. Znawcy tematu zastanawiają się, czy w najlepszych elektrowniach w najbliższych dekadach osiągną sprawność 50 %. http://www.energetyka.e-bmp.pl/bloki-na-horyzoncie-2-zmagania-z-progiem-50-sprawnosci-obiegu-parowego-rankine8217a,5190,art.html Jak poszukasz to znajdziesz dużo więcej materiałów na ten temat. Także byłem kiedyś tym faktem zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Tu zagadujecie a z komina pewnie leci... u mnie tylko dmucha... Tym "Swiezym" .... powietrzem. u mnie wszystko na prad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 10.12.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Tu zagadujecie a z komina pewnie leci... u mnie tylko dmucha... Tym "Swiezym" .... powietrzem. Kurka prąd z powietrza masz już ci ktoś oznajmił że w elektrowni też z komina leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 10.12.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No i ten dymek elektrowni moze czystrzy od tego unprocessed z domu... To dyskusja na poziomie palisz w filtrem czy bez papierosy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 10.12.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Pozatym skad wiesz skad ja mam prad Domyślam się że z elektrowni bo inną zabawką się nie chwaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ja się zastanawiam czy ta dyskusja o cyckach rozmiarach to jest na przykrycie faktu, że niektórym osobom zrobiło się wstyd, że trują innych? Jak widzę każdy szuka argumentu, że inni trochę trują to ja też się dołożę ze swoim domkiem. Serio dobrze się czujecie wiedząc że wasze działania w sposób bezpośredni przyczyniają się do raka płuc u innych ludzi? Z rejonu "rażenia " elektrowni można się wyprowadzić, niestety syf z komina leci wszędzie. Zresztą sam mieszkam jakieś 20 km w linii prostej od elektrowni węglowej i nigdy nie doświadczyłem w sposób wyczuwalny zmysłami emitowanych przez nią zanieczyszczeń. Nawet gdy byłem bardzo blisko. Niestety syf z kominów czuć jak tylko zrobi się chłodniej. Jak już wielokrotnie pisałem wole prąd z elektrowni atomowych niż z jakichkolwiek innych. Jednak nawet elektrownia węglowa to pół biedy w porównaniu z tym co leci z kominów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts