pionan 10.12.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 kończąc tę idiotyczną dyskusję, może w końcu zaczniemy odpowiadać na ZADANE PYTANIE??? Ja odpowiem. Pewnie kiedyś będzie, ale w perspektywie nie wcześniejszej niż kilkadziesiąt lat. A nawet jeśli wcześniej, to i tak będziemy go spalać. UE zakazała sprzedaży tradycyjnych żarówek. Pytanie. czy nie można ich kupić w sklepach?? Z węglem będzie tak samo. W innym wątku Suspenser wpadł na pomysł sprzedawania węgla do szkicowania. No cóż, jak trzeba będzie zostanę szkicownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 10.12.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 szanowna Magdo, w życiu nawet o tym nie pomyślałem. Jeśli tak by było, obraziłbym również dwie osoby, które najbardziej cenie i kocham na świecie. Moją żonę i córcię pozdrawiam cieplutko wszystkie niewiasty wypowiadające się w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Być może truje na sto sposobów z których sobie nawet sprawy nie zdaję. Statystycznie Ty trujesz też na te same sto sposobów i dokładasz do tego kolejny poprzez spalanie węgla i puszczane z dymem trucizny którego wymiar najprawdopodobniej jest większy, bardziej szkodliwy niż te pozostałe sto sposobów łącznie. Co więcej robisz to świadomie, z premedytacją. Świadczy to o Tobie jako człowieku. Gdzie tylko mogę staram się truć najmniej jak to tylko możliwe. Ty wprost przeciwnie, patrzysz tylko na swoj do tego krótkowzroczny interes. Budowa domu od zera w dzisiejszych czasach gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest na tyle wysokie, że się szuka oszczędności na cenie paliwa to skrajna krótkowzroczność. Do tego tak naprawdę żerowanie na zdrowiu innych. Ty taniej kupujesz węgiel, a inni chorują i umierają na raka. Ich leczenie, cierpienie masz gdzieś, grunt że masz pseudo oszczędności na kilka zł. Smutne, że tak myśli wielu innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 "1. Zakazać dla nowych domów śmieciuchów" Życia nie znasz...Łatwiej zakazać "nowych domów".Wtedy śmieciuchów też nie będzie! Zakazali żarówek...Teraz mamy rtęć nie gdzieniegdzie, tylko WSZĘDZIE dookoła nas.Ale jest EKO! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Osobom które uważają że tylko palenie papierosów powoduje raka pluc polecam opracowanie. Juszko-Piekut M, Kołosza Z, Moździerz A. The influence of selected environmental factorc on lung cancer incidence in immigrant population of industrial areas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Przeginasz!! i pleciesz bzdury o których nie masz pojęcia! Na pewno nie będziemy rozmawiać w taki sposób! I wiem czym jest choroba nowotworowa najbliższej osoby, wiec oszczędź sobie tego umoralniającego tonu!! Żegnam! Jak rozumiem Ty masz pojęcie o przyczynach raka bo nie spotkałaś nikogo kto zachorował na niego mimo, że nie palił. Oczywiście, że na takim poziomie dyskutować się nie da. Rak płuc to najczęstszy nowotwór wśród mężczyzn w Polsce. Oczywiście w zdecydowanej większości jego przyczyna jest palenie papierosów, ale także zanieczyszczenie powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.12.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ale jest EKO! Będzie bardziej. Jak zabronią tych mocniejszych odkurzaczy. Sprzątałeś dywan 5 minut, trzeba będzie 15... ale będzie EKO:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dałbyś co po Hiszpańsku...Albo w Suachili. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 "1. Zakazać dla nowych domów śmieciuchów" Życia nie znasz... Łatwiej zakazać "nowych domów". Wtedy śmieciuchów też nie będzie! Zakazali żarówek... Teraz mamy rtęć nie gdzieniegdzie, tylko WSZĘDZIE dookoła nas. Ale jest EKO! Adam M. Gdzie ty masz te rtec wszędzie ? Może w żarówkach 80W? I te żarówki jeszcze może te rtec emitują i trują ludzi? Zastanów się człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 dobrze ze Ty wiesz co myślę KvM wyluzuj już tą "gadkę", każdy ma swoje sumienie - napisz co żonie pod choinkę kupujesz? Mogę się tylko domyślać na podstawie tego co piszesz. To nie jest wątek o prezentach ale o konsekwencjach dla zdrowia życia innych ludzi takich a nie innych działań. A jeśli Cię to bardzo bardzo interesuje to będzie to jakiś drobiazg i to raczej niematerialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.12.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wieszałem se u sufitu trochę piasku, szczyptę wolframu i kawałek blaszki. Teraz wieszam prawie całą tablicę Mendelejewa, która na ogół ma krótszy żywot niż "setka'.Swoją drogą... że grzała. Tyle tu super ciepłych domów ogrzewanych prądem właśnie (no i chuchami) To może i dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 10.12.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jak rozumiem Ty masz pojęcie o przyczynach raka bo nie spotkałaś nikogo kto zachorował na niego mimo, że nie palił. Oczywiście, że na takim poziomie dyskutować się nie da. Rak płuc to najczęstszy nowotwór wśród mężczyzn w Polsce. Oczywiście w zdecydowanej większości jego przyczyna jest palenie papierosów, ale także zanieczyszczenie powietrza. a mógłbyś przytoczyć tutaj jakieś dowody na potwierdzenie swoich tez?? Jeśli twierdzisz, ze choroba nowotworowa płuc jest w jakimś stopniu spowodowana zanieczyszczeniami powietrza, to ja mogę twierdzić, ze przyczyniły się do niej głównie zanieczyszczenia z Twojego samochodu z emisją spalin Euro5. Jeśli coś piszesz, to podeprzyj to dowodami, inaczej wychodzisz, delikatnie mówiąc, na głupca. Co do rtęci, AdamM słusznie prawi. Doczytaj co zawierają w sobie energooszczędne żarówki, zwane potocznie świetlówkami, tak chętnie promowane przez unijne przepisy. Żywotność takich świetlówek nie jest specjalnie długa, co się z nimi dzieje jak dokonają żywota w naszym kraju?? Każdy doskonale wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 "Gdzie ty masz te rtec wszędzie ? Może w żarówkach 80W? I te żarówki jeszcze może te rtec emitują i trują ludzi? Zastanów się człowieku. " Ja się zastanawiam.Często...Ty, jak tu czytam - szybko i "po łebkach"Obejrzyj sobie ten filmik.Potem się chwilkę zastanów!POTEM wypisuj pierdoły...http://www.youtube.com/watch?v=SsbaZSmBgNY Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 a mógłbyś przytoczyć tutaj jakieś dowody na potwierdzenie swoich tez?? Jeśli twierdzisz, ze choroba nowotworowa płuc jest w jakimś stopniu spowodowana zanieczyszczeniami powietrza, to ja mogę twierdzić, ze przyczyniły się do niej głównie zanieczyszczenia z Twojego samochodu z emisją spalin Euro5. Jeśli coś piszesz, to podeprzyj to dowodami, inaczej wychodzisz, delikatnie mówiąc, na głupca. Co do rtęci, AdamM słusznie prawi. Doczytaj co zawierają w sobie energooszczędne żarówki, zwane potocznie świetlówkami, tak chętnie promowane przez unijne przepisy. Żywotność takich świetlówek nie jest specjalnie długa, co się z nimi dzieje jak dokonają żywota w naszym kraju?? Każdy doskonale wie. Parę postów wyżej podałem opracowanie które już s tytule zawiera informacje o związku pomiędzy zanieczyszczeniem powietrza i rakiem płuc. Owszem mój samochód także emituje zanieczyszczenia, ale jest ich tysiące razy mniej wskutek działania filtrów które posiada. W kwestii świetlówek mogą sobie one i zawierać radioaktywne pluton - dopóki nie są źródłem emisji zanieczyszczeń w niczym mi to nie przeszkadza. Większość świetlówek kompaktowych które mam swieci już ponad 8 lat i jakoś nie chce się zepsuć a chętnie bym je wymienił na LED, które rtęci nie zawierają i są jeszcze bardziej trwałe. O ile takich żarówek nie wyrzuca się do śmieci nie są żadnym zagrożeniem dla ludzi i nie są mocno uciążliwe dla środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No!O ile się nie wyrzuca do śmieci!!!Ale się wyrzuca... masowo...A wystarczy, za taka jedna sobie w domu pęknie...I wtedy tę rtęć masz WSZĘDZIE! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 10.12.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 "Gdzie ty masz te rtec wszędzie ? Może w żarówkach 80W? I te żarówki jeszcze może te rtec emitują i trują ludzi? Zastanów się człowieku. " Ja się zastanawiam. Często... Ty, jak tu czytam - szybko i "po łebkach" Obejrzyj sobie ten filmik. Potem się chwilkę zastanów! POTEM wypisuj pierdoły... http://www.youtube.com/watch?v=SsbaZSmBgNY Adam M. Chcesz dyskutować poprzez tendencyjne filmiki? Jedna świetlówka kompaktowa zawiera ok 5mg rtęci . Wszystkie łącznie które posiadam w domu zawierają mikroskopijny ułamek tego co znajduje się w tradycyjnym rteciowym termometrze, który nie raz mi się stlukl w dzieciństwie i bawiłem się rtecia . Może podyskutujmy o faktach? Choćby o tym, że takie świetlówki odchodzą obecnie do lamusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.12.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Znowu jakis worek Odpimpaj się... proszę. Pisałem o żarówkach, nie o babciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Korwin Mikke nie lubi demokracji.Bo demokracja - to większość a większość to idioci!Patrząc na to, co się uchwala, postanawia i nakazuje - chyba ma rację... Tak.Świetlówki to problem ludzi.Większości ludzi... Zatrucie parami rtęci jest naprawdę paskudne.Termometry rtęciowe mam i ja.Wyłączniki rtęciowe też.Jak się umie czegoś używać - nie jest niebezpieczne.Ale takim Amerykańcom na wszystkim, co nie jest na baterię TRZEBA napisać - uważaj, prąd elektryczny może kopnąć! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiegulec 10.12.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ja nie wiem kim Wy panowie jesteście, ale Wasze chamskie odzywki są poniżej jakiegokolwiek poziomu!! Nie potraficie przedstawić ŻADNEGO!!! racjonalnego argumentu, jedyną odpowiedzą jest zamknij się, bo się nie znasz!! Wyciągacie argumenty z d..y typu radioaktywne blaty granitowe, a Wy z czego macie domy?? Nie z betonu czasami?? No to Was zmartwię- tam też się dodaje popioły!!! A pewny jesteś, że drewno na dachu nie jest z Czarnobyla?? Bo to ponoć bardzo popularne źródło towaru dla tartaków?? Ja mam z lokalnego lasu! Tak jestem pewna bo była przy załadunku! Byłam też przy każdej cegle na mojej budowie, bo nie siedzę jak troll na necie i nie mędrkuję tylko zapierdzielam jak trzeba!! A Ty nie znasz mnie!! Nie znasz mojego domu!! Jeżeli uważacie, że ja używając w domu paneli, kominka z PW i raptem kilka dni w roku pieca będzie to przyczyna raka moich sąsiadów to muszę Was zmartwić!!! Nie mam sąsiadów!! Jesteście tacy zajebiści?? Ja też mam dobrze docieplony dom, może lepiej niż niektórzy z Was! Mam WM i to Jaguara a nie jakąś popierdułkę dla picu! Piec będę miała, bo nie odpowiada mi ogrzewanie podłogowe w całym domu! Chcę mieć mieszane! I co zabronicie mi??? I mam większy dom niż szanowny kolega, który krzyczał o 25 kw, a piec będzie miał 8kw, wiec ten języczek to sobie schowaj!! W tym roku wsadziłam 20 drzew liściastych na działce, na wiosnę mam zamówione 500 iglastych i dalej jesteście bardziej eko ze swoimi PC zasilanymi prądem z elektrowni węglowej niż ja??? A popiół z kominka jest jednym z najlepszych nawozów dla roślin. Okna nie otworzę, bo mam fixy, a brak prądu mi nie straszny bo mam agregat!! Dalej się policytujemy??? Brawo Tosia:) A już traciłem nadzieje i wiarę w lepsze jutro. Na szczęście moja kobitka nie jest ostatnią normalną na świecie:). Jestem wieśniak może nie do końca z urodzenia ale duchem z dziada pradziada i od zawsze grzało sie tu tym co było blisko i na co było stać, czyli drewno, torf i czasem węgiel bo był już dalej. Ponieważ zagęszczenie nas wieśniaków nie jest zbyt duże tośmy się czasem zadymiali ale przyroda sobie z tym doskonale radzi a faktycznie dzisiejsze badziewne żarcie bardziej nam szkodzi niż to okresowe zadymienie. Problem się pojawił kiedy zaczęli się tu osiedlać uciekinierzy może z miast a może huk wie skąd i narzucać swoją wizję ekoświata. Mają wysoko rozwinięte poczucie własności i zaczynają od grodzenia swojego terenu coby im tam kto nie wlazł. I nie chodzi o działke przydomową tylko tysiące hektarów ogrodzone cienką drucianą siatką w której giną czasem dzikie zwierzęta bo jej nie widzą. Nie pójdziesz już do jaśkowej gruszy, a potem w stronę czarciego kamienia żeby dojść nad jezioro bo zagrodzone. Nad jeziorem też często zagrodzone choć teoretycznie nie wolno. Ot takie ich nowe prawo. I w imię tego samego prawa opowiadają tu te banialuki pompiarze z Bożej łaski:). Do ich domu trafia gotowy produkt, prąd, tworzywa sztuczne, metale, kamień, wełna itp. ale cały związany z tym syf zostaje gdzies daleko i oni nie chą o nim nawet wiedzieć. Fajnie być takim ekologoem. Tfu na psa urok:). Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiegulec 10.12.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 7500 zamiast 18000 mialo byc Może to nie przypadek. Oliwa sprawiedliwa:) Produkty i owszem trafiają ale nie udajemy świętych i czasem dymimy:). A tu już bywają tacy co im gnój śmierdzi - zakazać, pies szczeka - zabić, kogut pieje - na rosół. Przecie koguty rosną w biedronce (syf daleko) a psa zastapi system alarmowy ( nie sra po trawnikach) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts