JTKirk 20.10.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 a po trzecie już ci mówiłem ze nie jestem żadnym suwerenem pis bo od 20 lat nie chodzę na żadne wybory,ciemniaku .... paradoksalnie - jesteś ci co nie chodzą na wybory, pośrednio głosują na partię, która wygrywa wybory, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 20.10.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Po pierwsze pale drzewem, po drugie jestem beneficjentem podwójnym 500+, a po trzecie już ci mówiłem ze nie jestem żadnym suwerenem pis bo od 20 lat nie chodzę na żadne wybory,ciemniaku .... Ale pewnie zaczniesz chodzić, bo jeśli wygra inna opcja to tysiąc co miesiąc z moich podatków pójdzie się paść na szczaw. Nie masz teraz wyjścia. Bierzesz udział, musisz tańczyć jak ci zagrają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 20.10.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Przykro mi ze z waszych podatkow mam dodatkowy dochód.... tak po za tematem... bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 20.10.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Po pierwsze pale drzewem, Jak tyś to drzewo do tego kominka/pieca upchnął? Takie mokre? BPNMSP po drugie jestem beneficjentem podwójnym 500+, To wiele wyjaśnia. a po trzecie już ci mówiłem ze nie jestem żadnym suwerenem pis bo od 20 lat nie chodzę na żadne wybory,ciemniaku .... A to jeszcze więcej. Jest taki grzech nawet, zaniechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 20.10.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Miałem nie odpisywac,ale co wiele wyjsnia-ze mam dzieci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.10.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Miałem nie odpisywac,ale co wiele wyjsnia-ze mam dzieci???Że PIS zrobił i robi Ci wodę z mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 20.10.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 hamuj....bo pójdziesz w ślady Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mobe 20.10.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 No bez jaj. ja też nie znoszę pisu ale jak by mi dawali kasę to bym brał, nie znaczy to, że bym na nich głosował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 20.10.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 @ jedrek188 Kolego, a to DREWNO, to masz własnego chowu, czy kupujesz? Możesz zdradzić jaki gatunek (z jakiego drzewa pochodzi)?W czym to spalasz?I czy jesteś taki pewny, że wyziewy spalinowe po spalaniu drewna są mniej szkodliwe dla twoich 2 x 500+ niż z porządnego węgla dobrze spalonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 20.10.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Że PIS zrobił i robi Ci wodę z mózgu. mówiłem ze polityka mnie nie interesuje,zmień lekarza ku w końcu wytrzeźwiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 20.10.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 (edytowane) Tymczasem wolisz dalej bawić się jakieś opowieści dziwnej treści. Otóż letnie problemy z energią to nie tylko klimatyzatory, ważną rzeczą jest woda, a raczej jej mała ilość i "wysoka" temperatura. Jeszcze raz. Problem z przeciążeniem sieci były powodowane silnymi, letnimi wiatrami i dużą ilością wiatraków w północnych Niemczech. Niemcy i Austria mają słabą, niedoinwestowaną sieć przesyłową, która nie radzi sobie z taką ilością energii. Dlatego ta energia jest/była wpuszczana w naszą sieć i ją obciąża. W zeszłym roku, po długich negocjacjach i protestach Niemców i Austriaków, zainstalowaliśmy pierwsze przesuwniki fazowe na granicach. Nasze sieci mają jeszcze spore zapasy. Zbudowaliśmy też kilka mostów energetycznych do innych państw więc bez obaw. Poza tym gospodarstwa domowe to zaledwie 20% zużycia energii elektrycznej. A domy to kolejna z cześć tych 20%. http://www.eioba.pl/files/user2281/struktura2.gif Przepływy kołowe - to one przeciążają naszą sieć: http://biznesalert.pl/wp-content/uploads/2016/05/sieci_przeplywy_kolowe_energii_niemiec.png A tu przesuwnik fazowy podczas montażu - Siemensa http://i.wnp.pl/d/10/20/06/102006_r0_620.jpg Edytowane 20 Października 2016 przez muchenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 20.10.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Większe zużycie prądu? Niższe ceny? Promocja ogrzewania nieweglowego?wysokienapiecie.pl/42-statystyka/722-zuzycie-energii-elektrycznej-w-polsce-2014-2015wysokienapiecie.pl/rynek/1278-cena-energii-elektrycznej-2015forsal.pl/artykuly/986038,przybywa-urzadzen-na-prad-ale-polacy-zuzywaja-go-coraz-mniej.htmlwysokienapiecie.pl/rynek/1470-prognozy-oderwane-od-megatrendowwnioski pozostawiam dla czytających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 20.10.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 zmień lekarza ku w końcu wytrzeźwiej....: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 20.10.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Większe zużycie prądu? Niższe ceny? Promocja ogrzewania nieweglowego? wnioski pozostawiam dla czytających. Dokładnie tak jest. Prądu Polska coraz mniej zużywa i inne kraje UE też, sieci przesyłowe mamy dobre, mamy nowe mosty energetyczne i możliwość kupowania tańszego nadmiarowego prądu, mamy nowe możliwości obrony naszego systemu energetycznego przez przepływem niechcianej energii. Taka jest rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 20.10.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 muchenz - ale jak się to ma do tego co trąbią w mediach, że musimy modernizować sieci energetyczne, że to będzie kosztować olbrzymie pieniądze i że ceny dystrybucji pójdą do góry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 20.10.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 muchenz - ale jak się to ma do tego co trąbią w mediach, że musimy modernizować sieci energetyczne, że to będzie kosztować olbrzymie pieniądze i że ceny dystrybucji pójdą do góry?? Nie wiem. Pewnie stare słupy, przewody czy stacje tafo trzeba pewnie na nowe powymieniać. W miejscowości w której mam domek i w okolicznych miejscowościach TAURON wymienił słupy i przewody niskiego napięcia na nowe. Zamontował nowe transformatory. W oddali SN też dali nowe. To kosztuje i pewnie z racji rozległości tych sieci jest droższe niż modernizacja linii WN. Nasza sieć WN, jak widać na powyższej grafice, jest jeszcze w stanie dostarczać północnoniemiecką moc dla Austrii czy południowych Niemiec więc zapas dla siebie mamy na pewno duży, zwłaszcza że mocno energochłonny przemysł raczej jest likwidowany niż rozwijany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 20.10.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 w mojej okolicy też coś tam remontują. główny problem z infrastrukturą to pewnie wschodnia część kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.10.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Nosz kurcze wschodu się przyczepił https://pl.wikipedia.org/wiki/Linia_elektroenergetyczna_750_kV_Wide%C5%82ka_-_Chmielnicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 20.10.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Imrahil,muchenz - faktem jest, że w mojej okolicy to już sporo porobili kilka lat temu, nie wiem czy coś jeszcze jest w planach - tak na mój gust, to chyba tylko jakieś WN, bo te "drobne" jechali jedna linia za drugą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 20.10.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Imrahil,muchenz - faktem jest, że w mojej okolicy to już sporo porobili kilka lat temu, nie wiem czy coś jeszcze jest w planach - tak na mój gust, to chyba tylko jakieś WN, bo te "drobne" jechali jedna linia za drugą.... U mnie też dużo porobili w przeciągu kilku ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts