Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alkoholików trzeba przyjmować, ale ich alkoholizm surowo bezwzględnie tępić!

Tak samo z imigrantami...ich przyjmować"religię tępić" ale metodami które dostarcza Nasza wiara.

A nie przemocą.

Zakaz czyszczenia kominów :) zlikwidować usługi kominiarskie czyszczenia i po problemie.

Obie metody rozwiązywania problemów równie dziwne

Ogrzewam dom kotłem na paliwo stałe. Nie potrafię palić tak żeby nie zadymilo. Czy to podczas rozpalania, czy dokładania dymu jest najwiecej. Zakaz dymienia to dla mnie zakaz ogrzewania. Rozjaśniłem Ci ?

bzdury. poszukaj sobie jak to działa w USA. dymić wolno przez określony czas na dobę. po przekroczeniu tego czasu mandat 1000 USD. i wszyscy są szczęśliwi. nawet ogrzewający paliwami stałymi - dzięki zakazowi spalają efektywniej. dym jest zawsze, ale jego kaliber jest różny.

żadnych dotacji nie trzeba. ostatnio był przypadek dotowanego kotła 34 kW w Rybniku (instalator dobrał taki właśnie). do tej pory był jeden pożar sadzy w kominie i wieczne problemy z kotłem. dymi niemiłosiernie. po co takie bezmyślne dotacje?

Chyba, że uważasz, że jednak ubogacają...

rozumiem, że z tymi imigrantami to wyjeżdżasz dlatego że wydaje ci się że mam lewackie widzenie świata. a to nieprawda - mam wybitnie prawicowe widzenie świata i gospodarki. wg mnie np. obowiązek jazdy w pasach nie jest potrzebny, imigranci też nie są potrzebni i bedą tylko problemem. wolność 100%, o ile nie szkodzi komuś innemu. za szkodzenie i powinny być surowe kary, łącznie z karą śmierci za najcięższe przestępstwa.

bzdury. poszukaj sobie jak to działa w USA. dymić wolno przez określony czas na dobę. po przekroczeniu tego czasu mandat 1000 USD. i wszyscy są szczęśliwi. nawet ogrzewający paliwami stałymi - dzięki zakazowi spalają efektywniej. dym jest zawsze, ale jego kaliber jest różny.

Żyjemy w Polsce . Do USA nam daleko ze wszystkim.

No, i tu się rozumiemy.

Ale problem dymienia, czystego spalania itp to problem WIEDZY posiadanej przez ogół.

A poziom wiedzy jest żałośnie niski...

Nie trzeba zakazów a edukacji i to od lat najmłodszych.

Najlepiej - w szkole.

Zrobić tak, aby w szkole UCZONO a nie "realizowano ścieżki dydaktyczne"

Nie od dziś wiadomo, że "takie będą Rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie".

I co?

Przejął się tym który rząd?

A to już wiele dziesięcioleci temu było wiadome...

Mamy tak jak mamy bo TAKICH dokonujemy wyborów!

Adam M.

Obie metody rozwiązywania problemów równie dziwne
ogórki się kisi, drewno się spala.

Jak ktoś myśli, że zwęgli cały wkład drewna w kotle, kominku i to będzie " oszczędnie" bo długo palił ..

to efekty są, zatykają się kominy, kupa dymu i sadzy, a jak będzie palił jak trzeba, to nie będzie miał problemu z kominem.

OK niech będzie 30 W. Ile to rocznie? 5-6 paczek papierosów albo 4 połówki.

Zależy jakie palisz i co pijesz. :p

p.s. Ale dokładnie przy 16 kV na elektrodach (więcej się mi nie dało wycisnąć ze względu na średnice rur (wyżej szły zwarcia) pobór rzędu 32 - 38 W.

Edytowane przez boluslolusj23
p.s.

I z czego sie cieszyć?

Przecież na zwałach leży przede wszystkim drobna frakcja i na dodatek nie płukana, z domieszką flotów i mułów. Najgorsze ścierwo. a że postraszyli podwyżką cen, to się "suweren" ruszył i zapasy robi.

Aby miał nas czym intensywnie truć za pośrednictwem ścierwa duszonego w kopciuchach.

p.s. Smutne, ale prawdziwe. Niestety!

Edytowane przez boluslolusj23
p.s.

Ogrzewam dom kotłem na paliwo stałe. Nie potrafię palić tak żeby nie zadymilo. Czy to podczas rozpalania, czy dokładania dymu jest najwiecej. Zakaz dymienia to dla mnie zakaz ogrzewania. Rozjaśniłem Ci ?

Da się dym ograniczyć wręcz potrafi go być nie widać. Trzeba tylko chcieć

"I z czego sie cieszyć?"

Z tego, że przestaniemy dokładać do kopalń bo same się zaczną wyżywiać.

Dobrze idzie!

Przemysł się rozwija a kraj idzie w potęgę!

:lol:

Adam M.

Im większa masa (tzw. suweren) w bezwładności, tym trudniej zmienić jej kierunek. Bez "dobrej zmiany" ani rusz. Bo potrzeba sił nadludzkich mogących temy rencyma sarkofagi rozdrapać by świeżego luftu napuścić.

" Bo potrzeba sił nadludzkich mogących temy rencyma sarkofagi rozdrapać ..."

No to mamy nadludzką prokuraturę...

Sarkofagi rozdrapują czy kto chce czy nie!

:lol:

Adam M.

Dokładnie. A o czym to świadczy? Że niczego ludzkiego nie uszanują. Ale nadejdzie dzień, gdy ich z tego rozliczą. I to za ich życia jeszcze.