boluslolusj23 31.10.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Około 20 W. A że tylko pył ? No cóż od czegoś należało by zacząć. Miło by było chciaż gdyby parapety był czystsze Sorry, ale w realu nieco więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 31.10.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Podobno do pyłów czepiają się takie różne syfki... Oczywiście, stąd odpylone spaliny zawierają dużo mniej OGC i ew. furanów i dioksyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.10.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Sorry, ale w realu nieco więcej. OK niech będzie 30 W. Ile to rocznie? 5-6 paczek papierosów albo 4 połówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.10.2016 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Alkoholików trzeba przyjmować, ale ich alkoholizm surowo bezwzględnie tępić! Tak samo z imigrantami...ich przyjmować"religię tępić" ale metodami które dostarcza Nasza wiara. A nie przemocą. Zakaz czyszczenia kominów zlikwidować usługi kominiarskie czyszczenia i po problemie. Obie metody rozwiązywania problemów równie dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 31.10.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Ogrzewam dom kotłem na paliwo stałe. Nie potrafię palić tak żeby nie zadymilo. Czy to podczas rozpalania, czy dokładania dymu jest najwiecej. Zakaz dymienia to dla mnie zakaz ogrzewania. Rozjaśniłem Ci ? bzdury. poszukaj sobie jak to działa w USA. dymić wolno przez określony czas na dobę. po przekroczeniu tego czasu mandat 1000 USD. i wszyscy są szczęśliwi. nawet ogrzewający paliwami stałymi - dzięki zakazowi spalają efektywniej. dym jest zawsze, ale jego kaliber jest różny. żadnych dotacji nie trzeba. ostatnio był przypadek dotowanego kotła 34 kW w Rybniku (instalator dobrał taki właśnie). do tej pory był jeden pożar sadzy w kominie i wieczne problemy z kotłem. dymi niemiłosiernie. po co takie bezmyślne dotacje? Chyba, że uważasz, że jednak ubogacają... rozumiem, że z tymi imigrantami to wyjeżdżasz dlatego że wydaje ci się że mam lewackie widzenie świata. a to nieprawda - mam wybitnie prawicowe widzenie świata i gospodarki. wg mnie np. obowiązek jazdy w pasach nie jest potrzebny, imigranci też nie są potrzebni i bedą tylko problemem. wolność 100%, o ile nie szkodzi komuś innemu. za szkodzenie i powinny być surowe kary, łącznie z karą śmierci za najcięższe przestępstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 31.10.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 bzdury. poszukaj sobie jak to działa w USA. dymić wolno przez określony czas na dobę. po przekroczeniu tego czasu mandat 1000 USD. i wszyscy są szczęśliwi. nawet ogrzewający paliwami stałymi - dzięki zakazowi spalają efektywniej. dym jest zawsze, ale jego kaliber jest różny. Żyjemy w Polsce . Do USA nam daleko ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.10.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 No, i tu się rozumiemy.Ale problem dymienia, czystego spalania itp to problem WIEDZY posiadanej przez ogół.A poziom wiedzy jest żałośnie niski...Nie trzeba zakazów a edukacji i to od lat najmłodszych.Najlepiej - w szkole.Zrobić tak, aby w szkole UCZONO a nie "realizowano ścieżki dydaktyczne"Nie od dziś wiadomo, że "takie będą Rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie".I co?Przejął się tym który rząd?A to już wiele dziesięcioleci temu było wiadome... Mamy tak jak mamy bo TAKICH dokonujemy wyborów! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.10.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Obie metody rozwiązywania problemów równie dziwne ogórki się kisi, drewno się spala. Jak ktoś myśli, że zwęgli cały wkład drewna w kotle, kominku i to będzie " oszczędnie" bo długo palił .. to efekty są, zatykają się kominy, kupa dymu i sadzy, a jak będzie palił jak trzeba, to nie będzie miał problemu z kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 01.11.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Ruszyły zwały wegla http://niewygodne.info.pl/artykul7/03391-Jak-bardzo-mylili-sie-eksperci-ws-gornictwa.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 01.11.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) OK niech będzie 30 W. Ile to rocznie? 5-6 paczek papierosów albo 4 połówki. Zależy jakie palisz i co pijesz. p.s. Ale dokładnie przy 16 kV na elektrodach (więcej się mi nie dało wycisnąć ze względu na średnice rur (wyżej szły zwarcia) pobór rzędu 32 - 38 W. Edytowane 1 Listopada 2016 przez boluslolusj23 p.s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 01.11.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Ruszyły zwały wegla http://niewygodne.info.pl/artykul7/03391-Jak-bardzo-mylili-sie-eksperci-ws-gornictwa.htm I z czego sie cieszyć? Przecież na zwałach leży przede wszystkim drobna frakcja i na dodatek nie płukana, z domieszką flotów i mułów. Najgorsze ścierwo. a że postraszyli podwyżką cen, to się "suweren" ruszył i zapasy robi. Aby miał nas czym intensywnie truć za pośrednictwem ścierwa duszonego w kopciuchach. p.s. Smutne, ale prawdziwe. Niestety! Edytowane 1 Listopada 2016 przez boluslolusj23 p.s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.11.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Ogrzewam dom kotłem na paliwo stałe. Nie potrafię palić tak żeby nie zadymilo. Czy to podczas rozpalania, czy dokładania dymu jest najwiecej. Zakaz dymienia to dla mnie zakaz ogrzewania. Rozjaśniłem Ci ? Da się dym ograniczyć wręcz potrafi go być nie widać. Trzeba tylko chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.11.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Tymczasem dla tych którzy twierdzą że prądem jest drogo. 100m2 słabo izolowane wymagało 158 kwh na ogrzanie do temperatur pod 21-23'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.11.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 "I z czego sie cieszyć?" Z tego, że przestaniemy dokładać do kopalń bo same się zaczną wyżywiać. Dobrze idzie! Przemysł się rozwija a kraj idzie w potęgę! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 01.11.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 "I z czego sie cieszyć?" Z tego, że przestaniemy dokładać do kopalń bo same się zaczną wyżywiać. Dobrze idzie! Przemysł się rozwija a kraj idzie w potęgę! Adam M. Im większa masa (tzw. suweren) w bezwładności, tym trudniej zmienić jej kierunek. Bez "dobrej zmiany" ani rusz. Bo potrzeba sił nadludzkich mogących temy rencyma sarkofagi rozdrapać by świeżego luftu napuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.11.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 " Bo potrzeba sił nadludzkich mogących temy rencyma sarkofagi rozdrapać ..." No to mamy nadludzką prokuraturę... Sarkofagi rozdrapują czy kto chce czy nie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 01.11.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Tymczasem dla tych którzy twierdzą że prądem jest drogo. 100m2 słabo izolowane wymagało 158 kwh na ogrzanie do temperatur pod 21-23'. 100 parę złoty za dobę ? TANIOCHA Edytowane 1 Listopada 2016 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.11.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 100 parę złoty za dobę ? TANIOCHA Za październik i nie 100 parę tylko 158kwh*0,58 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 01.11.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Słabo ocieplony co przez to rozumiesz? U mnie to jest 0,66 gr za kwh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 01.11.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 " Bo potrzeba sił nadludzkich mogących temy rencyma sarkofagi rozdrapać ..." No to mamy nadludzką prokuraturę... Sarkofagi rozdrapują czy kto chce czy nie! Adam M. Dokładnie. A o czym to świadczy? Że niczego ludzkiego nie uszanują. Ale nadejdzie dzień, gdy ich z tego rozliczą. I to za ich życia jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts